استان هرمزگان دارای ۲۸ کانون بحران فرسایش بادی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان از هزینه ۴۰ میلیاردی به منظور مقابله با اثرات بیابانزایی در استان تا پایان امسال خبر داد و گفت: این استان دارای ۲۸ کانون فرسایش بادی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، امید ذاکری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وقوع پدیده بیابانزایی، فرسایس بادی و تپههای ماسهای افزایش پیدا کرده و امنیت غذایی و امنیت زیستی انسانها مورد تهدید قرار میگیرد و بیماریهای تنفسی را افزایش میدهد و در همین راستا مقابله با پدیده بیابانزایی از جمله اولویتهای مهم این اداره کل است.
وی با بیان اینکه هرمزگان دارای 28 کانون بحران فرسایش بادی به وسعت 318 هزار هکتار میباشد، افزود: با پیگیریهای صورت گرفته برای نخستین بار از محل صندوق توسعه ملی برای احیا اراضی بیابانی استان 40 میلیارد ریال تخصیص داده شده است.
مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان بیان داشت: 800 هکتار مالچ پاشی، 750 هکتار نهال کاری و بیش از 560 هکتار احیاء اراضی بیابانی با استفاده از روانابهای سطحی حاصل از نزولات آسمانی اقداماتی است که در سالجاری در راستای مقابله با اثرات بیابانزایی در کانونهای بحران فرسایش بادی استان عملیات اجرای آن آغاز و تا پایان سالجاری به پایان میرسد.
ذاکری بیان داشت: در سالهای گذشته نیز در منطقه گشمی و کیدر پائین در حوزه شرق شهرستان جاسک اقدامهای موثری برای تثبیت ماسههای روان منطقه صورت گرفته و شرایط زیستی را برای ساکاین نسبت به قبل بسیار بهبود بخشیده است.
وی اظهار کرد: این اداره کل تاکنون برای مقابله با بیابانزایی در استان 25 هزار هکتار نهال کاری، 6 هزار و 500 هکتار مالچ پاشی، 400 هکتار احیای اراضی بیابانی با مشارکت مردم، 6 هزار و 400 هکتار احیای بیابانها با استفاده از روانابهای سطحی و 42 کیلومتر تله رسوبگیر را اجرا کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری هرمزگان افزود: اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی جز طرحهای محوری اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مساحت هفت میلیون و 200 هزار هکتاری استان هرمزگان، 6 میلیون و 900 هزار هکتار جزو عرصههای منابع طبیعی است که یک میلیون و 80 هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و 93 هزار هکتار مرتع و یک میلیون و 565 هزار هکتار آن را بیابان تشکیل میدهد.
انتهای پیام/