سمنان| اعتبارات بودجه ۹۷ باید به دست بنگاه‌های کوچک زودبازده برسد


سمنان| اعتبارات بودجه 97 باید به دست بنگاه‌های کوچک زودبازده برسد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بودجه سال آینده اشتغال محور است از مسئولان خواست: اعتبارات به دست بنگاه‌های کوچک زودبازده برسد .

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، به نقل از دفتر نماینده مردم شاهرود و میامی، سید حسن حسینی شاهرودی اظهار داشت: از درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، از منابع اعتباری دولتی، صندوق توسعه و هم‌چنین از مشارکت بانک‌ها برای اشتغال‌زایی اعتباراتی در نظر گرفته شد از سوی دیگر ارقام خوبی برای صادرات و مشوق‌های صادراتی در لایحه بودجه دیده شد .

نماینده مردم شاهرود و میامی با تأکید بر اینکه بودجه سال 97 اشتغال محور و صادرات محور است، به دغدغه‌هایی در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: اما نگرانی‌هایی درزمینهٔ چگونگی اجرای این قانون نیز وجود دارد و این سؤال مطرح می‌شود که آیا به اهدافی که در بودجه طراحی‌شده است دست پیدا می‌کنیم؟

وی گفت: برای دستیابی به اهداف تعریف‌شده دولت باید اراده مستحکمی برای اجرای و عملیاتی کردن مصوبات داشته باشد و منابع و اعتبارات در نظر گرفته‌شده را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

این نماینده مجلس با اشاره به تجربه‌های سال گذشته در اجرای برخی قوانین، بیان داشت: در سال‌های گذشته مصوباتی داشتیم که عملاً اجرایی نمی‌شود، برای نمونه از صندوق توسعه ملی 1.5 میلیارد دلار و همین میزان از منابع بانکی برای توسعه اشتغال روستایی اعتبار در نظر گرفته‌شده است اما تا امروز ریالی از این اعتبارات به دست بخش خصوصی و کسانی که به دنبال اشتغال‌های کوچک و زودبازده روستایی هستند، نرسیده است .

حسینی شاهرودی با تأکید بر اینکه مکانیزه مشخصی برای پرداخت وام‌ها و تسهیلات به مشاغل روستایی و کوچک و زودبازده تعریف‌نشده است، گفت: مشخص نیست که این اعتبارات برای چه تولیدی و با چه کیفیتی اختصاص پیدا می‌کند و حتی نمی‌دانیم پس از تولید برای عرضه آن در بازار داخل و خارج ارزیابی‌هایی شده است یا خیر .

وی اظهار کرد: با این حساب شاید تولیدکنندگان و شرکت‌های بزرگ بتوانند از این منابع استفاده کنند اما برای اینکه شرکت‌های کوچک و بنگاه‌های زودبازده به این تسهیلات دسترسی پیدا کنند باید طرح جامعی در نظر گرفته شود .

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با تعیین اعتبار، تصویب قانون و پرداخت مبالغی به افراد کم‌درآمد که به دنبال اشتغال زودبازده هستند نمی‌توان مشکل بیکاری را حل کرد، برای دستیابی به این هدف باید طرح جامعی پیاده‌سازی کرد.

عضو خانه ملت بابیان اینکه بسیاری از مردم شاهرود و میامی در خانه‌هایشان حداقل یک بیکار دارند، گفت: وقتی ما فریاد بیکاری را در شرق استان سر می‌دهیم، شاهد هستیم که علی‌رغم این امر، برخی افراد در مرکز استان اعلام می‌کنند که سمنان، نخستین استان در کشور است که نرخ بیگاری آن حداقل برآورد می‌شود لیکن این پرسش به وجود می‌آید که آیا می‌توان گفت در شرق آمار بیکاری چگونه است؟ آیا آمار واقعی از بیکاری را می‌توان داد و یا دولت بر اساس ثبت‌نام‌های اداره کار، آمار بیکاری ارائه می‌شود؟ امروز باید از فرمانداران پرسید که آمار بیکاری چه میزان است.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه 90 درصد مراجعات در ملاقات مردمی مقوله بیکاری است، تأکید کرد: وقتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود 100 نفر نیروی خدماتی موردنیاز دارد و سه هزار نفر درس‌خوانده در مقاطع مختلف دیپلم، فوق‌دیپلم، لیسانس و فوق‌لیسانس برای این فرصت‌های شغلی نام‌نویسی می‌کنند چگونه می‌توان گفت آمار بیکاری در شرق استان مناسب است؟ این امر تبعات اجتماعی دارد و ما معتقد هستیم که آمار بیکاری شاهرود و میامی بیش از 20 درصد است.

وی افزود: دیگر مشکلی که امروز شرق استان با آن روبرو است، کاهش جمعیت علی‌رغم افزایش جمعیت در غرب آن قلمداد می‌شود لذا باید پرسید چرا این اتفاقات رخ‌داده و آیا مسئولی به دنبال پاسخ به این سؤالات بوده است؟ لیکن درمجموع باید گفت بی‌مهری‌های بسیاری در حق شرق استان شده که این امر به‌پیش از انقلاب نیز بازمی‌گردد، مردم ما توقع داشتند که با انقلاب اسلامی، تبعیض ناروا برچیده و حداقل‌های نیاز مردم تأمین شود و گاهی اوقات این امر رخ نمی‌دهد و شاهد رشد نامتناسب در استان سمنان هستیم.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه امروز توسعه استان سمنان به شکلی شده که شبیه موجودی با سر بزرگ و دست و پای کوچک می‌نماید، تأکید کرد: ما باید خجالت بکشیم و بگوییم که امروز نرخ بیکاری در شرق استان سمنان بالای 20 درصد محسوب می‌شود و این امر اثبات شدنی است همان‌طور که در کف خیابان نیز دیده می‌شود از سوی دیگر سهم مدیریتی شاهرود و میامی در سطح استان سمنان بسیار ناچیز است و هیچ مدیر اهل میامی در استان وجود ندارد و تعداد مدیران شاهرود نیز درشان این بزرگ‌ترین شهرستان استان نیست که رفع این امر را از استاندار طلب می‌کنیم.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه برای توسعه اقتصادی شرق استان سمنان، نخستین گام آمایش سرزمینی بود، گفت: خوشبختانه این امر با حمایت سازمان برنامه‌وبودجه استان ساماندهی شد و همچنین دانشگاه‌های ما در این امر به میدان آمدند و طرح آمایش شهرستان تهیه شد و لذا افق چشم‌انداز درازمدت شاهرود و میامی برای توسعه نگاشته شده که در آن ظرفیت‌های منطقه احصاء شده است.

وی افزود: پروژه‌هایی مانند فرودگاه شاهرود از سه دهه پیش در افق توسعه شاهرود و میامی وجود داشته اما امروز باگذشت این‌همه سال همچنان نتوانسته‌ایم یک جعبه انگور تولیدی این منطقه را به‌جایی صادر کنیم چراکه مرز هوایی نداشته‌ایم و اقداماتی که می‌بایست در این سه دهه در فرودگاه انجام می‌شد، صورت نگرفت و حتی هیچ حمایتی نیز از فرودگاه شاهرود نشد و این امر جای گلایه دارد چراکه مردم ما با هزینه خودشان فرودگاه را ساختند اما مسئولان بعد از سه دهه قول سه میلیارد تومان اعتبار را دادند که این امر نیز تحقق نیافت و ما از مدیرکل برنامه بودجه استانداری پاسخ این امر را می‌خواهیم.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم شورای اسلامی با تأکید بر اینکه همت مردم توانسته فرودگاه شاهرود را بسازد اما مسئولان حمایت‌هایشان را از این طرح دریغ کردند، گفت: تا امروز یک ریال به این فرودگاه داده نشده و حتی وقتی با تلاش فرماندار کمک به فرودگاه نیز در اعتبارات شهرستانی گنجانده شد، اتفاق خاصی نیفتاد کما اینکه باید از اعتبارات استانی به این امر تخصیص می‌یافت چراکه نفع فرودگاه کارگو برای تمام استان و حتی استان‌های هم‌جوار است اما بازهم این مردم بودند که به میدان آمدند و شاهد ایجاد پرواز شاهرود-مشهد در هفته گذشته بودیم.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه رئیس فرودگاه‌های کشور با دیدن همت بلند مردم به فرودگاه شاهرود کمک کردند، تأکید کرد: تمام پیشرفت‌های فرودگاه مدیون مردم است و امیدواریم بتوانیم پروازهای شاهرود-عسلویه، شاهرود-بندرعباس و حتی بوشهر و در آینده عتبات و مکه را نیز راه‌اندازی کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، ایجاد منطقه اقتصادی شاهرود را دیگر مطالبه مردم شهرستان دانست و ابراز داشت: زمانی که با مدیران سازمان مناطق اقتصادی دیدار داشتیم بیان داشتند که اولویت اول منطقه اقتصادی در استان سمنان، شاهرود بوده است چراکه ظرفیت‌های بسیار بالاتری نسبت به دیگر مناطق داشته و همچنین در پنج راه توسعه شمال شرق کشور قرار دارد.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس گفت: با تمام‌کش و قوس‌های صورت گرفته منطقه اقتصادی با همراهی مسئولان و مردم و حرکتی جهادی دوباره مطرح شد و طی 48 ساعت تمام استعلام‌های آن اخذ و پس از نوشتن طرح توجیهی و تصویب در استان به دبیرخانه مناطق آزاد و کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد که خوشبختانه هم‌زمان با بررسی لایحه دولت در مقوله مناطق آزاد اقتصادی هم‌زمان شد که این امر خوشبختانه به ثمر خواهد رسید.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon