مصاحبه | علل و امکان انحراف از ولایت در مدت کوتاه غدیر تا سقیفه
آیا ممکن است در فاصله اندک میان جریان غدیر خم و رحلت پیامبر اکرم(ص) چنین انحرافی رخ دهد؟! چرا؟
حجتالاسلام سیدعباس موسویمطلق در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنکاران پویا، با تأکید بر اینکه امت پیامبر اکرم(ص) بعد از جریان سقیفه گمراه شدند، گفت: برخی افراد شبههای را مطرح کردند با این موضوع که؛ آیا ممکن است در فاصله اندک میان جریان غدیر خم و رحلت پیامبر اکرم(ص)، چنین انحرافی رخ دهد؟! آیا مسأله مهمی چون ولایت به این راحتی فراموش میشود؟ در پاسخ به این شبهه باید گفت خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید بنیاسرائیل در مدت 10 روز منحرف شدند. حال که فاصله میان ماجرای غدیر خم و رحلت پیامبر اکرم(ص) بیش از 10 روز است، آیا نمیتواند انحرافی واقع شود؟
وی با بیان این مطلب که انحراف قوم بنیاسرائیل بهصورت جمعی واقع شد، تأکید کرد: انحراف امت پیامبر اکرم(ص) در جریان سقیفه نیز در ادامه انحراف بنیاسرائیل بهتبع عدم رفتار صحیح در قبال ولیّ، بهصورت جمعی رقم خورد.
حجتالاسلام موسویمطلق درباره علل این انحراف نیز خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم عواملی را بهعنوان علل اصلی انحراف امت پیامبر اکرم(ص) در جریان سقیفه نام ببریم، بیتردید «دنیاطلبی» در رأس آن علل است. همچنان که خود رسولالله(ص) فرمود: «حب الدنیا رأس کل خطیئة». دنیاطلبی منجر میشود به اینکه انسان جز دنیا و متعلقات آن چیز دیگری نبیند.
وی «عدم درک صحیح از اسلام» را دومین علت انحراف امت رسولالله(ص) خواند و گفت: علت انحراف ابلیس عدم پذیرش توحید و معاد نبود، بلکه آن چیزی که منجر به انحراف او شد، عدم پذیرش «ولایت» است.
بهگفتۀ حجتالاسلام موسویمطلق، علت انحراف ابلیس و امت پیامبر(ص) در جریان سقیفه، قوم بنیاسرائیل و حتی فتنهگران سال 88، عدم پذیرش ولایت و بهتعبیری عدم اطاعت و تبعیت از ولیّ است.
انتهای پیام/*