اراک| ایجاد گمرک در شهرستانهای "محلات"، "خمین" و دلیجان را دنبال میکنیم
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی گفت: با وجود بار صادراتی بالا از شهرستان محلات، خمین و دلیجان در استان مرکزی درصدد ایجاد گمرک در این نقاط هستیم.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نادرهسادات نجفیزاده صبح امروز در نخستین همایش توسعه صادرات، چالشها و الزامات در استان مرکزی با اشاره به بررسی چالشها با رویکردی چندجانبه اظهار داشت: در این همایش تلاش شد که از دو منظر متفاوت به چالشها و معضلات نگاه شده و موانع بر پایه رویکرد علمی و عملی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: موارد بررسی شده در نهایت با یک تحقیق میدانی که از نظرات صادرکنندگان استان به دست آمده "تراز" میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی تصریح کرد: تحقیقات جمعآوری شده از جمع صادرکنندگان استان به نوعی آخرین، جدیدترین و به روزترین موانع و مشکلات بوده که صادرکنندگان استان مرکزی با آن مواجه هستند.
نجفیزاده بیان کرد: به سبب کمبود وقت تصمیم بر آن شد که مشکلات و موانع موجود در دو بخش عینی و ذهنی در یک جا باهم ترکیب شده و درنهایت مسائلی که جلوی صادرات استان را گرفته و مشکلآفرین شده در اولویت بررسی قرار گیرند.
وی با بیان اینکه نتیجه بررسیها به دو پیشنهاد ختم شد گفت: تلاش شد تا تنها موانع و مشکلات بیان نشود زیرا هدف از برگزاری این قبیل همایشها رسیدن به یکسری راهکار است، بنابراین باقی بررسیها به راهکارها و پیشنهادها تعلق گرفت که در نهایت به دو پیشنهاد در این زمینه ختم شد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی عنوان کرد: نخستین پیشنهادی که از اهمیت بالایی برخوردار است، حذف و تعدیل قوانین دست و پاگیر و زائد صادراتی بود، همچنین پیشنهاد بعدی درخواست اختصاص بودجه برای صادرات غیرنفتی در سال 97 است که در صورت تایید تاثیر بهسزایی در روند و توسعه صادرات میگذارد.
نجفیزاده ادامه داد: تمامی اطلاعاتی که به شکل تئوریک جمعآوری شده بود حاصل جمعآوری اطلاعات جهانی در این زمینه بوده که در آن به نقش تشکلهای صادراتی توجه شده بود، همچنین قسمت دیگر اطلاعات از صادرکنندگان گرفته شده زیرا تشکلها نقش مهمی در رونق و گسترش صادرات دارند، در این راستا نقش اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بررسیها بیشتر به چشم میخورد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود قدمت کوتاهی که اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دارد و در واقع از خرداد 96 آغاز به کار کرده و تنها 9 ماه از فعالیت آنان میگذرد، ولی در این فرصت کوتاه عملکرد مطلوبی داشتهاند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی با تشریح عملکرد اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان در این مدت گفت: دعوت از 3 هیئت تجاری روسیه، صربستان و عراق، برگزاری 3 نمایشگاه در استان مرکزی، حضور در 4 نمایشگاه خارجی و داخلی همراه با پاویون که اعضاء هم در این نمایشگاهها شرکت کردند از جمله اقداماتی بود که در این مدت انجام شد.
نجفیزاده اضافه کرد: بازاریابی کشورهای هدف، تحقیقات بازار، کمک برای برندسازی برخی از اعضا، پیگیری مطالبات مشروع برخی اعضا، عقد تفاهمنامههایی با کشور روسیه و صربستان، کنسرسیوم روسیه و مرکز تجاری بالکان، جلسات متعدد "بی توبی" در طول اجرای نمایشگاه بینالمللی در زمان پذیرش هیئتها از جمله فعالیتهای ثبت شده در کارنامه اتحادیه است.
وی با اشاره به ایجاد گمرک در سه شهرستان استان مرکزی گفت: تلاش شده تا در شهرستانهای محلات، خمین و دلیجان نمایندگی مستقر گمرک ایجاد کنیم که در نتیجه این 3 شهر پرکار در زمینه صادرات از نظر مسائل گمرکی دچار مشکل نباشند، رایزنیهای ابتدای آن با گمرک استان انجام شده و موافقتهایی هم در این زمینه کسب کردیم، که پس از مشخص شدن، استقرار نیروهای اتحادیه برای دفتر بازرگانی در یکی از این شهرها تعیین میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی بیان کرد: کمیسیونهای صادراتی استان همکاری مفیدی را تاکنون داشتهاند، برای سال 97 برنامهریزی دقیقی مبنی بر کمک به صادرکنندگان، تولیدکنندگان برای رسیدن به استانداردهای ابتدایی کشور داریم و امیدواریم با اجرای برنامهها و اهداف مورد نظر اتحادیه بتواند از نظر مالی مستقل شده و خدمات مطلوبی را به اعضا ارائه دهد.
انتهای پیام/ح