آمریکا از اعتراف به ملی‌گرایی طالبان تا چرایی حمایت از پوچ‌گرایی داعش در افغانستان

آمریکا از اعتراف به ملی‌گرایی طالبان تا چرایی حمایت از پوچ‌گرایی داعش در افغانستان

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای مرکزی و جنوب آسیا ضمن ابراز نگرانی از تعامل برخی کشورها با طالبان برای مبارزه با داعش اعتراف کرد که طالبان شبه‌نظامیان ملی‌گرا هستند اما داعش با پوچ‌گرایی به دنبال نابودی افغانستان است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «آلیس ولز» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای مرکزی و جنوب آسیا اظهار داشت  واشنگتن از احتمال همکاری برخی کشورها با گروه طالبان برای مقابله با گسترش و نفوذ داعش در افغانستان حمایت نمی‌کند.

وی با تاکید بر اختلاف داعش و طالبان گفت طالبان یک گروه شبه‌نظامی و ملی‌گرا است در حالی که «داعش نیروی پوچ‌گرا است که قصد نابودی افغانستان را دارد».

اظهارات ولز در حالی مطرح می‌شود که آمریکا در افغانستان همواره به حمایت از داعش متهم شده است. بسیاری از کارشناسان و مقامات برخی کشورها ظهور داعش در این کشور را با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی برگ جدید بازی غربی‌ها به ویژه آمریکا در این کشور می‌دانند.

رابطه آمریکا و داعش در افغانستان

«لطف‌الله بابا» نماینده مردم ننگرهار، منطقه‌ای که بیشترین حضور جنگجویان داعش در آن گزارش شده، حدود سه ماه پیش در نشست سنای این کشور تصریح کرد پایگاه نظامیان آمریکایی ضمن سازمان‌دهی عناصر داعشی در شرق افغانستان از این گروه تروریستی حمایت تسلیحاتی نیز می‌کند.

وی در ادامه نیز گفت اطلاعات موثقی درباره حمایت‌های آمریکا از تروریست‌های داعش در شهرستان‌های «هسکه‌مینه»، «خوگیانی» و «ده بالا» وجود دارد.

این نخستین باری نیست که سیاستمداران افغان به طور آشکار از حمایت آمریکا از گروه تروریستی داعش خبر داده‌اند. «ظاهر قدیر» نماینده مردم ننگرهار در پارلمان افغانستان نیز همواره اظهار داشته که آمریکا گرایش و تمایل بسیاری به داعش دارد.

وی پیش از این تصریح کرد در درگیری طالبان و داعش در منطقه «مسجد سفید» این ولایت شمار زیادی از تروریست‌های داعش در محاصره طالبان بودند که «هواپیماهای آمریکایی و نیروهای ویژه آنها طالبان را هدف قرار داده و داعشی‌ها را از محاصره نجات دادند».

«جاوید کوهستانی» ژنرال بازنشسته و کارشناس مسائل سیاسی و نظامی افغانستان نیز ضمن تاکید بر حمایت آمریکا از داعش گفت اعضای این گروه تروریستی به کمک اعراب از طریق بندر «کراچی» در پاکستان به افغانستان منتقل می‌شوند.

«شکیبا هاشمی» از اعضای پارلمان افغانستان نیز با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر انجام عملیات‌های نظامی علیه داعش تصریح کرد  این عملیات «نمایشی» است و آمریکا خواستار اجرای پروژه داعش در این کشور است.

چرا آمریکا از داعشی‌ها حمایت می‌کند؟

«وحید مژده» کارشناس مسایل سیاسی افغان با اشاره به اظهارات بسیاری از اعضای پارلمان و شهروندان افغان مبنی بر حمایت بالگردهای ناشناس از اعضای داعش پیش از این به تسنیم گفته بود: هدف حمایت از تروریسم در افغانستان ایجاد تهدید برای کشورهای منطقه، ایران، روسیه و چین است؛ کشورهایی که روابط خوبی با آمریکا ندارند.

ضمیر کابلوف نماینده روسیه در امور افغانستان نیز با ابراز نگرانی از افزایش حضور داعش تاکید کرده بود اعضای داعش برای جنگ علیه آمریکا و دیگر نظامیان خارجی به افغانستان نمی‌آیند، بلکه هدف این گروه تروریستی این است تا پایگاهی در شمال افغانستان ایجاد کند تا فعالیت خود را به سمت آسیای مرکزی گسترش دهد.

«هافینگتون پست» چندی قبل به نقل از «جان مک کین» رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نوشته بود که سیاست‌های اشتباه این کشور و عدم استراتژی درست سبب ایجاد داعش در افغانستان شد.

از سوی دیگر، «جان اباتسفورد» مأمور سابق سازمان سیا به «ورلد نیوز دیلی ریپورت» گفته بود که داعش با حمایت مالی و مدیریت سازمان سیا علیه کشورهای مخالف آمریکا و ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه می‌جنگد.

 ظهور داعش در افغانستان با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی برگ جدید بازی غربی‌ها به ویژه آمریکا در این کشور است. از دیگر اهداف حمایت از داعش در افغانستان را می‌توان خرید زمان برای حضور بلند مدت غربی‌ها برای پیاده‌سازی طرح‌های جدید در منطقه نام برد.

یکی از طرح‌هایی که همواره نگرانی برخی از کارشناسان را در پی داشته است کمک آمریکا به کوچ داعش از عراق و سوریه به زیستگاه جدیدی مانند افغانستان بوده است. آمریکا تلاش دارد تا با صدور تروریسم از مرزهای شمالی افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی روسیه و کشورهای همجوار آن را ناامن کند.

تسلط بر منابع نفتی در خاورمیانه و براندازی دولت‌های ضدآمریکایی همچنین به راه انداختن جنگ مذهبی نیز با استفاده از منابع معدنی افغانستان و تولید مواد مخدر از دیگر اهداف آمریکا است.

با این حال، داعش برای نفوذ خود در افغانستان با چالش‌های عمده از جمله مخالفات مردمی و حضور طالبان روبرو است به همین دلیل در درگیری‌های طالبان و داعش، مقامات آمریکایی از این گروه تروریستی حمایت هوایی انجام داده‌اند.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon