احداث بیمارستان ۵۴۰‌ تخت‌خوابی چابهار در پیچ و خم "اختلافات تودرتوی" مسئولان

احداث بیمارستان 540‌ تخت‌خوابی چابهار در پیچ و خم "اختلافات تودرتوی" مسئولان

احداث بیمارستان ۵۴۰‌ تخت‌خوابی چابهار در حالی ۲ سال است به تاخیر افتاده که با شرایط فعلی بیمارستان ۲۰ ساله و فرسوده "امام علی(ع)" به عنوان تنها بیمارستان شهر، پاسخگوی نیازهای مردم منطقه نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران به گواه صاحب‌نظران جهانی مطمئن‌ترین، بهترین و باصرفه‌ترین مسیر و کریدور برای اتصال بازارهای 2 کانون جمعیتی جهان با بیش از یک میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت است؛ هر چند چابهار با این ویژگی منحصر به فرد "دروازه ملل" نام گرفته اما بنا به آمار و ارقام رسمی پایین‌ترین شاخصه‌های توسعه انسانی در کشور را دارا است.

مردم دروازه ملل حتی از یک بیمارستان درست و حسابی هم محروم هستند؛ تنها بیمارستان بندر راهبردی چابهار در سال 78 با 48 تخت به عنوان درمانگاه تامین اجتماعی به بهره‌برداری رسید و حالا این درمانگاه به بیش از 600 هزار نفر از مردم شهرستان‌های همجوار چابهار خدمات‌رسانی می‌کند.

به گفته فرماندار ویژه چابهار درمانگاه "امام علی(ع)" سابق با توسعه‌های غیرمتوازنی که تاکنون در آن انجام شده امروز با عنوان بیمارستان و با 182 تخت به مردم خدمات‌رسانی می‌کند و این درحالی است که به دلیل جمعیت بسیار زیادی که از 7 شهرستان اطراف به این بیمارستان مراجعه می‌کنند، گاهی موارد تعداد تخت‌های بیمارستان به 220 تخت افزایش می‌یابد که باز هم کفاف جمعیت 600 هزار نفری شهرستان‌های اطراف تحت پوشش این بیمارستان را نمی‌دهد.

ایوب درویشی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: ضریب اشغال تخت در بیمارستان فعلی چابهار در برخی از بخش‌هابیش از 100 درصد است، طوری که بیماران به دلیل نبود تخت‌های بیمارستانی گاهی اوقات در راهرو بستری می‌شوند و پزشک متخصص، پرستار و نیروی انسانی نیز برای رسیدگی به آنها در حد کافی وجود ندارد.

تراکم بیش‌از ظرفیت در تنها مرکز درمانی نسبتاً مجهز بلوچستان داد بیماران را هم درآوره و به گفته یکی از این بیماران هر چند بیمارستان امام علی(ع) در سال های اخیر به دستگاه‌های متعدد درمانی نظیر "ام آر آی و سی‌تی‌اسکن" مجهز شده، اما این دستگاه‌ها به دلیل استفاده بسیار زیادی که از آنها می‌شود اکثر اوقات خراب هستند.

حیدر جدگال در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: بیماران اورژانسی که به معاینه فوری احتیاج دارند در اکثر موارد به دلیل خرابی دستگاه‌های درمانی به مرکز استان با بیش از 600 کیلومتر فاصله اعزام می‌شوند که با توجه به این شرایط احتمال مرگ آنها افزایش می‌یاید.

اختلافات تودرتوی مسئولان و تاخیر 2 ساله در احداث بیمارستان جدید

با شرایطی که توصیف شد، احداث بیمارستان جدید در چابهار ضروری است و هر چند مجوز احداث بیمارستان 540 تخت‌خوابی در تنها اقیانوسی ایران صادر شده اما به گفته رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار آغاز عملیات ساخت بیمارستان جدید 2 سال است درگیر جانمایی مکان احداث است.

معین‌‌الدین سعیدی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: 15 هکتار زمین در محدوه منطقه آزاد چابهار برای احداث بیمارستان جدید در نظر گرفته شد اما اختلاف استانداری، وزارت بهداشت و منطقه آزاد موجب شده ساخت این بیمارستان تاکنون به تاخیر بیفتد.

به گفته رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار، وزارت بهداشت و منطقه آزاد چابهار به دلیل برخورداری از معافیت‌ها برای ورود تجهیزات پزشکی تمایل دارند بیمارستان 540 تخت‌خوابی در محدوده منطقه آزاد ساخته شود اما استانداری تمایل دارد این بیمارستان در محدوده شهر و در سرزمین اصلی احداث شود تا در آینده بتوانند دانشگاه علوم پزشکی را نیز در محدوده شهرستان راه‌اندازی کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز می‌گوید: اگر زمین مورد نظر برای ساخت بیمارستان مورد توافق قرار می‌گرفت بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار تاکنون با پیشرفت فیزیکی 40 درصدی در حال احداث بود.

محمود‌رضا میری در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: پس از به نتیجه نرسیدن ساخت بیمارستان در محدوه منطقه آزاد زمین دیگری برای احداث این بیمارستان در محدوه شهر در نظر گرفته شد که مطابق با معیارهای وزارت بهداشت نبود بنابراین گزینه‌های دیگری پیشنهاد شد و این پروژه همچنان درگیر انتخاب گزینه نهایی است.

نمی‌توان برای آغاز احداث بیمارستان جدید زمان تعیین کرد!

اختلافات به قدری است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پاسخ به تسنیم مبنی بر پیش‌بینی زمانی برای آغاز روند احداث بیمارستان جدید می‌گوید: نمی‌توانم هیچ زمانی را برای احداث بیمارستان جدید تعیین کنم چرا که انتخاب زمین بیمارستان 540 تخت‌خوابی همچنان درگیر پروسه کارشناسی است.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد شدید از روند طولانی احداث بیمارستان جدید در چابهار می‌گوید: بر اساس آمارهای رسمی، در کشور به ازای هر 1000 نفر به طور میانگین 1.7 تخت بیمارستانی موجود است و بهترین شرایط را استان یزد به ازای هر 1000 نفر 4 تخت بیمارستانی دارد و بدترین شرایط را چابهار با 0.5 تخت به ازای هر 1000 نفر دارد به طوری که همین تخت‌ها هم به دلیل قدیمی بودن بیمارستان در فضایی مناسب مطابق با استانداردهای کشوری نیستند تا بتوانند به بیماران بلوچستان خدمت‌رسانی کنند.

به گفته ایران‌نژاد شرایط درمانی در چابهار به قدری بحرانی است که شهرستان تقبل کرده از منابع داخلی و فروش زمین‌های موجود منابع اولیه برای ساخت بیمارستان جدید را در نظر بگیرد؛ حتی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) نیز تقبل کرده با توجه به نیاز بحرانی پیمانکاری، اجرای این پروژه در ابتدا با منابع داخلی خودش تقبل کند؛ هر چند محدودیت مالی برای ساخت بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار وجود ندارد اما ساخت این بیمارستان همچنان به تاخیر افتاده است.

بیمارستان 20 ساله امام علی(ع) با وجود قدمت و فرسودگی بالا تنها مرکز درمانی نسبتاً مجهز منطقه بلوچستان از جاسک تا راسک محسوب می‌شود؛ این بیمارستان در حالی با تمام توان به بیماران 7 شهرستان جنوب سیستان و بلوچستان خدمت‌رسانی‌می‌کند که شهرستان‌های همجوار آن فاقد کمترین امکانات درمانی هستند؛ از شهرستان کنارک گرفته که با بیش از 43 هزار نفر جمعیت فاقد یک بیمارستان است تا بخش "پلان" که با وجود گذشت 30 سال از دریافت مجوز احداث بیمارستان 64 تخت‌خوابی در این بخش، هنوز ساخت این بیمارستان آغاز نشده است.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران