کردستان| از عدم توسعه گردشگری در دهگلان تا نبود بازارچه صنایع دستی


کردستان| از عدم توسعه گردشگری در دهگلان تا نبود بازارچه صنایع دستی

توسعه گردشگری در شهرستان دهگلان تحقق نیافته و این شهر حتی بازار خرید و بازارچه و نمایشگاه صنایع دستی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهگلان، هرساله با تعطیلات نوروزی و تابستانی و ورود مسافران به این شهرستان، فرصتی طلایی جهت کسب درآمد برای مردم مناطق توریست‌پذیر به وجود می‌آید که می‌تواند در کوتاه مدت سبب رونق اقتصادی برای کاسبان خرد و با برنامه‌ریزی مناسب در بلندمدت سبب جهشی اقتصادی در کل منطقه شود.

گردشگری امروزه به‌دلیل اینکه سود خالصی را روانه مناطق هدف می‌کند و همچنین نیازمند منابع کمتری است جزو اولویت‌های کشورهای پیشرفته جهت ایجاد درآمد پایدار محسوب می‌شود، در یک مقیاس کوچک‌تر، دهگلان که جزو شهرستان‌های محروم استان کردستان و از کمبود اعتبارات رنج می‌برد، می‌تواند با تمرکز بر روی پتانسیل‌های گردشگری طبیعی از فرصت‌هایی همچون تعطیلات نوروزی و تابستانی جهت کسب درآمد، به نحو مطلوبی بهره ببرد و سبب توسعه اقتصادی منطقه شود.

خبرنگار تسنیم در یک گزارش میدانی به بررسی وضعیت توریست‌پذیری در دهگلان و سهم این شهرستان از حوزه گردشگری پرداخته است، که در ادامه به نتایج این مشاهدات اشاره می‌شود.

به سطح شهر رفتیم، خودروی پلاک اردبیل را دیدم، به سراغ آنها رفتم، آنان برخلاف اکثر مسافرانی که برای خرید به استان کردستان می‌آیند، علت سفر خود را دیدن جاذبه‌های گردشگری بیان کردند.

آنها می‌گفتند، "کجا می‌توانیم صنایع دستی تهیه کنیم؟ بازار شهر کجاست که از آن دیدن کنیم؟ شما به عنوان بومی دهگلان، کجا را برای دیدن پیشنهاد می‌کنید؟، چرا این شهر تابلوهای راهنما ندارد، "اینها سوالاتی بودند که قبل از طرح سوالات بنده توسط این زوج جوان اردبیلی پرسیده شد، هرچند ساماندهی و رفع برخی مشکلات این شهرستان همانند نصب تابلوهای راهنما نیاز به اعتبارات آنچنانی ندارد بلکه تنها نیاز به کمی احساس تعهد و وظیفه‌شناسی مسئولان مربوطه دارد، اما در همان ابتدای صحبت‌ها گله‌مندی از نبود امکانات مشخص بود.

در نهایت این زوج اردبیلی همچون سایر مسافرانی که سال‌هاست دهگلان را تنها محلی عبوری جهت رسیدن به شهرستان‌های سنندج، بانه و مریوان می‌بینند، از ماندن در این شهر پشیمان بودند و منطقه هدف خود را جایی می‌دانستند که جاذبه‌های گردشگری داشته باشد.

به بروشورهای تهیه شده معرفی جاذبه‌های گردشگری استان کردستان نگاهی کردیم، "کوه شیدا نازار و سورمه‌ لی" مناطقی هستند که به‌عنوان جاذبه‌های گردشگری شهرستان دهگلان معرفی شده‌اند، اما سئوال اینجاست آیا جاده دسترسی مناسب به این مناطق و امکانات رفاهی و تفریحی وجود دارد، یا تنها باید به یک پیاده‌روی و یا یک کوهنوردی اکتفا کرد!

اغراق نیست اگر بگوییم که برخی از مدیران کاملاً با مقوله گردشگری بیگانه هستند، دهگلان سال‌هاست که از بی‌مهری مسئولان استانی و بی‌مدیریتی برخی مدیران شهرستانی رنج می‌برد چراکه این شهرستان نه بازار خریدی برای جذب گردشگر و حتی مردم خود دارد، نه بازارچه و نمایشگاهی برای عرضه صنایع دستی و نه زیرساختی جهت تردد و جذب گردشگران به روستاهای هدف گردشگری.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دهگلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تایید کمبودها و نواقص بسیار در این حوزه اظهار داشت: تصمیماتی برای دائر کردن نمایشگاه صنایع دستی در محل عبوری مسافران این شهرستان گرفته‌ایم.

بهزاد غفوری افزود: در ایام نورز نیز نمایشگاهی با 10 غرفه از صنایع دستی توسط بانوان این شهرستان برپا شد اما متأسفانه با توجه به اینکه غرفه‌ها با چادر برپا شده بود به‌علت وزش باد شدید، نمایشگاه جمع شد.

وی با تاکید بر ضرورت وجود یک نمایشگاه دائمی صنایع دستی در مسیر تردد مسافران گفت: با توجه به اینکه حوزه گردشگری دهگلان از لحاظ زیربنایی بسیار ضعیف است و در کوتاه مدت امکان جلب مسافر را به این شهرستان نداریم، به جهت اینکه بتوانیم از این ظرفیت میهمانان استفاده کنیم، به شدت یک نمایشگاه برای عرضه محصولات نیاز است و با صحبت‌هایی که با شهردار دهگلان شده، این کار جزو برنامه‌ها قرار خواهد گرفت.

القصه؛ امیدواریم که مسئولان برای حل مشکلات این شهرستان تدبیری بیندیشند و تنها به سخنرانی و وعده‌ها ختم نشود و با حمایت مسئولان استانی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طبیعی منطقه در جهت ایجاد اشتغال و درآمد پایدار گام بردارند، تا بلکه با اشتغالزایی برای جوانان، آمار بیکاری کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon