کارشناسان دادگستری گیلان زمان رسیدگی به پروندهها را کاهش میدهند
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان با بیان اینکه بیش از ۲۷۰ کارشناس در مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان فعالیت میکنند گفت: فعالیت کارشناسان رسمی دادگستری به سرعت روند رسیدگی به پروندهها کمک میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، لیلا فلاحکهن پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در رشت با اشاره به اینکه مراکز کارشناسان رسمی دادگستری از سال 81 در استانهای کشور ایجاد شده است اظهار داشت: یکی از ابزارهای مورد نیاز اجرای عدالت نظر کارشناسی تخصصی است.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان با بیان اینکه هدف از تشکیل مرکز وجود نیروهای کافی کارشناس قضایی متشکل از وکلا و کارشناسان مبرز در کنار قضات است اعلام کرد: فعالیت کارشناسان به سرعت روند رسیدگی پرونده کمک میکند.
فلاحکهن نظر کارشناسی را عاملی کمککننده برای تصمیمگیری قضات عنوان کرد و گفت: قضات در دعاوی مختلف بر تمامی علوم آگاه نبوده و در صدور حکم و اجرای عدالت میتوانند از نظر کارشناسان تخصصی در حوزههای مختلف در تصمیمگیری هر چه بهتر استفاده کنند.
وی استفاده از خدمات مشاورهای حقوقی و تخصصی در همه امور را عاملی بازدارنده در کاهش حجم ورودی پروندههای جرایم به دادگاه عنوان کرد و افزود: افراد حقیقی و حقوقی میتوانند تحت عنوان مشاوره از کارشناسان دادگستری در حوزههای مختلف استفاده کنند.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان با اشاره به اینکه افراد قبل از انعقاد هر قراردادی میتوانند از نظر کارشناسان دادگستری بهرهمند شوند بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی جامعه امروز فرهنگ مشاوره تخصصی بهعنوان یک حلقه مفقوده نیازمند تقویت است.
وی با تاکید بر اینکه مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان بیش از 270 کارشناس دارد گفت: این مرکز دارای 4 کمیته تخصصی حسابداری، راه و ساختمان کشاورزی و کمیته آموزش و ارتقاء بوده و 80 درصد اعضای کمیتههای مذکور را افراد نخبه و متخصص استان تشکیل میدهند.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان برگزاری همایشات، کلاسهای آموزشی در راستای ارتقاء سطح علمی معلومات کارشناسان را از جمله وظایف مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان دانست و تصریح کرد: این مرکز گروههای دهگانه کارشناسی دارد.
وی تاکید کرد: گروه آب و معادن، اموال منقول و نفقه، امور مالی، راه، ساختمان و نقشهبرداری، امور پزشکی، امور وسایل نقلیه، صنعت و فن، فنون و هنر، کشاورزی و منابع طبیعی، امور اداری و خدمات عمومی از گروههای دهگانه این مرکز هستند.
فلاحکهن با بیان اینکه بهمنظور دسترسی آسان شهروندان به کارشناسان این مرکز مجموعه کتاب کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان تهیه و چاپ شده است گقت: وجود کارشناسان دادگستری بهعنوان مشاوران حوزههای مختلف جامعه عاملی برای کاهش سیل پروندهها به دادگاه است.
رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان گیلان با تاکید بر اینکه در جلسه شورای عالی استان مباحث مربوط به موسسات داوری بررسی شده و پیوستن این موسسات به زیرمجموعه قوقضاییه پیش بینی شده است افزود: در این فرآیند آرای داوری به طور کامل قانونی میشود.
فلاحکهن با اشاره به اینکه این امر از بار سنگین محاکمات در قوقضاییه کاهش میدهد خاطرنشان کرد: راهاندازی دفتر موسسه داوری در مرکز کارشناسان دادگستری استان گیلان در دستور کار است.
انتهای پیام/