"ورنی اهر" به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و اروپا صادر می‌شود

"ورنی اهر" به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و اروپا صادر می‌شود

فرماندار شهرستان اهر با اشاره به لزوم معرفی، استانداردسازی و شناسنامه‌دار کردن ورنی اهر، گفت: ورنی که جزو صنایع‌دستی عشایر است هم‌اینک به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و اروپایی صادر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، زاهد محمودی عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین صنایع‌دستی شهرستان اهر که در مناطق عشایری نیز بافت می‌شود ورنی است، اظهار کرد: ورنی به دست هنرمندان منطقه ارسباران تولید می‌شود که به‌نوعی می‌توان گفت هنر دستی عشایر است.

وی افزود: حدود 40 درصد عشایر آذربایجان شرقی در شهرستان اهر ساکن می‌شوند و 85 درصد عشایر استان نیز به باف‌ورنی مشغول‌اند، ورنی شبیه گلیم بدون پُرز است که کاربردی در تابلوهای دیواری و زیرانداز، کیف، کفش و غیره دارد.

فرماندار شهرستان اهر بابیان این‌که در سال‌های اخیر بافت ورنی به لحاظ اشتغال‌زایی که دارد علاوه بر مناطق عشایری و روستایی در شهر اهر نیز رواج یافته است، گفت: اکثر خانواده‌های شهری نیز به بحث ورنی بافی ورود پیداکرده‌اند و مشغول به ورنی بافی هستند.

محمودی زمینه اشتغال‌زایی صنایع‌دستی را در منطقه ارسباران و به‌ویژه شهرستان اهر مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: اصولاً ورنی بافی نیازی به کارگاه ندارد و می‌توان در خانه با استفاده از دار قالی به ورنی بافی پرداخت و عملاً جزو مشاغل خانگی محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که استانداردسازی و شناسنامه‌دار کردن ورنی از رویکردهای ما در مدیریت شهرستان اهر است، اضافه کرد: اگر بخواهیم زمینه صادرات ورنی را به آن‌سوی مرزها فراهم کنیم ابتدا باید استانداردسازی کرده و سپس به شناسنامه‌دار کردن این هنر اقدام کنیم و با توجه به این‌که قدمت ورنی بافی در این منطقه به دو قرن پیش باز می‌گردد ورنی بافان نیز بدون استفاده از نقشه و طرح ورنی می‌بافند و اصولاً طرح‌های ورنی برگرفته از تخیلات ذهنی بافنده است.

فرماندار شهرستان اهر هنر ورنی بافی را تبلور اعتقادات، آداب و رسوم، باورها، فرهنگ بومی مردم منطقه ارسباران ذکر کرد، بیان داشت: دستگاه‌های ذی‌ربطی همچون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و فنی و حرفه‌ای ضمن این‌که باید به شناسنامه‌دار ورنی توجه داشته باشند در کنار آن استانداردسازی نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد.

محمودی با اشاره به اینکه هم‌اینک ورنی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، جمهوری آذربایجان و حتی کشورهای اروپایی صادر می‌شود، گفت: با توجه به انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2018، این ظرفیت مناسبی برای معرفی هنر ورنی بافی به گردشگرانی است که به آذربایجان شرقی سفر خواهند کرد که انتظار می‌رود در این راستا سازمان میراث فرهنگی برای برگزاری جشنواره‌های ملی و بین‌المللی برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon