مرکزی| شریعتمداری: مشکل اصلی شرکت‌های "هپکو" و "آذرآب" بحث مالکیت آنهاست


مرکزی| شریعتمداری: مشکل اصلی شرکت‌های "هپکو" و "آذرآب" بحث مالکیت آنهاست

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مشکل اصلی شرکت‌های هپکو و آذرآب بحث مالکیت آنها و مسائلی بوده که پس از واگذاری آنها به بخش خصوصی اتفاق افتاده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از ساوه، محمد شریعتمداری پیش از ظهر امروز در جریان افتتاح یک واحد تولیدی در ساوه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به دهه مبارک فجر، طبق روال عمومی سفرهایی را به استان‌های مختلف داریم که سفر به استان مرکزی با توجه به مسئولیت بنده در ستاد اقتصاد مقاومتی برای بنده انتخاب شد و در این سفر واحدهای تولیدی آماده افتتاح را با مشارکت صنعتگران و تلاشگران کوشای این استان افتتاح می‌کنیم.

وی افزود: نزدیک به دو هزار و 500 میلیارد تومان برای مجموعه فعالیت‌های تولیدی در حوزه‌های تولیدی استان که به منظور دهه مبارک فجر درنظر گرفته شده‌اند هزینه شده  است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پروژه شرکت رنو فرانسه گفت: این انتخاب سرمایه‌گذار 51 درصدی این پروژه است که در مورد آن تصمیم بگیرد و تا امروز همه مذاکرات بر مبنای استقرار در این نقطه ادامه پیدا کرده است و امیدواریم که قرارداد نهایی هم به زودی در همین نقطه به امضا برسد و مردم شاهد شکوفایی فعالیت‌های این بخش در شهرستان ساوه باشند.

شریعتمداری با اشاره به صحبت‌‌های نماینده ساوه در رابطه با کارشکنی خودروسازهای داخلی نسبت به انجام پروژه رنو فرانسه گفت: نماینده مردم ساوه و زرندیه دلایل خود را برای صحبت‌هایش دارد اما در این زمینه به نظر می‌رسد که برخی از خودروسازهای داخلی هم مشارکت کنند و اگر مشارکت کنند که دیگر کارشکنی باقی نمی‌ماند که ان‌شاءالله کارشکنی هم نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: بالغ بر 3 هزار واحد صنعتی در استان مرکزی مشغول به فعالیت هستند و در همین شهرک صنعتی کاوه حجم عظیمی از واحدها درحال فعالیت هستند، در کشور هم همین طور است نزدیک به 85 هزار واحد صنعتی در کشور فعالیت دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: نزدیک به یک‌هزار و 400 واحد از مجموع 85 هزار واحد دارای مشکلاتی هستند که برخی از این مشکلات شامل اشکال در ساختار مالکیتی آنها است، برخی اشکال در ساختار مدیریتی، بخشی بدهی‌ها معوق آنها به سیستم بانکی است که قدرت فعالیت را از آنها گرفته، نیروی انسانی مشکل بعضی از آنها بوده و برخی مشکل تکنولوژیک دارند.

شریعتمداری ادامه داد: تکنولوژی جدید و مدرن آمده و جایگزین تکنولوژی ساده و قدیمی شده که این قدرت رقابت را از آنها گرفته است که همه این موارد را در کمیسیون رفع موانع تولید در سطح کشور مورد بررسی قرار می‌هیم و برای آن راه حل‌هایی را ارائه می‌دهیم.

وی عنوان کرد: در استان مرکزی هم 3 هزار واحد صنعتی وجود دارد، برخی با مشکل روبه رو هستند که بخشی از این مشکلات هم از گذشته بوده است و ان‌‌شاءالله برطرف می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات هپکو و آذرآب گفت: مشکل اصلی این واحدها مشکل مالکیت آنها است که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند بعد از اینکه بخش خصوصی امکان فعالیت نداشته سازمان خصوصی‌سازی کشور تلاش کرده تا این واحدها را دراختیار مالکان جدید قرار دهد.

شریعتمداری اضافه کرد: در این پروسه ما با محدودیت برای تنظیم قراردادهای جدید به وسیله این واحدهای صنعتی که واحدهای ارزشمندی هم هستند مواجه شده‌ایم و طبیعتا این یک مقدار سبب کندی کار در این واحدها و تعطیلی آنها در برخی مقاطع شد که کسب درآمد آنها با محدودیت مواجه شده و فشار آن روی کارگران زحمت‌کش که مهم‌ترین سرمایه‌های کشور هستند وارد آمد.

وی افزود: ما در کمیسیون رفع موانع تولید تلاش کردیم تا با مشارکت بانک‌ها، آزاد کردن بخشی از دارایی‌های خود این واحدها و کمک از طریق منابع دولت بخشی از حقوق‌های معوقه کارگران را تامین کنیم، قراردادهای آنها را با سازمان‌های دولتی مثل سازمان همیاری شهرداری‌ها که مشکلاتی دشاتند را متوقف کردیم و شرایطی را ایجاد کردیم که این قراردادها تمدید و شروع به کار مجدد شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در واردات ماشین‌های راه‌سازی محدودیت ایجاد کردیم، از طرفی هم با درخواست از وزیر امور اقتصاد و دارایی و اختصاصا سازمان خصوصی‌سازی در مورد مالکیت این واحدها که هر چه سریع‌تر ما بتوانیم به تصمیم نهایی در مالکیت برسیم.

شریعتمداری بیان کرد: با همکاری نماینده‌های کارگران تلاش کردیم به تفاهم برسیم و برای مدیریت آنجا از مدیران سابق دارای صلاحیت و قابل اعتماد انتخاب کنیم و تمام تلاش خود را برای برطرف کردن این مشکل به کار می‌بندیم، بنده، وزیر تعاون، وزیر اقتصاد و دارایی که در این زمینه بیش از بقیه مسئولیت داریم این موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی رها نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: هم هپکو و هم آذرآب جزو ارزشمندترین واحدهای کشور هستند و به هیچ وجه شرایط اضمهلال ندارند و به اطمینان باید به کار خود ادامه دهند، به قول مرحوم "آیت‌الله هاشمی" که گفت "آذرآب صنعت صنعت‌ساز است"، به طور قطع همین بوده و فعالیت‌های گسترده‌ای که در آن انجام می‌شود بیانگر همین است و با توجه به شرایط کشور آینده این شرکت‌ها آینده‌ای بسیار روشن است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: نزدیک به 2 هزار و 500 میلیارد تومان در قالب 14 طرح صنعتی و حدود 700 طرح در سایر حوزه‌ها در استان مرکزی هزینه شده که در ایام دهه فجر به افتتاح می‌رسند.

وی عنوان کرد: بسیار خوشحالیم که در حوزه پروانه‌های بهره‌برداری در 10 ماهه امسال نسبت به سال گذشته در استان مرکزی 21 درصد رشد را شاهد بودیم و همین طور خوشحال هستیم که فعالان صنعتی برای توسعه واحدهای خود هم اقبال نشان می‌دهند زیرا تقاضا برای جواز تاسیس واحدهای صنعتی این استان هم در 10 ماهه امسال نسبت به 10 ماهه سال قبل 17 درصد رشد داشته و این نشان می‌دهد که با وجود همه مشکلات میل به سرمایه‌گذاری وجود دارد.

شریعتمداری اضافه کرد: هدف دولت جذب سرمایه‌گذاران خارجی است، به طوری که در طول عمر کوتاه دولت دوازدهم تاکنون، تنها در حوزه صنعت نزدیک به 1.9 میلیارد تومان مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به صورت مستقیم صادر شده که نزدیک به 40 درصد آن با انتقال ماشین آلات یا منابع ارزی به کشور تثبیت شده است

وی افزود: از مجموعه حدود 7 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم جذب شده در بخش صنعت هم که به طور عمده توسط واحدهای صنعتی متوسط بوده از ابتدای کار دولت یازدهم تاکنون همه آنها انجام و تنها یک مورد آن اتفاق نیفتاده است، بقیه این مجوزها هم در حال اجرا و یا آماده بهره‌برداری هستند

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: یکی از این سرمایه‌گذاری‌های خارجی که بسیار هم مناسب است سرمایه گذاری در حوزه صنعت خودرو بوده که در این زمینه، شرکت فرانسوی رنو برای سرمایه‌گذاری آماده بوده سایت‌های مختلفی را هم مورد بررسی قرار داده که یکی از 14 نقطه مورد بررسی این شرکت منطقه ساوه در استان مرکزی است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon