اصفهان|سامانه دوم آبرسانی اصفهان به زودی کلنگ‌زنی می‌شود


اصفهان|سامانه دوم آبرسانی اصفهان به زودی کلنگ‌زنی می‌شود

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه نخستین سامانه آبرسانی اصفهان ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا است، گفت: با پیگیری جدی استاندار در روزهای آینده شاهد کلنگ زنی سامانه دوم آبرسانی اصفهان هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هاشم امینی امروز در جمع خبرنگاران به مدیریت مصرف آب اشاره کرد و اظهار داشت: سابقه ذهنی مقابله با کم‌آبی و شرایط بحران که در منطقه به‌ویژه در حوزه فلات مرکزی ایران وجود داشت همه ذهن‌های متخصصان را به سمت و سویی برده بود که ما باید با بحران خشکسالی مقابله کنیم و به نوعی تبعات ناشی از خشکسالی از جمله اجتماعی، اقتصادی و امنیتی و بهداشتی را تعدیل کنیم.

وی با بیان اینکه در اصل موضوع سازگاری با کم‌آبی مورد توجه است نه مقابله با بحران کم‌آبی و خشکسالی، افزود: پیشینیان ما هم با شرایط کم‌آبی و خشکسالی زندگی خود را سپری کرده و آرامش را به زندگی جاری کردند.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه با پیگیری‌هایی که وزیر نیرو داشت پیشنهاد تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی را مطرح کرد، گفت: تشکیل این کارگروه خوشبختانه چند روز گذشته در هیئت دولت مصوب شد و متشکل از وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور است.

وی گفت: ما متأسفانه به یک رفتار و کردار بد مصرفی در حوزه آب کشاورزی و شرب و صنعت دچار شدیم که تبعاتی گریبان کشور را به جهت عدم مدیریت و مصرف آب گرفته است.

امینی با بیان اینکه به نظر می‌رسد خبرهای خوبی از کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی خواهیم داشت، تصریح کرد: تا بتوانیم اقدامات خوبی را در حوزه‌های مختلف به ویژه در کشاورزی و مدیریت مصرف آب، تغییر الگوی کشت، در حوزه صنعت بازچرخانی آب و پساب آب خاکستری و در حوزه شرب انجام دهیم و بخشی از تبعات خشکسالی را تعدیل کنیم تا مردم و ذینفعان حوضه آب به این نتیجه برسند که باید با کم‌آبی همراه و سازگار باشند تا آرامش را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در حوزه آب شرب  2 پیک مصرف داریم، بیان کرد: یکی شب عید که سنت خانه تکانی است که این سنت بُعد منفی به لحاظ اسراف دارد و دیگری پیک مصرف تابستان که من فکر می‌کنم با تشکیل این کارگروه ملی به استقبال این موضوع رفتیم که در تمام فصول سال سازگاری را تمرین و رفتار روزمره را نهادینه کنیم.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان اصفهان بیان کرد: در بیلان آب کشور درصد مصرف آبی که تجدیدپذیر است حدود 92 درصد در حوزه کشاورزی، 6 درصد در حوزه شرب و بهداشت و مابقی در صنعت و سایر کاربری‌ها است.

وی گفت: مصرف آب در حوضه زاینده‌رود متفاوت است به این دلیل که سهم شرب آن تا حدودی بیشتر بوده و حق‌آبه زیست محیطی امروز در رودخانه زاینده‌رود نداریم چرا که خشک است، همچنین به لحاظ عدم مدیریت مصرف آب به کشاورزان آب نرسیده و کشاورزی و معاش آن‌ها در خطر است.

امینی افزود: در حوضه زاینده‌رود 40 درصد از میزان آورد را در بخش شرب داریم و مابقی در کشاورزی بوده است همچنین صنعت هم سهم بیشتری نسبت به بقیه نقاط کشور به سبب وجود صنایع متعدد در اصفهان دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر همه شهروندان و مشترکان نگاهی توأم با تعمق و  تدبر به رفتار مصرفی خود داشته باشند به راحتی می‌توانند مصرف آب را کاهش دهند و مصرف بی‌رویه را کنترل کنند.

سامانه نخست آبرسانی اصفهان 56 شهر را تأمین می‌کند

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان اصفهان اظهار داشت: در حوزه تأمین آب شرب 2 سامانه حوزه مدیریت آب تعریف کرده است که سامانه نخست آبرسانی اصفهان شامل 56 شهر و 300 روستا است و نقطه شروع آن تصفیه خانه بابا شیخعلی اصفهان(بزرگترین تصفیه خانه آب کشور) است.

وی ادامه داد: در تصفیه خانه بابا شیخعلی اصفهان از یک نقطه حدود 11.2 مترمکعب بر ثانیه یعنی 11 هزار و 200 لیتر بر ثانیه آب تولید و در اختیار شهروندان قرار می‌دهیم همچنین سامانه دیگری تعریف شده که با پیگیری جدی استاندار در روزهای آینده شاهد کلنگ‌زنی سامانه دوم آبرسانی اصفهان هستیم که امیدواریم به حوزه تأمین آب کمک کرده و بخشی از کمبودها را در این راستا حل کند.

امینی درباره هزینه‌هایی که در سامانه اول آبرسانی اصفهان انجام می‌شود، گفت: خوشبختانه به لحاظ هزینه‌ای نسبت به بقیه نقاط کشور به جهت سقلی بودن سامانه هزینه‌ها کمتر است اما در حال حاضر قیمت تمام شده و هزینه نهایی ما درحوزه شرکت آب‌وفاضلاب برای یک مترمکعب آب (1000 لیتر) یکهزار تومان است در صورتی که رقمی که از مشترکان دریافت می‌شود متوسط 380 تومان است.

وی با بیان اینکه این میزان دریافت از مشترکان سبب شده که شرکت آبفا سالانه زیان‌های سنگینی را از نظر مالی متحمل شود، گفت: از این رو معتقدیم آبی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد به جهت نظارت دستگاه‌های نظارتی در حوزه آب شرب که مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان حفظت محیط زیست است به لحاظ کیفی شرایط مطلوبی دارد.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه امروزه منابع آب محدود است، اضافه کرد: از یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب ظرفیت سد زاینده‌رود، حدود 130 میلیون مترمکعب آب در سد باقی مانده است از این رو باید گفت از آن جایی که منابع آب محدود است ما باید نگاهمان را متناسب با منابع آب سازگار کنیم.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon