گردشگری روستایی به‌عنوان گردشگری پایدار در استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد

گردشگری روستایی به‌عنوان گردشگری پایدار در استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: گردشگری روستایی را در واقع باید نوعی از گردشگری پایدار دانست و مورد توجه قرار داد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدمحمد حسینی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: گردشگری کشاورزی و روستایی امروز یکی از انواع گردشگری حائز اهمیت بوده و در واقع بازگشت انسان به خاستگاه نیاکانش است، وجود 1200 روستا در استان مرکزی فرصت مناسبی برای برگزاری تورهای بوم‌گردی است.

وی افزود: گردشگری کشاورزی یکی از زیر مجموعه‌های توریسم بوده که در آن گردشگران با محیط کشاورزی، گلخانه‌ها و مزارع ارتباط برقرار می‌کنند و به خاستگاه اولیه آن یعنی روستا برمی‌گردد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: بنابراین گردشگری کشاورزی می‌تواند به‌عنوان یک کلاس درس زنده و رو به رشد مورد توجه باشد و حضور گردشگران در بازدید از مزارع، گلخانه‌ها و باغات در جوامع روستایی و درک فرایند تولید مواد غذایی ارگانیک می‌تواند امید بخش این موضوع باشد.

حسینی بیان کرد: این برنامه به صورت تخصصی و جامع و با برنامه‌ریزی درست و ارتباط با زندگی روستایی و جوامع محلی انجام می‌شود تا سبب احترام بیشتر به بشر، طبیعت و فرهنگ بومی شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر رویدادهایی با هدف آشنایی گردشگران از برداشت انگور در شهرستان خنداب و روستای هزاوه، برداشت انار در ساوه و پسته در زرندیه برگزار می‌شود اما استان مرکزی در این بخش از ظرفیت بیشتری برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: از جمله این ظرفیت‌ها می‌توان به مزارع برداشت زعفران و کندو‌های عسل خمین اشاره کرد که نمونه‌ای از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های استان هستند.

حسینی اضافه کرد: توجه به گردشگری روستایی به‌عنوان نوعی از گردشگری پایدار  باید مورد توجه قرار گیرد و حضور گردشگران در این زمینه می‌تواند به تقویت زندگی روستایی، ارتقای سطح زندگی آنها، افزایش توان مالی جوامع روستایی، بهبود اوضاع اقتصادی، حفظ محیط و فرهنگ روستایی کمک کند.

 وی افزود: دفاتر خدمات مسافرتی در این زمینه برنامه‌هایی را به عنوان طبیعت‌گردی و روستاگردی برگزار می کنند که از جمله این اقدامات بازدید از مزارع و باغات کشاورزی را می‌توان نام برد که متاسفانه  به صورت تخصصی مورد توجه قرار نگرفته و تنها به بازدید از مزارع اکتفا شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: گردشگری کشاورزی می‌تواند به عنوان یک برنامه منسجم در روستاها اجرایی شود که با این رویکرد سبب اشتغال و مهاجرت معکوس و ایجاد درآمد می شود.

حسینی بیان کرد: روستاهای استان مرکزی ظرفیت‌های بسیاری در زمینه کشاورزی دارند که از جمله آنها می‌توان به کشمش، انار، پسته و لوبیا اشاره کرد که محصولاتی با برند استان مرکزی در سطح بین‌المللی هستند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon