مجتمع بندری کاسپین توان رقابتی ایران در ترانزیت بین‌المللی را افزایش می‌دهد

مجتمع بندری کاسپین توان رقابتی ایران در ترانزیت بین‌المللی را افزایش می‌دهد

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه مجتمع بندری کاسپین موجب افزایش توان کشور در مبادلات با روسیه می‌شود گفت: ظرفیت‌های مجتمع بندری کاسپین توان رقابتی ایران در ترانزیت بین‌المللی را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندر انزلی، محمد ابراهیم رحیم‌پور عصر امروز در دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد انزلی اظهار داشت: تکیه بر ظرفیت‌های مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی توان رقابتی ایران در ترانزیت بین‌المللی را افزایش می‌دهد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه مجتمع بندری کاسپین موجب افزایش توان کشور در مبادلات با روسیه می‌شود تصریح کرد: بندر کاسپین عاملی موثر به‌منظور توسعه روابط و صادرات ایران اسلامی در سطح منطقه می‌شود.

رحیم‌پور با تاکید بر اینکه منطقه آزاد انزلی از نقش موثری در گسترش روابط با کشورهای حاشیه دریای خزر، قفقاز و آسیای میانه برخوردار است گفت: اتصال شبکه ریلی کشور به بندر کاسپین و آستارا به‌دلیل اتصال آن به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان و روسیه منجر به کاهش هزینه‌های حمل و نقل این منطقه می‌شود.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران این فرآیند را اقدامی مهم در صادرات و واردات کشور عنوان و خاطرنشان کرد: رقابت در حوزه ترانزیت بین‌المللی یکی از مهم‌ترین عرصه‌های رقابت بین المللی محسوب می‌شود.

رحیم‌پور بهره‌مندی از کریدور شمال جنوب را موجب کاهش هزینه و زمان حمل و نقل کالا در مسیر آسیا به اروپا دانست و تصریح کرد: صادرات، تجارت، ترانزیت ، تولید و گردشگری از اولویت‌های مناطق آزاد انزلی محسوب می‌شود.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان گیلان به ویژه در حوزه شیلات و آبزی‌پروری تاکید کرد: منطقه آزاد انزلی می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به هاب پرورش و صادرات ماهی در دریای خزر تبدیل شود.

رحیم‌پور با تاکید بر اینکه این امر در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، زمینه افزایش درآمدهای ارزی کشور و اشتغالزایی را فراهم می‌آورد گفت: توسعه چشمگیر زیرساخت‌ها در منطقه آزاد انزلی و صادرات بیش از 300 میلیون دلاری از این منطقه به کشورهای حاشیه خزر موفقیتی مطلوب است.

وی با بیان اینکه موفقیت‌های مذکور راهکاری مناسب جهت استفاده از ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی در صادرات کالاهای غیرنفتی است افزود: انعقاد تفاهم‌نامه ایران با 4 کشور حاشیه خزر در خصوص ممنوعیت صید ماهیان خاویاری به‌مدت 10 سال ظرفیت مطلوبی را برای ایران در خصوص پرورش ماهیان خاویاری ایجاد می‌کند.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه جایگاه ایران را چهارمین کشور تولیدکننده ماهی قزل آلا در دنیا عنوان کرد و اظهار داشت: سرمایه‌گذاری در پرورش ماهی قزل آلا با نگاه صادراتی در منطقه آزاد انزلی علاوه بر تامین مصرف داخلی موجب تامین ذخایر  ماهیان خاویاری در دریای خزر می‌شود.

نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر از  برگزاری اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر طی سال آینده  در کشوز قزاقستان خبر داد و خاطرنشان کرد: این اجلاس با اقداماتی موفقیت آمیز برای چهار کشور حاشیه دریای خزر به سرانجام می‌رسد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon