بنیاد سعدی با دانشگاه شهید بهشتی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

بنیاد سعدی با دانشگاه شهید بهشتی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

بنیاد سعدی به منظور بهره‌مندی از توانمندی‌های موجود در دانشگاه‌های کشور برای هم‌افزایی و انسجام در فعالیت‌های مرتبط با آموزش و گسترش زبان فارسی، تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه شهید بهشتی امضا کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا،‌ در این مراسم، غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی با اشاره به جایگاه علمی و سابقه دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: خوشبختانه ریاست این دانشگاه بر عهده فردی است که در حوزه علوم انسانی دانش آموخته است و نسبت به اهمیت گسترش زبان فارسی بسیار واقف هستند.

وی با بیان اینکه تنها کشوری که زبان فارسی را به عنوان زبان پایه در مدارس دارد، ایران است، گفت: در مجامع بین‌المللی و کشورهای آسیایی این موضوع بسیار مهم است و یونسکو هم ایران را به عنوان نمونه معرفی کرده است، چرا که کشورهای دیگر در کنار زبان خودشان زبان دوم و سوم هم زبان پایه قرار گرفته است.

حداد عادل ادامه داد: اینکه دانشجویان خارجی در داخل ایران زبان فارسی ندانند و یا سالهای تحصیلی خود را به زبان انگلیسی بگذرانند قصور و خطر است، درحالی که لازم است از ترم سوم به زبان فارسی درسها برایشان تدریس شود.

رئیس بنیاد سعدی با تاکید بر اینکه دانشجویان غیر ایرانی حتماً به زبان فارسی ادامه تحصیل بدهند، گفت: این دانشجویان پس از پایان تحصیل به کشورخودشان باز می‌گردند و هرجایی که زبان فارسی وجود داشته باشد، ایران آنجا حضور خواهد داشت. این تفاهم نامه‌ها را جدی گرفته و اجرایی کنیم و به تشریفات اکتفا نکنیم و امیدوارم بتوانیم همچون گذشته فعالیت‌های مشترک خوبی در حوزه آموزش و گسترش زبان فارسی داشته باشیم.

دربخش دیگری از این دیدار، سیدحسن صدوق، رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه آموزش وگسترش زبان فارسی، کار فوق العاده بزرگ، ملی و ارزشمندی است، اظهار کرد: دلایل زیادی برای همکاری دانشگاه با بنیاد سعدی وجود دارد که از جمله آن اهمیت زبان فارسی و توسعه آن در خارج از مرزهای کشور است.

وی گفت: زبان ارابه فرهنگ است و می‌توانیم با زبان مطالب خود را به دنیا عرضه کنیم و هر فارسی دان در هر کجای دنیا یک سفیر فعال برای زبان فارسی خواهد بود.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان آنکه  نفوذ فرهنگ ایران در کشورها و فرهنگ‌های دیگر بسیار زیاد بوده و هست، گفت: ما باید با گسترش زبان و ادبیات فارسی از این فرصت استفاده کنیم. هرچند متاسفانه در کشور افراد زیادی را نمی‌شناسیم که این دغدغه را داشته باشند.

وی با اشاره به فعالیت‌‌های مرحوم حبیبی و شهیدی در امر زبان فارسی، اظهار کرد: حدادعادل نیز با اینکه پایه تحصیلی‌اش فیزیک است اما همیشه در جمع ادبا جا داشته‌اند و صاحب سخن و در فرهنگ ایران و زبان فارسی هستند و از این گونه افراد دلسوز زبان فارسی در حال حاضر زیاد نیستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران