مردم استان ایلام در سالروز فتح میمک یاد و خاطره شهدا را گرامی داشتند

مردم استان ایلام در سالروز فتح میمک یاد و خاطره شهدا را گرامی داشتند

مردم استان ایلام در سالروز فتح میمک یاد و خاطره شهدای این عملیات که با رشادت های ایل خزل انجام شد را گرامی داشتند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام, مردم مرزدار استان ایلام سالیان سال است که رسم مرزداری و دفاع از مرزهای کشور را به خوبی انجام داده اند و مصداق این موضوع رشادت های مردم در هشت سال دفاع مقدس است.

این استان از جمله مناطق کشور است که شاید به جرات بیان کرد از جمله مناطق کشور است که پیش از شروع رسمی جنگ در 31 شهریور 59 طعم تجاوزهای بعثی ها را چشید.

استان مرزی ایلام که بیش از 400 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد همواره یکی از مناطقی بود که دشمن برای نفوذ به خاک ایران بر روی آن برنامه ریزی می کرد اما از خودگذشتگی مردم که با دست خالی در برابر این حملات ایستادگی می کردند سندی خدشه ناپذیر برای مرزداری مردم این استان است.

عراق در خردادماه 59 میمک که فقط 150 کیلومتر با بغداد فاصله داشت را تصرف کرد و بدین ترتیب قبل از شروع رسمی جنگ استان ایلام و منطقه میمک از جمله اولین مناطقی شد که جنگ را تجربه کرد.

میمک ارتفاعی است به طول حدود 14 کیلومتر و به عمق 8-7 کیلومتر در کنار رودخانه‌ای به نام گدرارخوش که مرز دو شهرستان مهران و یکی هم ایلام است و این رودخانه از کنار میمک وارد خاک عراق می شود.

تصرف میمک برای عراق و دشمن بعثی موجی از خوشحالی را در پی داشت و هیچگاه شاید فکر نمی کرد که این منطقه را از دست بدهد اما دلاوری مردم در کنار نیروهای نظامی میمک را از چنگال دشمن خارج کرد.

امروز و در سالروز فتح میمک مردم استان ایلام در مراسمی یاد و خاطره شهدای والامقام فتح میمک را گرامی داشتند.

سرتیپ ناصر آراسته مشاور عالی نظامی رهبر معظم انقلاب در این مراسم اظهار داشت: مردم و به ویژه جوانان که در زمان جنگ حضور نداشته‌اند باید با مطالعه آثار و اسناد و مدارک به جای مانده از زمان جنگ و هم صحبتی با رزمندگانی که در جنگ و جبهه‌ها بوده‌اند بدانند و آگاه باشند که در روزگار جنگ بر ملت ایران چه گذشته است.

وی گفت: دشمن در زمان جنگ از لحاظ نیرو و تجهیزات و حمایت جهانی بر ایران برتری داشت اما عواملی همچون غیرت ملی، باورملی، بصیرت سیاسی، اتحادجمعی، قدرت رزمی، پویایی برنامه ریزی جنگی از عوامل اصلی توانمندی ایران بود.

مشاور عالی نظامی مقام معظم رهبری تصریح کرد: باید از اقدام‌ها و حتی کوچکترین آثار و یادگاری‌های بیاد مانده از جنگ موزه ساخت تا جوانان نسل جدید به گذشته خود و مردان سلحشور آن زمان افتخار کنند.

سرتیپ آراسته ادامه داد: ضربت ذوالفقار تنها عملیاتی بود که از ابتدا تا انتها در آن فقط نیروهای نظامی و بومی سرزمینی شرکت داشتند و هیچ نیروی غیر سرزمینی مشارکت نداشت و با همکاری تیپ یک لشکر 81 زرهی ارتش و ایل خزل میمک از عراق بازپس گیری شد.

وی گفت: بعد از بازپس گیری میمک عراق هفت پاتک برای تصرف مجدد میمک انجام داد که با رشادت و مقاومت ارتش و نیروهای بومی خزل، ارکوازی و بولی مواجه شده و ناکام ماندند.

قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام نیز در این مراسم که با حضور مردم و به خصوص مردم ایل خزل که نقش چشمگیری در فتح میمک داشتند اظهار داشت: دفاع مقدس را باید متناسب با شرایط زمان آن تحلیل کنیم.

وی با بیان اینکه آزادی میمک را باید با نقش عشایر سرافراز منطقه و ایل خزل تحلیل کرد گفت: جوانان ایل خزل در آن زمان برای عملیات شناسایی و بازپس گیری میمک اعلام آمادگی کردند و در کنار نیروهای نظامی به خوبی وارد شدند.

استاندار ایلام تصریح کرد: اهمیت عملیات فتح میمک بسیار بالا بود به گونه ای که مقام معظم رهبری در آن زمان در خطبه های نمازجمعه به آن اشاره و آن را تفسیر کردند.

وی بیان کرد: مردم استان ایلام همواره مردمی انقلابی و ولایتمدار بوده اند و در عرصه های مهم حماسه ها خلق کرده اند.

در این مراسم برخی از رزمندگانی که در آن دوران و در عملیات بازپس گیری میمک و فتح آن حضور داشتند به بیان خاطرات پرداختند که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.

همچنین در این مراسم از تمبر یادبود این روز نیز رونمایی شد.

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon