سکوت مسئولان در برابر آلایندگی بسیار خطرناک مجتمع مس سرچشمه


سکوت مسئولان در برابر آلایندگی بسیار خطرناک مجتمع مس سرچشمه

در حالی مردم شهرستان رفسنجان از تولید آلایندگی خطرناک گاز SO۲ مجتمع مس سرچشمه رنج می‌برند که برخی از مسئولان این شهرستان سکوت را به بهانه بررسی ترجیح دادند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، SO2 یا همان دی‌اکسید گوگرد یکی ازگازهای سمی و خطرناک است که با بویی نافذ مانند بوی گوگرد در حال سوختن است و در اغلب مناطق صنعتی به عنوان آلوده کننده هوا شناخته می‌شود.

این گاز در غلظت کم 2/0 ppm موجب ایجاد واکنش هایی در مغز می شود. غلظت کمتر از 1 ppm در مدت 10 دقیقه موجب افزایش ضربان قلب و سرعت حرکات تنفسی می‌شود و اگر غلظت 8-1 ppm برسد ظرفیت تنفسی را کاهش داده  و گلو و مجاری تنفسی خشک می‌شود.

دی‌اکسید گوگرد موجود در محیط اطراف مجتمع مس سرچشمه که از کوره‌های فلش و کوره دیگر کنار مجموعه به نام کنورتور تولید می‌شود در این فصل سال که هوا سرد و ابری بوده و جابه‌جایی هوا کمتر است شدیدتر محسوس می‌شود و مشکلاتی را برای مردم منطقه ایجاد کرده است.

به گزارش تسنیم چندی پیش مدیرکل محیط زیست استان کرمان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان خبر از افزایش 33 برابری حد مجاز آلایندگی مجتمع مس سرچشمه خبر داد که طرح شکایت آن در دادگستری رفسنجان مطرح شده اما حکم تبرئه صادر شده است.

از آنجا که میزان آلایندگی کاهش پیدا نکرد موضوع آلایندگی مجتمع مس سرچشمه در شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان کرمان نیز که با حضور یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان و جمعی از مسئولان ارشد استانی برگزار شد، مطرح و مقرر شد اداره کل محیط یست استان کرمان گزارش آلایندگی و اعتراض خود را نسبت به حکم صادر شده در دادگاه رفسنجان را به دادستانی مرکز استان کرمان ارسال کند.

رضا جزینی‌زاده مدیرکل محیط زیست استان کرمان در تاریخ 23 دی‌ماه جاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمان اظهار داشت: گزارش آلودگی مجتمع مس سرچشمه تقدیم دادستانی مرکز استان کرمان شد و وضعیت آلودگی کارخانه مس سرچشمه هیچ تغییری نکرده است.

وی با اشاره به اینکه بهترین سرمایه ما مردم به‌عنوان یک سرمایه انسانی عظیم هستند گفت: دام‌ها، مراتع و زمین‌های کشاورزی مردم نیز که سرمایه آنها هستند و از این راه در آن منطقه ارتزاق می‌کنند، نباید نادیده گرفته شود و منتظر رای دستگاه قضا در این مورد هستیم.

در تاریخ 25 دی بود که گفت‌و‌گویی از علی‌یار اسکندری‌نسب فرماندار شهرستان رفسنجان منتشر شد که وی بالا رفتن آلودگی به خاطر تولید بیشتر مس در سرچشمه را یک ادعا خواند و گفت: کسانی که این ادعا را مطرح می‌کنند باید حرف خود را به صورت مستند ثابت کنند و تا هنگامی که مطالعات دقیق انجام نشود، نمی‌توان نفیاً یا اثباتاً در مورد آلایندگی کوره‌های فلش مس سرچشمه سخن گفت.

این در حالی است که کارشناسان محیط زیست استان کرمان و اداره محیط زیست شهرستان رفسنجان گزارش آلایندگی را به‌صورت کاملا مستند و کارشناسی شده تقدیم دادستانی کرمان کرده و آلایندگی این مجتمع توسط هر غیر کارشناسی نیز کاملا مشهود است.

فرماندار شهرستان رفسنجان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمان گفت‌و‌گوی فوق را تکذیب کرد و گفت: هیچ اظهار‌نظری در این مورد نداریم و با کسی در این رابطه صحبت نکرده‌ام.

علی‌یار اسکندری‌نسب این موضوع را ادعای محیط زیست دانست و افزود: موضوع آلایندگی مجتمع مس سرچشمه در حال بررسی است و تا این زمان هیچ اظهارنظری ندارم.

حجت‌الاسلام عباس رمضانی‌پور امام جمعه رفسنجان در در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمان با قدردانی از ورود تسنیم به این موضوع مردمی و اجتماعی اظهار داشت: آلایندگی مجتمع مس سرچشمه یک آلایندگی خطرناک است و آنچه را که سازمان محیط زیست استان کرمان و اداره محیط زیست رفسنجان در مورد آلایندگی مجتمع مس سرچشمه اعلام کرده واقعیت دارد.

وی با اشاره به اینکه درجه آلایندگی این مجتمع در ماه‌های اخیر افزایش پیدا کرده و خطرساز شده است افزود: این آلایندگی از سال‌های گذشته نیز بوده و قرار بود مس سرچشمه فیلترهای خاص برای رفع این آلایندگی را نصب کند.

امام جمعه رفسنجان با بیان اینکه مدیران این مجموعه تعمدی بر عدم نصب فیلترها ندارند و در ظاهر اینگونه نیست اما در مجموع این کار انجام نشده است گفت: با راه‌اندازی کوره فلش که اخیرا راه‌اندازی شده، نیاز است که فیلترهای کاهش آلایندگی را در اسرع وقت نصب کنند.

وی بیان کرد: قرار بود که کارخانه تولید اسید نیز در این مجتمع راه‌اندازی شود و اگر این پروژه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد، قطعا آلایندگی‌ها نیز کمتر خواهد شد.

حجت‌الاسلام رمضانی‌پور افزود: از طرفی تعامل را در برنامه قرار داریم و همکاری‌های لازم هم تا‌کنون صورت گرفته، به هر حال در مجتمع مس سرچشمه تعداد زیادی مشغول به کار هستند و این موضوع را هم باید در نظر گرفت و حدود 20 هزار نفر در این مجتمع کار می‌کنند که خود این افراد بیشتر درگیر آلایندگی و در معرض آن هستند.

وی با اشاره به اینکه ضرورت است که مدیران مس نسبت به رفع آلایندگی اقدام کنند تا سایر مردم متضرر نشوند گفت: ما تاکنون کمک کردیم و مردم را به صبر و حوصله توصیه کردیم اما بیش از این به‌صلاح مردم و مجموعه مس نیست.

امام جمعه رفسنجان با بیان اینکه مسئولان باید محیط زیست را مورد توجه قرار دهند و حق مردم رفسنجان است که از مضرات خطرناک این آلایندگی در امان بمانند تصریح کرد: در بازدیدی که سال‌های گذشته از این مجتمع داشتیم، آلایندگی کاملا قابل مشاهده است و توصیه‌های لازم به آنها شده است.

وی در مورد اظهارات اخیر فرماندار رفسنجان در این رابطه گفت: توقع مردم از کاهش آلایندگی توقعی به‌جا و حق است که مسئولان هم باید همکاری کنند و به مطالبه مردم در این زمینه به سرعت پاسخ داده شود.

حجت‌الاسلام رمضانی‌پور با بیان اینکه فرماندار رفسنجان وظیفه پیگیری لازم در این مورد را دارد افزود: از نماینده مردم رفسنجان نیز می‌خواهیم که این موضوع را پیگیری و تدابیر لازم برای کاهش آلایندگی را انجام دهد.

به گزارش تسنیم متاسفانه تعدادی از رسانه‌های استان کرمان که باید داد مردم را به گوش مسئولان رسانده و مطالبه‌گر حق مردم در این موارد باشند در اولین انتشار خود بعد از نشست خبری مدیرکل محیط زیست و ارائه گزارش آلایندگی مس، خبر منتشر شده را از روی سایت خود برداشتند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon