گزارش کمیته منتخب رئیس‌جمهور درباره پلاسکو افکار عمومی را قانع نکرد


گزارش کمیته منتخب رئیس‌جمهور درباره پلاسکو افکار عمومی را قانع نکرد

محسن هاشمی گفت: گزارش ملی حادثه پلاسکو از سوی کمیته منتخب رییس جمهور تدوین و در صحن علنی شورای پنجم نیز ارائه شد، اما به نظر افکار عمومی و بازماندگان و آسیب‌دیدگان از این حادثه به اقناع کافی نرسیده باشند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای سی‌ونهمین جلسه شورای شهر تهران اظهار کرد: ابتدا فرارسیدن ماه بهمن و آخرین سال دهه چهارم انقلاب اسلامی را گرامی می‌داریم. لازم است در ابتدا به دو مناسبت روز گذشته اشاره کنم، نخست، نخستین سالگرد حادثه پلاسکو که یادآور فاجعه‌ای تلخ برای تهران و خاطره‌ای ماندگار از فداکاری‌های آتش‌نشانان بود.

هاشمی گفت: هرچند گزارش ملی حادثه پلاسکو از سوی کمیته منتخب ریاست محترم جمهور تدوین و در صحن علنی شورای پنجم نیز ارائه شد، اما به نظر افکار عمومی و بازماندگان و آسیب‌دیدگان از این حادثه نسبت به برخورد با مقصران، تضمین عدم تکرار حوادث مشابه و نوسازی ساختمان پلاسکو به اقناع کافی نرسیده باشند. احساس امنیت و اعتماد شهروندان به سیستم ایمنی و نهادهای نظارت بر ساخت و بهره‌برداری از اماکن شهری با فروریختن ساختمان پلاسکو، ترکی عمیق برداشت و نهادهای ذیربط به خصوص شهرداری تهران، باید حداکثر تلاش خود را برای بازگرداندن این اعتماد و جبران خلأ وارد آمده به سرمایه اجتماعی متمرکز کنند. 

رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: مناسبت دیگر روز گذشته سالروز درگذشت مهندس بازرگان از چهره‌های رنج‌کشیده دلسوز ایران معاصر بود. این چهره ارزشمند که حدود 40 سال فعالیت سیاسی اثرگذار داشت، از ابتدای نهضت ملی شدن صنعت نفت در کنار دکتر مصدق حضور داشت و پس از کودتای 28 مرداد با تعیین دکتر مصدق نهضت آزادی ایران را به همراه آیت‌الله طالقانی به عنوان گرایش مذهبی جبهه ملی ایران تاسیس کرد و به دلیل فعالیت‌های سیاسی و روشنگری خود در دهه 30 و 40 دستگیر و زندان و تبعید را تجربه کرد و به دلیل تخصص، تجربه، سوابق درخشان و خدماتی که به کشور کرده بود از سوی امام خمینی به عنوان نخست‌وزیر دولت موقت برگزیده شد. 

وی گفت: مهندس بازرگان اولین مجری سیستم لوله‌کشی آب تهران و در دوره‌ای با حکم دکتر مصدق مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بود. در دوران پس از انقلاب نیز علاوه بر نخست‌وزیری دولت موقت، وی به عنوان نماینده تهران در دوره اول مجلس شورای اسلامی حضور یافت. آنچه که باید در این فرصت کوتاه به آن اشاره شود لزوم پاسداشت و گرامیداشت شخصیت‌های نظیر مهندس بازرگان برای تاریخ و نسل‌های آینده است. 

وی ادامه داد: اختلاف سلیقه و اختلاف نظرهایی که بین مرحوم بازرگان و امام خمینی (ره)، شهید بهشتی و آیت‌الله هاشمی وجود داشت، نباید موجب این شود که ما خدمات این چهره‌ها را نادیده بگیریم و آنان را مقابل انقلاب فرض کنیم، مهندس بازرگان تا آخرین روز فعالیت مجلس اول و در اوج اختلاف نظر این طیف با خط امام در اوج جنگ حضوری فعال و جلساتی مداوم با رئیس موقت مجلس آیت‌الله هاشمی رفسنجانی داشت که نشان می‌دهد حفظ منتقد و مخالف در درون سیستم می‌تواند به بالندگی آن بیفزاید. اگرچه تفاوت فکری و مواضع مهندس بازرگان در دهه نخست انقلاب با نیروهای خط امام مشهود بود اما وی نیز در طول بیش از 4 دهه فعالیت سیاسی خود، تغییر فکری را تجربه کرد و گرامیداشت شخصیت وی به معنای تایید تفکر وی پیش از تحول یا بعد از آن نیست. 

هاشمی گفت: اما امروز شاهد ارائه بودجه از سوی شهرداری به شورا خواهیم بود که نخستین تجربه شورای پنجم با شهردار منتخب خود در تدوین و تصویب بودجه سالانه است.

رئیس شورای شهر تهران افزود: همانطور که بارها گفته شده است کاهش هزینه و افزایش شفافیت یکی از اولویت‌های اصلی مورد مطالبه شهروندان تهرانی است که بودجه سالانه از مهمترین مصداق‌های آن محسوب می‌شود. 

وی تصریح کرد: بودجه شهرداری تهران از حیث حجم و منابع و مصارف از حساسیت بالایی برخوردار است چرا که در مواردی بودجه معاونت‌های ذیربط در شهرداری از بودجه وزارتخانه‌های مشابه خود در دولت حجم بیشتری دارد بنابراین تدوین و اجرای صحیح این لایحه اهمیت بسزایی در برقراری انضباط مالی در مدیریت شهری دارد. 

هاشمی گفت: بویژه همزمانی آغاز شورای پنجم با بحران مالی و کمبود نقدینگی در شهرداری تهران که ناشی از عملکرد انبساطی و مصرف بی‌رویه منابع مالی در گذشته است، موجب رکود در فعالیت‌های زیربنایی و اختلال در انجام تعهدات شهرداری تهران شده است.

رئیس شورای شهر تهران افزود: بنابراین در لایحه بودجه سال 97 کاهش هزینه‌های غیرضروری، حذف ردیف‌های غیرشفاف و در اولویت قرار دادن ضرورت‌های مدیریت شهری و رویکرد اصلی شورای پنجم در بررسی لایحه بودجه خواهد بود.

وی تصریح کرد: کاهش معضل آلودگی هوا و ترافیک با تقویت سیستم حمل و نقل عمومی، نوسازی بافت‌های فرسوده و کاهش آسیب‌پذیری در برابر زلزله، کاهش آسیب‌های اجتماعی و توجه به محیط زیست از اولویت‌های شهر تهران است که امیدواریم به اولویت‌های اختصاص منابع و بودجه نیز تبدیل شود.

هاشمی در پایان گفت: در حوزه فعالیت‌های فرهنگی نیز با توجه به ایجاد زیرساخت‌های مناسب در شهر و وجود ظرفیت‌ها و تمایل نهادهای مدنی برای ایفای نقش و اثرگذاری در حوزه فرهنگ و جامعه، به جای صرف هزینه‌های سنگین و غیرضروری در تصدی‌گری و ایجاد رانت در حوزه فرهنگ اجتماعی، باید به دنبال ارائه زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی با کمترین هزینه به بخش غیردولتی و داوطلب و استفاده از ظرفیت آنها باشیم و بنابراین با توجه به شرایط فعلی مدیریت شهری، می‌توان رویکرد بودجه سال آینده را کاهش هزینه و افزایش شفافیت نامید تا شهروندان تهرانی، پژواک صدای رای خود را از 29 اردیبهشت و صدای اعتراضاتشان در ماه گذشته را در عملکرد مدیریت شهری بشنوند.

انتهای پیام/ 

اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon