همدان|بیم و امید برای برقراری پرواز همدان- تهران از فرودگاهی با قدمت ۸۰ سال


همدان|بیم و امید برای برقراری پرواز همدان- تهران از فرودگاهی با قدمت 80 سال

برخورداری از فرودگاهی فعال برای استانی که داعیه گردشگری را دارد موضوعی بسیار مهم است اما پایتخت تاریخ و تمدن ایران از این ظرفیت بزرگ محروم بوده و مشخص نیست که چرا فرودگاه همدان باوجود برخورداری از قدمت ۸۰ ساله، همچنان بی‌رونق است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، امروزه گردشگری یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه هر کشور به شمار می‌رود زیرا این صنعت نقش مهمی در رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و کمک به اقتصاد بومی و محلی استان‌ها دارد.

استان همدان نیز با برخورداری از پیشینه تاریخی و فرهنگی و دست‌کم بیش از 3 هزار سال سابقه مدنیت، برخورداری از جاذبه‌های طبیعی، آثار تاریخی کهن و آب و هوای معتدل و دلپذیر، همواره میزبان گردشگران بسیاری به ویژه در فصل گرم سال بوده است.

برخورداری از ظرفیت‌های بالقوه در حوزه گردشگری، یکی از فرصت‌های مهمی است که برای رونق اقتصاد استان و صنعت توریسم می‌توان از آن بهره گرفت، اما در کنار ظرفیت‌های بالقوه باید زیرساخت‌ها و امکانات لازم برای گردشگران فراهم شود تا تمایل آن‌ها برای سفر به همدان بیشتر شود.

هرچند در سال‌های گذشته اقدامات مؤثری چون ایجاد آزادراه، راه‌اندازی مراکز تفریحی در مناطق گردشگری و امکان تردد ریلی در همدان انجام شده، اما هنوز هم جای برخی زیرساخت‌های مهم در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین خالی است.

برخوردار نبودن استان همدان از فرودگاهی فعال و پررونق با وجود قدمت 80 ساله فرودگاه آن، موضوع مهمی است که سال‌هاست لاینحل باقی مانده و با وجود همه تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام‌شده از طرف رسانه‌ها و مسئولان، هنوز هم فرودگاه همدان سوت و کور است! به طوری که تنها هفته‌ای 2  پرواز همدان-مشهد و بالعکس در آن انجام می‌شود.

اواخر آذر امسال و در آستانه برگزاری کنگره ملی "آقا نجفی همدانی" بود که استاندار همدان از برقراری پرواز همدان-تهران و بالعکس تا چند روز آینده خبر داد، اما با وجود گذشت یک ماه و نیم از آن زمان تاکنون، هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده و مردم همچنان از مسیر زمینی برای تردد به پایتخت استفاده می‌کنند.

سازمان هواپیمایی همدان را به بازی گرفته است!

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در مورد دلیل برقرار نشدن پرواز همدان-تهران به "تسنیم" می‌گوید: پیش از سفر حجاج در توافقی که با ایران ایر انجام شد، قرار شد که پرواز همدان- تهران پس از سفر حج انجام شده و شروع کار با 4 پرواز باشد و به مرور زمان افزایش یابد.

امیر خجسته می‌افزاید: مدیریت سازمان هواپیمایی پذیرفت که دی ماه 96 این کار انجام شود، اما نبود ثبات فکری در تیم مدیریتی این سازمان موجب شد که مجدد اعلام کند که تنها 2 پرواز به همدان اختصاص داده می شود.

وی بیان می‌کند: برای افرادی که می‌خواهند برنامه کار خود را با این پرواز هماهنگ کنند 2 پرواز آن هم در ساعت نامناسب ظهر کافی نیست و استاندار با این موضوع موافقت نکرده است.

نماینده مردم همدان در خانه ملت مطرح می‌کند: اجرا و برنامه‌ریزی برای فرودگاه با استاندار بوده و نمایندگان هرجا نیاز باشد برای پیگیری وارد می‌شوند و اگر با سازمان هواپیمایی به توافق برسند، هر اقدامی که منافع استان در آن باشد را انجام می‌دهیم.

خجسته با بیان اینکه مدیر سازمان هواپیمایی کشور در این زمینه تعلل داشته و با بدقولی‌های مکرر، همه را به بازی گرفته، تصریح می‌کند: در این مورد به وزیر راه، نامه داده و درخواست حضور در مجلس و بیان توضیحات لازم را داشته ایم که عابدزاده، معاون وزیر راه خواسته فعلا دست نگه داریم تا موضوع از طرف وزارت‌خانه پیگیری شود.

وی اعلام می‌کند: البته مدیر فرودگاه همدان نیز در این زمینه کوتاهی کرده و باید پیگیر موضوع باشد نه اینکه نمایندگان مجلس دائما با وزارت راه برای برقراری یک پرواز چانه بزنند.

مدیر فرودگاه همدان نیز در این مورد می‌گوید: اخیرا ایران ایر اعلام کرده که امکان برقراری دو پرواز در طول هفته از همدان به تهران و بالعکس در ساعت 11 و 12 را دارد، اما استاندار و نمایندگان مجلس با آن موافقت نکرده و موضوع لغو شد.

سهراب کلوندی در گفت و گو با "تسنیم" می‌افزاید: سازمان هواپیمایی موضوع برقراری 4 پرواز را در دستور کار قرار داده و فعلا نه رد کرده و نه با آن موافقت کرده است.

وی بیان می‌کند: باوجود آنکه مرتب موضوع را پیگیری کرده و با سازمان مکاتبه می‌کنم، اما نتیجه‌ای حاصل نشده و می‌گویند خلبانی که بتواند با هواپیماهای جدید کار کند به تعداد کافی نداریم و باید صبر کرد.

کلوندی اعلام می‌کند: فرودگاه همدان پهنای باند مناسب و امکانات لازم را داشته و توانایی انجام پروازهای متععد در حوزه داخلی و بین‌المللی را داریم.

با کمتر از 4 پرواز موافقت نمی‌کنم!

استاندار همدان نیز می‌گوید: در جلساتی که به‌همراه نمایندگان مجلس با سازمان هواپیمایی انجام شد، قرار بود از دی ماه با ورود هواپیماهای جدید، پرواز همدان-تهران برقرار شود.

محمد ناصر نیکبخت در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌افزاید: حال سازمان هواپیمایی اعلام کرده که به‌دلیل نداشتن خلبان نمی‌تواند این کار را انجام داده و تنها می‌تواند دو پرواز را به همدان اختصاص دهد.

وی بیان می‌کند: باتوجه به درپیش داشتن رویدادهای گردشگری بزرگ در همدان، 2 پرواز کافی نیست و باتوجه به قول‌های قبلی این سازمان، اصرار دارم که دست کم باید 4 پرواز برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،تعطیلی پروازهای همدان-تهران از چند سال گذشته تاکنون و بیم و امید برای برقراری آن در حالی رخ داده که قرار است پایتخت تاریخ و تمدن ایران در سال آینده میزبان دو رویداد بزرگ بین‌المللی در حوزه گردشگری باشد و هر سال نیز همایش‌ها و برنامه‌های ملی متعددی در استان برگزار شده و از طرف دیگر، همدان قطب دانشگاهی و درمانی در غرب کشور به‌شمار می‌رود. بی‌تردید حمل و نقل از ارکان مهم صنعت توریسم بوده و حمل و نقل هوایی نیز نقش مهمی در این حوزه برعهده دارد و محرومیت همدان از پروازهای منظم و متعدد به شهرهای مختلف کشور به ویژه تهران، نقصی بزرگی توسعه صنعت توریسم استان محسوب می‌شود.

گزارش از سمیه مظاهری

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon