سیاست ایران در ثبت‌نام و رفع تبعیض تحصیلی دانش‌آموزان افغانستانی

سیاست ایران در ثبت‌نام و رفع تبعیض تحصیلی دانش‌آموزان افغانستانی

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: پذیرش کودکان افغانستانی در مدارس ایران گام نخست است و به دنبال آموزش بدون تبعیض و آموزش تعامل چندفرهنگی به معلمان هستیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضوان حکیم‌زاده در دیدار با کاردار فرهنگی افغانستان در ایران که در ساختمان شماره 2 وزارت آموزش و پرورش برگزار شد, اظهار کرد: با تاکید رهبر انقلاب اسلامی برای تحت پوشش قرار گرفتن اتباع افغانستانی و تلاش دولت در این زمینه دستورالعمل تحت پوشش قرار گرفتن دانش‌آموزان افغانستانی که فاقد مدارک هویتی هستند, تدوین شد.

وی افزود: 293 هزار و 366 دانش‌آموز اتباع در دوره ابتدایی تحصیل می‌کنند و 91 درصد دانش‌آموزان اتباع در مدارس ایران, افغانستانی هستند و بدون اینکه یک ریال از نهادهای بین‌المللی دریافت کنیم یا مجوز استخدامی برای افزایش معلمان دریافت کنیم، پذیرفتیم که دانش‌آموزان با هر ملیتی در کلاس‌های درس حضور یابند و 5هزار و 500 دانش‌آموز فاقد مدارک هویتی در مدارس ثبت‌نام شده‌اند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در دیدار با مسئولان افغانستانی آمادگی خود برای حمایت از نظام تعلیم و تربیت این کشور را اعلام کردیم و همکاران ما در تمام قسمت‌های وزارتخانه آماده همکاری با کشور افغانستان هستند و نهضت سواد آموزی, آموزش و پرورش استثنایی و صنایع آموزشی دراین‌باره آمادگی خود را اعلام کردند.

حکیم زاده ادامه داد: پذیرش کودکان افغانستانی در مدارس ایران گام نخست است و به دنبال آموزش بدون تبعیض و آموزش تعامل چندفرهنگی به معلمان مدنظر است تا هیچ کودک افغانستانی احساس نکند با کودک ایرانی تفاوت دارد.

وی تصریح کرد: دستیابی به فرصت‌های برابر آموزش از اهداف اصلی است و آماده‌ایم تجارب خود را در بحث آموزش ضمن خدمت معلمان به کشور افغانستان ارائه دهیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در بحث تراکم کلاس‌ها کمبودهای خود را اعلام کردیم و گفتند سهمیه بیشتری را برای استخدام به دوره ابتدایی خواهند داد اما تراکم باز هم باقی خواهند ماند و امیدواریم آموزش‌هایی را ارائه دهیم که افزایش تراکم مانع از افت کیفیت نشود.

حکیم زاده تصریح کرد: مدارس خودگردان اتباع افغانستانی 24 مدرسه هستند و تأکید اصلی ما حضور کودکان اتباع در مدارس دولتی خودمان است و از تمام اقدامات برای افزایش حمایت از تحصیل آنها داریم و اگر سفارت درخواست خود را ارائه دهد مجوز مدارس خاص افغانستانی‌ها را ارائه می‌دهیم تا کتاب‌های خاص خودشان در آنجا تدریس شود.

وی افزود: سیاست رسمی ایران ثبت‌نام بدون قید و شرط از کودکان اتباع است تا حقوق کودکان حفظ شود و 5 هزار دانش‌آموز اتباع در دوره پیش دبستانی تحصیل می‌کنند.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon