شهرکرد|پروژه انتقال آب بن-بروجن پروژه‌ حیاتی برای نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری است

شهرکرد|پروژه انتقال آب بن-بروجن پروژه‌ حیاتی برای نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری است

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: پروژه انتقال آب بن-بروجن از پروژه‌های حیاتی برای نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری است که نباید به هیچ وجه در اجرای پروژه بن ـ بروجن مشکل ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اقبال عباسی ظهر امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اظهار داشت: سال گذشته 90 میلیارد تومان برای پروژه انتقال آب بن ـ بروجن اختصاص یافت اما چرا نصف آن برگشت؟ آیا اصفهان مقصر بوده است؟ چرا لوله خریداری نشد.

وی افزود: در اجرای پروژه بن ـ بروجن نباید به هیچ وجه مشکل ایجاد شود ضمن اینکه هیچ مقامی از هیچ استانی نمی‌تواند این پروژه را زیر سوال ببرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: پروژه انتقال آب بن ـ بروجن یکی از پروژه‌های حیاتی برای نیمی از جمعیت استان و مسئول اجرای آن نیز استان است.

عباسی تصریح کرد: 50 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته و قول داده شده است که اگر جذب شد باز هم کمک شود البته اگر لازم باشد از استان نیز کمک می‌شود که انتظار داریم تا دو سال آینده این پروژه تکمیل شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نباید دائما از بحران آب سخن گفت، ادامه داد: این مسئله سبب ناامیدی مردم و فرار سرمایه‌گذاران و تبدیل آن به بحران واقعی و اجتماعی می‌شود. وضعیت آب استان باید تشریح شود و برای آن دنبال راهکار بگردیم.

عباسی با تاکید بر لزوم صرفه‌جویی، استانداردسازی، تفکیک آب شرب از غیرشرب و وصول مطالبات شرکت‌های آب و فاضلاب، خاطرنشان کرد: اصلاح روش‌های کشاورزی، تسریع در اجرای طرحهای آبی، بهره‌وری بیشتر آب و پیشگیری از وقوع بحران باید در دستور کار قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اگر شرکت آب و فاضلاب بخواهد در نقاط بحرانی چاه حفر کند باید فرآیندهای اخذ مجوز همزمان با حفر چاه انجام شود و هیچ دستگاهی نباید برای این کار مانع ایجاد کند.

40 درصد منابع آبی بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری کاهش یافته است

ذبیح‌الله غریب  اظهار داشت: امروز کشاورزی تغییرات اساسی کرده که ناشی از خشکسالی و معیشت انسان تحت تأثیر قرار گرفته است بنابراین کشاورزی به روش قدیم قابل رقابت با کشاورزی امروز نیست و باید صنعتی شود.

وی با بیان اینکه امروز ما باید تولید محصولات کشاورزی را با استفاده از روش‌های علمی و کاهش هزینه‌ها با محصولات دنیا رقابت دهیم، افزود: ما محصولات مختلفی داریم اما تا زمانی که به تولید محصولات سالم ورود پیدا نکنیم نمی‌توانیم پایداری برای محصولاتمان تعریف کنیم.

رئیس جهادکشاورزی چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه بخش علمی و پژوهشی باید وارد بخش کشاورزی شود، بیان کرد: کشاورزان ما هم علاقمند هستند که با مراکز علی همکاری کنند و کارهای علمی را بر روی محصولات و تولیداتشان انجام دهند تا کیفیت محصول ارتقاء یابد.

قریب با اشاره به اینکه 39 درصد بیکاران استان را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل داده‌اند، خاطرنشان کرد: فارغ‌التحصیلان رشته کشاورزی بیشتری نرخ بیکاری را در استان دارند بنابراین واحدهای و اراضی را به فارغ‌التحصیلان این رشته واگذار کردند اما در حال احضر به بنگاه خرید فروش تبدیل شده است.

وی با اشاره به تغییر اقلیم و تغییر الگوی کشت گفت: امروز کشاورزی و در حوزه آب تغییر الگوی کشت را داریم چرا که ما با یک اقلیم جدید مواجه هستیم و دمای هوا بین 4 تا 5 درجه تغییر کرده و شرایط دمایی استان متفاوت است.

رئیس جهادکشاورزی چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه گل‌دهی باغات استان نیز تغییر کرده است، تصریح کرد: اگر با این تغییر اقلیم بخش کشاورزی و الگوی کشت تغییر پیدا نکند کشاورزی ما با مشکل مواجه خواهد شد و کشاورزی پایداری نخواهیم داشت بنابراین مراکز علمی و دانشگاهی ما باید به سمتی حرکت کنند که یک محصول مناسب یا یک راهکار برای کشت جدید محصولات در اختیار کشاورزان قرار دهند.

قریب ادامه داد: همچنین در بحث شیلات با این میزان تولید و کاهش چشمگیر منابع آبی با مشکل جدی مواجه خواهیم شد و قطعا بروز بیماری‌ها نیز می‌تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه تا زمانی که زنجیره چرخش تولید ما تکمیل نشود محصولات استان با چالش مواجه خواهند بود، گفت: ما در حال حاضر 40 درصد منابعی آبی استانمان کاهش یافته و باید کشت محصولاتمان متناسب با منابع آبی‌مان باشد و گونه‌هایی متناسب با خشکسالی کشت شود.

34 روستا در چهارمحال و بختیاری با تانکر آبرسانی می شوند​​​​​​​

ایرج احمدپور ظهر اظهار داشت: 90 درصد آب روستاهای استان از منابع آب زیرزمینی تامین می شود.

وی با بیان اینکه 260 منبع برای تامین آب روستاهای 9 شهرستان استان وجود دارد، افزود: از سال 93 تا 96 با تخصیص به موقع اعتبارات تعداد روستاهایی که توسط تانکر آب، جیره‌بندی و نوبت بندی تامین آب می شدند از 220 روستا به 34 روستا کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آبفار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بیشترین کمبود آب را در روستاهای شهرستان لردگان داریم به گونه ای که 31 حلقه چاه در این شهرستان دچار افت شدید آبدهی هستند.

احمدپور با اشاره به شروع پروژه تامین آب 35 روستای خانمیرزا، تصریح کرد: برای رفع مشکل بی آبی و یا کم آبی روستاهای لردگان 9 حلقه چاه با هزینه 600 میلیون تومان اجاره شده است.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران