رشت| محدودیت اعتبارات مانع از مناسبسازی مسکن جانبازان شده است
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان گفت: مهمترین مشکلی که در بحث مناسبسازی مسکن ایثارگران و جانبازان وجود دارد موضوع محدودیت منابع و نبود اعتبارات لازم و کافی برای انجام و اجرای طرحها و پروژههای ویژه برای این بخش است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، عبدالله پاکاری صبح امروز در نشست خبری در رشت اظهار داشت: مطالبات باقیمانده 280 نفر از ایثارگران استان گیلان در بخش ذخیره مرخصی که مربوط به سالهای 92 و 93 است بلافاصله با تامین اعتبارات و منابع لازم از سوی دولت، پرداخت میشود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان تصریح کرد: مطالبات خانوادههای ایثارگر به دو بخش پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی تقسیم میشود که بنیاد شهید استان نسبت به پرداخت پاداش پایان خدمت اقدام و تمام مطالبات باقیمانده در این بخش را پرداخت کرده است.
پاکاری با اشاره به مطالبات بخش ذخیره مرخصی ایثارگران افزود: در گذشته مطابق قانون این مطالبات باید توسط یگانهای مربوطه پرداخت میشد اما این بخش از قانون اصلاح شد و در پی آن پرداخت ذخیره مرخصی ایثارگران باز هم به بنیاد شهید محول شد.
وی از پرداخت مطالبات ذخیره مرخصی مربوط به سالهای 94 و 95 خبر داد و بیان داشت: بر طبق ماده 87 قانون برنامه ششم، دولت مکلف شده بود که در دو سال ابتدایی اجرای برنامه که سال 96 نخستین سال آغاز آن بود نسبت به پرداخت کل مطالبات ایثارگران اقدام کند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان تصریح کرد: با توجه به اجرای این برنامه توسط دولت و برای پرداخت مطالبات باقیمانده ایثارگران، بنیاد شهید استان گیلان اقدامات وسیعی را انجام داده تا هر چه زودتر نسبت به واریز این مبالغ به حساب خانوادهها اقدام شود.
پاکاری زمان پرداخت مطالبات پاداش پایان خدمت سال 95 را برشمرد و عنوان کرد: بر طبق برنامه تدوین شده، مطالبات ایثارگران مربوط به سال 95 باید در سال 96 پرداخت شود که البته بهزودی نسبت به تعیین تکلیف و چگونگی پرداخت آن اقدام میشود.
وی از رایزنی بنیاد شهید استان گیلان برای تخصیص اعتبارات لازم خبر داد و اظهار داشت: تامین اعتبارات برخی از استانها هم اکنون با توجه به اولویتها و محرومیتهای مورد نظر هر منطقه انجام شده و امیدواریم پیگیریهای بنیاد شهید گیلان بهزودی منتهی به نتیجه مثبتی شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان خاطرنشان کرد: بنیاد شهید موظف است بر اساس ماده 18 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، در چهارچوب قانون نسبت به تعیین، تدوین و اصلاح معیارهای تشخیص درصد جانبازی به عنوان مبنای ارائه خدمات ورود کند.
پاکاری با اشاره به اصلاح این قانون در بند"ت" ماده 87 قانون برنامه ششم تصریح کرد: در اصلاحیه انجام شده علاوه بر وظایف تدوین شده قبلی، تمام مراحل ارائه خدمات لازم جهت تعیین از کار افتادگی و حالت اشتغال ایثارگران بر عهده بنیاد شهید قرار گرفته است.
وی به عوامل موثر در تعیین از کار افتادگی ایثارگران اشاره کرد و بیان داشت: تلفیقی از عوامل و شرایط فعلی ایثارگر اعم از وضعیت جسمانی، وضعیت روحی، توانایی جسمی، وضعیت معیشتی و اشتغال از مواردی هستند که در تعیین میزان از کار افتادگی ایثارگران مؤثر است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان اظهار داشت: در حال حاضر بهطور تقریبی تمام جانبازان استان به غیر از تعداد معدودی از ایثارگران با درجه ایثارگری بالای 25 درصد، مشمول قانون تامین اشتغال هستند و مابقی نیز تحت پوشش حمایتی بنیاد شهید قرار گرفتهاند.
پاکاری اقدامات انجام شده بنیاد شهید در بخش ایجاد اشتغال را برشمرد و گفت: بر طبق ماده 21 قانون برنامه ششم تمام دستگاههای اجرایی کشور مکلف هستند در زمان برگزاری آزمونهای استخدامی خود، 25 درصد ظرفیت پذیرش را به فرزندان شهدا و ایثارگر اختصاص دهند.
وی به ماده 31 قانون جامع خدماترسانی نیز اشاره کرد و ابراز داشت: ایجاد بستههای انگیزشی برای کارفرمایان بخش خصوصی جهت استفاده از فرزندان شاهد و ایثارگر از دیگر برنامههایی است که در راستای کمک به جامعه شاهد و ایثارگری انجام شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان عنوان کرد: در ماده 48 قانون برنامه ششم نیز در بخش دیگری به اشتغال جایگزین فرزندان ایثارگر اشاره شده است و ایثارگران میتوانند پس از پایان دوران خدمت خود نسبت به جایگزینی فرزندان خود اقدام کنند.
پاکاری به حمایتهای انجام شده در بحث توسعه فعالیتهای خود اشتغالی اشاره کرد و افزود: توانمندسازی و حمایت از فرزندان شاهد و ایثارگر برای فعالیت در حوزه خوداشتغالی و ارائه تسهیلات و منابع لازم برای شروع کار از برنامههای مهم بنیاد شهید استان گیلان است.
وی تعداد افراد بهرهمند از تسهیلات خوداشتغالی را برشمرد و عنوان کرد: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات خانوادههای ایثارگر و دغدغههای فراوان آنها نسبت به اعطای وام خوداشتغالی به حدود 400 نفر از فرزندان شاهد و ایثارگر استان اقدام کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان بیان داشت: یکی از مشکلات ما در حوزه استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر در دستگاههای اجرایی، عدم اطلاع کافی از نحوه عملکرد دستگاهها و انجام تعهدات قانونی آنها در جهت رعایت سهمیه 25 درصدی است که باید رفع شود.
پاکاری با تاکید بر اقدامات بنیاد شهید در بخش تامین مسکن ایثارگران تصریح کرد: در سال 95 به میزان 2 هزار و 900 فقره وام و تسهیلات خرید مسکن به استان گیلان اختصاص یافته بود که بنیاد شهید نسبت به اعطای این اعتبارات به مشمولان ایثارگر و شاهد استان اقدام کرده است.
وی به مناسبسازی واحدهای مسکونی ایثارگران اشاره کرد و اظهار داشت: این حوزه متشکل از دو حوزه مناسبسازی فضاهای عمومی شهری و فضاهای شخصی که مربوط به منازل ایثارگران و جانباران است میشود که باید نسبت به تامین بستر و امکانات لازم آنها اقدام کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان ابراز داشت: مهمترین مشکلی که در بحث مناسبسازی مسکن ایثارگران و جانبازان وجود دارد موضوع محدودیت منابع و نبود اعتبارات لازم و کافی برای انجام و اجرای طرحها و پروژههای ویژه برای این بخش است.
پاکاری به انواع خدمات درمانی ارائه شده به جانبازان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر خدمات درمانی بنیاد شهید متشکل از خدمات بیمههای همگانی، مکمل و بیمه دی است که به غیر از تعداد محدودی داروهای خاص، کلیه خدمات درمانی ایثارگران بهصورت رایگان انجام میشود.
وی از وجود 400 مرکز در گیلان برای ارائه خدمات درمانی به جانبازان خبر داد و گفت: ایثارگران میتوانند با مراجعه به مراکز تعیین شده نسبت به دریافت خدمات رایگان پزشکی اقدام کنند و در موارد اضطراری و مراجعه به سایر مراکز درمانی نیز حمایتهای لازم از سوی بیمه دی انجام میشود.
انتهای پیام/ ت