همدان| کاهش ۵۰ درصدی بیماری تب مالت در دام‌های کشور


همدان| کاهش 50 درصدی بیماری تب مالت در دام‌های کشور

رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش ۵۰ درصدی بیماری تب مالت در دام‌های کشور حبر داد.

علیرضا رفیعی‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: 95 درصد داروهای دامی در داخل کشور تولید می‌شود ولی 90 درصد مواد اولیه وارداتی است و ماده اولیه گاهاً در انحصار کشور خاصی است و مشکلی نیست چرا که مبادله ماده اولیه امری طبیعی است ضمن اینکه ما نیز برخی از مواد اولیه را به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم.

وی عنوان کرد: تاسیساتی که نیاز به سنتزکردن مواد اولیه برای تولید دارد نیاز به هزاران میلیارد تومان اعتبار دارد بر این اساس واردات مواد اولیه برای ما مقرون به صرفه‌تر است. 35 درصد واکسن طیور در داخل کشور تولید می‌شود و بقیه وارداتی است ضمن اینکه در گذشته یک موسسه دولتی تولید واکسن در کشور فعالیت داشت که اکنون بیش از 3 شرکت خصوصی می‌تواند واکسن تولید کند.

‌رئیس سازمان دامپزشکی درباره بیماری تب مالت بیان کرد: طی سال‌های گذشته با اقدامات مناسب و واکسیناسیون دام‌ها در نقطه اصلی کار برای ایمن‌سازی دام، در حوزه تمام بیماری‌ها بیش از 18 درصد بیماری در دام‌ها کاهش یافته و در حوزه بیماری تب مالت بیش از 50 درصد کاهش بیماری را شاهد بودیم. استان همدان به دلیل اینکه در مسیر سایر استان‌ها قرار دارد و ترددها در آن بالاست باید در حوزه کنترل و پیشگیری بیماری اقدامات خاصی انجام گیرد که قطعاً تجهیز آزمایشگاه دامپزشکی استان همدان را در دستور کار داریم.

رفیعی‌پور تصریح کرد: 2 سال است که ایران و برخی کشورهای دنیا درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شدند و در سال 96 بیش از 613 کانون در 22 استان کشور شناسایی شد. این بیماری منجر شد تا برای جلوگیری از انتشار آن به دیگر مرغ‌داری‌های کشور 25 میلیون قطعه طیور را معدوم‌سازی بهداشتی کنیم که روال عادی این امر است و معدوم‌سازی تخم مرغ‌ها، مرغ‌ها و خوراک طیور آلوده برای پیشگیری از انتقال بیماری و برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه انجام گرفت.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon