اراک| برطرف کردن مشکل کسبه بازار اراک در جلسه با رئیس سازمان اوقاف پیگیری می‌شود + تصاویر


اراک| برطرف کردن مشکل کسبه بازار اراک در جلسه با رئیس سازمان اوقاف پیگیری می‌شود + تصاویر

در بازدید رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی از مجموعه تاریخی بازار اراک با اشاره به اینکه برطرف کردن مشکل کسبه بازار اراک در جلسه با رئیس سازمان اوقاف پیگیری می‌شود تاکید شد: تنها ۳۰ میلیارد ریال از بودجه تعمیر و مرمت بازار محقق شده است.

‌به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مجموعه تاریخی بازار اراک از نخستین بناهای شهر اراک است که در تاریخ 10 آبان‌ماه 1355 با شماره ثبت 1285 به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌، تاریخ شکل‌گیری و ساخت بازار به دوران ساخت شهر قدیم سلطان آباد (اراک امروزی) باز می‌گردد و در واقع تاریخ ساخت بازار شهر با تاریخ ساخت خود شهر یکی است.

بازار اراک با قدمت دویست و چند ساله خود هم اکنون در دل این شهر به صورت یکی از برجسته‌ترین آثار با ارزش تاریخی در آمده است، این بازار در گذشته یکی از مهم‌ترین مراکز اقتصادی و تجاری استان مرکزی بوده اکنون هم از لحاظ تاریخی و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است.

با توجه به اهمیت بازار چه از نظر اقتصادی و چه از اهمیت تاریخی بودن این مکان همکاری دستگاه‌ها و تعامل بین سازمانی از جمله موارد مهم و مورد نیاز در امر تکمیل پروژه‌های مرمت و همچنین برطرف کردن موضوعات و مشکلات کسبه بازار است.

هر کدام از مسئولان به نوعی در این رویکرد سهیم بوده و با پیگیری موضوعات در رونق و پایداری این شاهرگ حیاتی شهر اراک نقش دارند.

اهمیت این مجموعه و همچنین مسائل و مشکلاتی که عمده کسبه و بازاریان با آن درگیر هستند بهانه‌ای شد تا " علی‌اکبر کریمی" نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی مشکلات کسبه و شنیدن مشکلات آنها از نزدیک و همچنین به منظور اینکه در جریان روند بازسازی بازار قرار گیرد از به همراه عده‌ای از مسئولان از بازار بازدید کردند.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از بازار و مجموعه تاریخی آن گفت: با عنایت به قدمت تاریخی بنای بازار و بافت قدیمی که در اطراف آن وجود دارد نیاز است که به این مکان توجه ویژه‌ای شود.

کریمی تصریح کرد: تلاش‌هایی در طول سال‌ها برای بازار اراک و در این زمینه انجام شده اما به طور قطع تلاش‌ها در حد و اندازه ارزش تاریخی این بافت تاریخی و باارزش نبوده و باید کارهای بیشتری انجام پذیرد.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات جدی که کسبه بازار در بازدید امروز مطرح کردند موضوع مشکلاتشان با سازمان اوقاف بود، مبنی بر اینکه نحوه برداشت حقوقی که از وضعیت قراردادهای اجاره به اوقاف دارند ناراضی بوده و مدعی حق سرقفلی در مغازه‌ها هستند در حالی که اوقاف برداشت حقوقی داشته و آنها را صاحب حق کسب پیشه می‌داند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بیش از 550 نفر از کسبه بازار با این موضوع درگیر هستند که در این راستا مکاتبات و مذاکراتی را با رئیس اوقاف کشور انجام می‌دهم و پیگری لازم انجام می‌شود، در نتیجه آنچه که حقوق قانونی کسبه است را در کمترین زمان ممکن از اوقاف مطالبه کرده و به نتیجه می‌رسانیم.

کریمی اضافه کرد: از رئیس سازمان اوقاف برای بازدید و تشکیل جلسه در این زمینه دعوت و درخواست ویژه انجام می‌شود تا مسائل مربوط به حوزه اوقاف و موضوع بازار قدیمی اراک مطرح شود، زیرا تعیین تکلیف حقوقی وضعیت مغازه‌ها و املاک موقوفه در بازار محملی برای انگیزه کسبه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: اگر کسبه بازار در این زمینه مشکلی نداشته باشند برای حفظ و نگهداری از بنای قدیمی بازار تلاش بیشتری به خرج می‌دهند که این هم به حفظ بنای تاریخی بازار و هم به رونق کسب‌ و کار کمک می‌کند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم برخی کارهایی عمرانی و زیباسازی در بازار قدیمی اراک گفت: تاسیسات و کابل‌های برق باید از سقف بازار حذف شده و به کانال‌های زیرزمینی تعبیه شده منتقل شوند و این نیازمند کار جدی شرکت‌های خدمات‌رسان برق، آب و مخابرات بوده که در راس آنها حضور جدی میراث فرهنگی را می‌طلبد.

کریمی افزود: از مبلغ  100 میلیارد ریالی که برای تعمیر و مرمت فضای بازار وعده داده شده بود تاکنون تنها حدود 30 میلیارد ریال اختصاص یافته، این وعده باید به شکل کامل محقق شود تا در نتیجه با حضور فعال دولت و مشارکت بازاریان به بازار تاریخی شهرستان اراک سامان بیشتری دهیم.

کسبه بازار همچنان از حق سرقفلی محروم هستند

اجرائیات هیئت امناء بازار تاریخی شهرستان اراک  با اشاره به مشکلات کسبه بازار گفت: حدود 10 سال است که کسبه بازار با موضوع اوقاف درگیر هستند، با رایزنی‌های انجام شده قرار بر این بود که حق سرقفلی را به کسبه بدهند که متاسفانه این امکان تاکنون محقق نشده است.

محمد فرجی تصریح کرد: با بازدید سرزده رئیس مجمع نمایندگان مشکلات و موارد از سوی کسبه مطرح شد و امیدواریم که نتیجه این گفت‌وگو و بازدید راهی برای برطرف کردن مشکلات کسبه بازار باشد.

وی ادامه داد: کسبه بازار به بازار روزهای هفتگی که در سطح شهر برگزار می‌شود اعتراض دارند زیرا در رونق فروش بازار تاثیرگذار است.

اجرائیا هیئت امناء بازار اراک بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مطالبات و مشکلات کسبه در زمینه اختلاف با سازمان اوقاف بر سر حق تملک است، در حدود 580 کسبه در داخل بازار هستند که چند سالی است اداره اوقاف از آنان کرایه دریافت نکرده و کسبه مبالغ را به صندوق دولت واریز می‌کنند.

 فرجی اضافه کرد: کسبه در گذشته برگه‌هایی را مبنی بر سرقفلی مغازه‌ها در دست داشتند که اداره اوقاف در حال حاضر حق سرقفلی آنان را به رسمیت نمی‌شناسد و کسبه در این مورد بلاتکلیف مانده‌اند در نتیجه کسبه و اوقاف هر دو متضرر می‌شوند از سویی اوقاف به سبب مسکوت ماندن خرید و فروش مغازه‌ها حق درصد خود را دریافت نمی‌کند و از سوی دیگر بازار خرید و فروش املاک در این مجموعه رونق ندارد.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در این بازدید با رئیس مجمع نمایندگان در میان گذاشته شد موضوع عدم ساماندهی سیستم برق‌کشی بازار است که به سبب نامناسب بودن مدام  قطعی برق داریم.

راسته مسگرها درحال احیای مجدد است

یکی از کسبه سرای مسگرهای بازار هم در جریان این بازدید با اشاره به صنف مسگری گفت: با تغییر سلیقه و عرضه محصولات جدید، تغییر شیوه زندگی مردم، تکنولوژی و صنعت‌های مختلف حرفه مسگری دیگر از رونق افتاده بود و در این بازار به سختی می‌شد چند مغازه را با این حرفه پیدا کرد اما خوشبختانه با آگاهی مردم از خاصیت استفاده از ظروف مسی، مسگری و سفیدگری از جمله حرفه‌هایی است که دوباره کمی رونق پیدا کرده تا جایی که راسته مسگرها مجدد احیاء می‌شود.

تیمچه فرش بازار در رکود به سر می‌برد

یکی از کسبه قدیمی  تیمچه فرش هم در جریان این بازدید در مورد کسادی بازار فرش به نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی این تیمچه تا سقف پوشیده از فرش بود و برو بیایی داشت ولی مدت‌ها است که در رکود به سر می‌بریم و چرخ این تیمچه از کار افتاده است.

این کسبه قدیمی تصریح کرد: فرش دستباف قیمت بالا و گرانی پیدا کرده،  قدرت خرید مردم کم شده، از سویی صادرات هم به سبب عدم افزایش نرخ ارز با تورم درخرید و فروش فرش تاثیر گذاشته است، همچنین بافنده‌ها همواره حقوق بیشتری را مطالبه دارند که به دنبال این موضوع امکان رقابت با کشورهایی مانند هند، افغانستان و یا چین وجود ندارد، زیرا دستمزد کارگران در این کشورها کمتر است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon