حال و هوای خاص تئاتر اصفهان در آخرین روز از جشنواره تئاتر روح‌الله

حال و هوای خاص تئاتر اصفهان در آخرین روز از جشنواره تئاتر روح‌الله

آخرین روز اجرای نمایش‌های صحنه‌ای و خیابانی جشنواره تئاتر روح‌الله با حضور گسترده علاقه‌مندان به هنر انقلاب در تالار هنر و مجتمع فرشچیان اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی‌(ره) نخستین جشنواره تئاتر و نمایش‌نامه نویسی روح‌الله با هدف ترویج گفتمان و اندیشه‌های امام راحل در اصفهان در حال برگزاری است.

این جشنواره که با هدف اشاعه و ترویج اندیشه‌های امام خمینی(ره) و همراه با گرامیداشت اهل قلم و آثار فاخر نمایشی در زمینه سیره شخصیت و اندیشه‌ حضرت امام(ره) از روز سه‌شنبه 3 بهمن ماه کار خود را آغاز کرده است.

امام خمینی(ره) و بیداری اسلامی، مردم سالاری، ساده زیستی، اعتدال، اخلاق و کرامت انسانی، عدالت و عبادت از دیدگاه امام خمینی(ره)، سبک زندگی و روحیه شاعرانه وعواطف خانوادگی امام راحل، آزادگی، آزادی، صلح و اندیشه‌های حکومتی امام راحل، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و تقریب مذاهب و اقلیت‌های دینی از دیدگاه امام خمینی(ره) از جمله موضوعات این جشنواره است.

سومین و آخرین روز از اجرای نمایش‌های خیابانی و صحنه‌ای جشنواره تئاتر روح‌الله در اصفهان در حالی به کار خود  پایان داد که با اجرای 2 نمایش خیابانی و یک صحنه‌ای خاطرات خوشی را از جشنواره موضوعی روح‌الله برای مردم اصفهان رقم زد.

تالار هنر در نخستین اجرای روز سوم جشنواره روح‌الله میزبان علاقمندان به خوانش نمایشنامه "صدای مرگ" کاری از احمد نیک‌پیام بود.

این نمایشنامه روای لحظاتی از زندگی فردی است که پیش از انقلاب با سلطنت‌طلبان همکاری می‌کند که با تماس تلفنی از سوی دربار در نیمه شب مشوش می‌شود  و در نهایت به عنوان نخست وزیر کشور انتخاب می‌شود که شاپور شفیعی بازیگر و نمایش‌نامه خوان این نمایشنامه بود.

روایت تلخ و شیرین رستم و سهراب در خرداد 42

همچنین در نخستین اجرای خیابانی روز سوم جشنواره تئاتر خیابانی "باقرآباد" به نویسندگی نادره حیدریان و کارگردانی آدینه رحیم‌نژاد از ساعت 16 در محوطه تالار هنر اصفهان اجرا شد.

باقر آباد روایت ورژن جدید از رستم و سهراب است که با بداهه موازی سنتی همراه بود که با استقبال گرم و صمیمی اهالی هنر دوست اصفهان اجرا شد که رضا کریمی و سید پویا امامی در این نمایش به ایفای نقش پرداختند.

این نمایش روایت 2 مرشد است که داستان زنی به نام تهمینه و مردی به نام رستم را روایت می‌کند که بچه‌دار نمی‌شوند و رستم برای گرفتن حاجت خود به درگاه امام رضا(ع) می‌رود و حاجتش روا می‌شود. رستم بعد از به دنیا آمدن پسرش به رسم کهن باقرآباد از کدخدای روستا می‌خواهد که نام پسر او را انتخاب کند و کدخدا نام سهراب را بر این کودک می‌گذارد.

سهراب در گذر زمان با منش پهلوانی پدر خود آشنا می‌شود اما در دوران سربازی به دستور مافوق خود مجبور می‌شود که در قیام 15 خرداد سال 1342 رو به مردم آزادی‌خواه و مخالف سطلنت ورامین اسحله بکشد که پدر خود را در صدر مخالفان حکومت می‌بیند، سهراب از شلیک گلوله به سمت پدر خود خودداری می‌کند و رستم و اهالی کفن‌پوش باقرآباد توسط دیگر سربازان رژیم ترور می‌شوند و در نهایت سهراب نیز به دلیل سرپیچی از دستور مافوق خود به ضرب گلوله کشته می‌شود.

استقبال گرم نسل چهارم انقلاب از تئاتر "ترور نافرجام

اما از استقبال گرم نسل چهارم انقلاب از تئاتر "ترور نافرجام" می‌توان گفت که این استقبال به نحوی بود که تمام سالن پر از تماشاگر شد و برخی از تماشاگران ایستاده به تماشای نمایش پرداختند.

حضور داروان و اعضای شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره تئاتر و نمایش‌نامه نویسی روح‌الله در سالن یکی از نکات قابل توجه این نمایش بود.

نور قرمز و تصویر بازی ژانت و ژان در این نمایش، تغییر دکور صحنه و موسیقی فرانسوی حال و هوای خاصی را به سالن کوچک پلاتو تالار هنر داده بود.

"ترور نافرجام" روایت عشقی است که به فرجام نمی‌رسد که ژانت دختر خبرنگار از تبار فرانسه به واسطه عشقش به امام خمینی(ره) در دام مامور اطلاعاتی ساواک به نام ژان می‌افتد و صیاد از او بهره اطلاعاتی می‌برد که علی عابدی و پگاه نورگستر در این نمایش به ایفای نقش پرداختند.

محمدعلی عمادی، کارگردان این نمایش بیان کرد: تئاتر یک هنر زنده و پویا بوده و جشنواره روح‌الله برگزار شد که سوال کند چرا نیک‌اندیشان را از یاد برده‌ایم.

وی افزود: من در نمایش ترور نافرجام سعی کردم تاثیر عمیق و معنوی امام خمینی(ره) بر آزادی‌خواهان جهان را روایت کنم، امامی که آمده است چراغ روشنی و آگاهی برای مردم جهان باشد.

"روز خون" روایت تلخ و شیرین روزهای انقلاب

اما در اخرین اجرای نخستین جشنواره تئاتر و نمایش‌نامه‌نویسی روح‌الله نمایش خیابانی "روز خون" به نویسندگی مسعود ابراهیمی و کارگردانی مجتبی خلیلی از ساعت 17 در محوطه تالار هنر اصفهان اجرا شد.

این نمایش حال و هوای خاصی را در محوطه تالار هنر ایجاد کرده بود و مخاطبان عام و خاص را به خود جذب کرد.

تئاتر خیابانی "روز خون" با بهره‌گیری از وسایل ساده روای سربازی بود که برای پیشگیری از اضافه خدمت ازدواج خود را با دختر همسایه تدارک می‌بیند، اما در روزهای اوج انقلاب و زمانی که همه مردم دغدغه تغییر حکومت و براندازی رژیم را داشتند، این پسر جوان مراسم عروسی خود را برگزار می‌کند.

که دختر جوان به نام سمیه به دلیل نبود پدر خود از گفتن جواب آری سرباز می‌زند و پسر نیز به کمک مردم در خیابان‌ها می‌رود.

نمایش بعد از مکثی کوتاه به دوران امروز و مادر پسر برگرداننده می‌شود که مادر 39 سال چشم‌انتظار فرزند خود بوده و سرباز در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسیده است.

نکته جالب این نمایش خوانش خطبه عقد توسط طلبه روحانی حاضر در جمع تماشاگران بود.

دلارام ترکی و مسعود براهینی در این نمایش خیابانی به ایفای نقش پرداختند که دلارام ترکی با بازی در نقش فرمانده، راننده، دختر همسایه و مادر شهید توجه خاص تماشاگران را به خود جلب کرد و در پایان نمایش مورد تشویق مخاظبان حاضر در محوطه تالار هنر قرار گرفت.

"آن شب که ستاره افتاد" روایت تلخی از رحلت امام راحل

اما مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان نیز در آخرین روز از اجرای نمایش‌های نخستین جشنواره تئاتر و نمایش‌نامه‌نویسی روح‌الله از سانس 16:15 دقیقه میزبان نمایش صحنه‌ای "آن شب که ستاره افتاد" را به نویسندگی امیرطاهری و کارگردانی شمس‌الله اکبری بود که در این نمایش حسین کرمی، میترا یعقوبی و حمید عرب به ایفای نقش پرداختند.

تئاتر "آن شب که ستاره افتاد" داستان پیرمرد و پیرزنی با صفا و اهل خمین است که همزمان با تشدید بیماری امام خمینی (ره) تصمیم می گیرند دارویی محلی را برای درمان ایشان به تهران بیاورند که در راه داروی خود را گم می کنند.

نمایش صحنه‌های جذابی از ارتباط عاشقانه و زیبای این پیرمرد و پیرزن را که به عشق امام خمینی(ره) به تهران آمده‌اند به تصویر می‌کشد و گاه نیز به حال و هوای مردمی می پردازد که برای اطلاع از وضعیت امام و دعا برای سلامتی ایشان در کنار بیمارستان گرد آمده‌اند.

نمایش با اعلام خبر تکان‌هنده رحلت ملکوتی امام خمینی توسط حیاتی مجری صداوسیما به پایان‌ می‌رسد.

"خرداد رخ داد" روایتی نو از منویات امام خمینی(ره)

نمایش خیابانی "خرداد رخ داد" به نویسندگی مصطفی جعفری و کارگردانی نساء سلیمانی از دیگر تئاترهای جشنواره است که قرعه اجرای آن با روز پنج‌شنبه آخرین روز جشنواره در فرشچیان گره خورده است.

در این تئاتر که راس ساعت 18:15 در محوطه تالار فرشچیان آغاز می‌شود نجمه محرابی تنها بازیگر این نمایش است و و سید یدالله موسوی و علیرضا لطفی، آهنگسازی آن را برعهده داشته اند.داستان نمایش «خرداد رخ داد» بر مبنای بیانات امام خمینی(ره)  نوشته شده و در دو بخش روایت می شود.

گفتنی است؛ نخستین جشنواره تئاتر و نمایش‌نامه‌نویسی روح‌الله به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) که از 3 بهمن ماه در اصفهان آغاز شده بود، شب گذشته به کار خود پایان داد.

آیین اختتامیه این جشنواره و اعلام برگزیدگان روز جمعه 6 بهمن ماه در سالن اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon