"درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوق‌العاده "آب‌بَر و آب‌دوست" است

"درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوق‌العاده "آب‌بَر و آب‌دوست" است

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینکه متاسفانه در ایام خاصی مانند روز درختکاری کمتر از درختان بومی‌ کشورمان استفاده می‌شود و درخت کاج یا سرو که غیر بومی هستند، کاشته می‌شود، گفت: "درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوق‌العاده "آب‌بَر و آب‌دوست" است.

هادی کیادلیری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره مضرات کاشت درختهایی مانند کاج و سرو به جای درختان بومی کشورمان اظهار کرد: متاسفانه کاشت درخت کاج در شهری مانند تهران هیچ ثمر و فایده خاصی ندارد؛ درخت کاج با اکوسیستم ما همخوانی ندارد و غیر بومی محسوب می‌شود.

وی کاشت درخت کاج در سطح وسیع را اشتباهی بزرگ از سوی دست‌اندرکاران امر دانست و افزود: کاشت این درخت در سطح وسیع بسیار نامناسب است چراکه این درختان گاهاً دچار استرس و بیماری هستند.

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: برف و سرماهای شدید و غیرطبیعی می‌تواند تمامی کاج‌های شهر تهران را از بین ببرد؛ کاشت درختان کاج به‌صورت خالص و یکدست، فوق‌العاده خطرناک است زیرا در صورت طغیان آفت‌های خطرناک تمامی این درختان دچار مشکل می‌شوند و سیمای شهر نیز نابود خواهد شد.

کیادلیری اظهار کرد: درختان کاج مانند درختان کاجی که در تهران کاشته شده بر خلاف آنچه گفته می‌شود، فوق‌العاده  آب‌دوست و آب‌بَر است و این بهره‌برداری در صورتی انجام می‌گیرد که ما در کلانشهرها و تهران مشکل کمبود آب را داریم.

وی افزود: گونه‌های مختلفی از درختان در کشور وجود دارد که می‌توان به شناسایی آنها بپردازیم و به جای درختان کاج در شهر تهران استفاده کنیم.

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینکه کاشت کاج در تهران آن هم در وسعت‌های زیاد اصلا صحیح نیست، گفت: ما می‌توانیم از هر گونه‌ درختان به اندازه اندک در تهران بکاریم چراکه این رویکرد برای زیبایی دادن به شهر نیز مناسب است.

کیادلیری درباره اینکه چرا مسئولان ذیربط برای کاشت کاج در تهران به شاخص‌های غیر بومی نبودن توجهی ندارند، اظهار کرد: یکی از علل کاشت درختان کاج یا سرو به دلیل سبز بودن آنهاست که به هیچ عنوان دلیل  قانع کننده‌ای نیست.

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: متاسفانه در ایام خاصی مانند روز درختکاری کمتر از درختان بومی‌ کشورمان استفاده می‌شود و در بسیاری از مواقع، درخت کاج یا سرو که غیر بومی هستند، کاشته می‌شود.

وی تصریح کرد: اصالت درختان کاجی که در تهران کاشته شده به کشور ارمنستان باز می‌گردد که متاسفانه کاشت آنها همچنان در تهران و برخی کلانشهرها همراه با عوارض بعدی آنها ادامه دارد.

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران اظهار کرد: درختان کاج با اکولوژیک و اکوسیستم ما سازگار نیست و بسیار آب‌بَر محسوب می‌شود که امیدواریم در کاشت آنها در مناطق مختلف کشورمان تجدید‌نظر شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران