قم| دفن پسماند بیمارستانی باید توسط مراکز درمانی انجام گیرد


قم| دفن پسماند بیمارستانی باید توسط مراکز درمانی انجام گیرد

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: باید سازوکاری اندیشیده شود تا مراکز درمانی تولیدکننده پسماند پزشکی ملزم به دفن و امحای پسماند یا پرداخت هزینه‌های واقعی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید عبدالله میر ابراهیمی امروز در جلسه کارگروه مدیریت پسماند که در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه مدیریت واحد و منطقی درزمینهٔ پسماندهای پزشکی در شهر قم وجود ندارد.

وی با اشاره به معضل و مشکلات پسماندهای پزشکی در استان قم افزود: جدا کردن پسماندهای شبه خانگی، عفونی و دارویی سه اقدامی بوده که دانشگاه علوم پزشکی باید در وهله نخست آن را انجام دهد تا اختلاط و تفکیکی در این زمینه رخ نداده و سبب آلایندگی‌های بیشتری در مسئله محیط‌زیست نشود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با بیان سازوکار جمع‌آوری و دفن زباله‌های پزشکی در شهر قم گفت: هزینه عوارض دفن و انتقال پسماندهای پزشکی توسط شرکت‌های دفن پسماند صورت گرفته و مبنای فعالیت‌ها در این زمینه توافق با  بخش خصوصی است.

میر ابراهیمی با تأکید بر عوارض اندک دفن پسماندهای پزشکی در شهر قم عنوان کرد: برای دفن هر کیلو پسماندهای پزشکی به‌صورت متوسط 450 تومان هزینه دفن توسط شرکت‌های دفن پسماند دریافت می‌شود که در برابر آلایندگی و خطرانی که در پی داشته مبلغی ناچیز است باید مراکز درمانی را ملزم به دفن و امحای بهداشتی پسماندهای پزشکی با استفاده از فناوری‌های نوین کرد.

وی با انتقاد از اختلاط پسماندهای عادی و پزشکی توسط برخی از مطلب‌های سطح شهر ادامه داد: متأسفانه برخی از مطب‌های سطح شهر پسماندهای پزشکی را به‌صورت مخلوط در اختیار شرکت‌های دفن پسماند قرار می‌دهند که مشکلات زیست‌محیطی متعددی را ایجاد می‌کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم، دانشگاه علوم پزشکی را متولی نخست در مسئله پسماندهای پزشکی دانست و تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی به‌عنوان متولی و تولیدکننده پسماندهای پزشکی باید راهکار دقیق و نقشه راهی برای نحوه امحای بهداشتی این پسماندها ارائه دهد.

وی با انتقاد از عدم حضور مدیران ارشد استان در جلسات کارگروه مدیریت پسماند خاطرنشان کرد: متأسفانه مدیران کل استان در جلسات مدیریت پسماند شرکت نمی‌کنند که سبب شده تا وضعیت پسماندهای استان در وضعیتی نامناسب قرارگرفته و برنامه دقیقی برای آن اندیشیده نشود.

میر ابراهیمی با اشاره به‌ضرورت اندیشیده شدن سازوکاری برای دفن پسماندهای پزشکی توسط مراکز درمانی استان تأکید کرد: باید سازوکاری اندیشیده شود تا شرکت‌های تولیدکننده پسماند پزشکی ملزم به دفن پسماند یا پرداخت هزینه‌های واقعی شود.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon