خوزستان| خطر نابودی در کمین سمندر لرستانی و پوشش گیاهی درختان بلوط بخش الوار گرمسیری اندیمشک


خوزستان| خطر نابودی در کمین سمندر لرستانی و پوشش گیاهی درختان بلوط بخش الوار گرمسیری اندیمشک

رئیس اداره محیط زیست اندیمشک گفت: گونه جانوری سمندر لرستانی و پوشش گیاهی درختان بلوط بخش الوار گرمسیری با خطر نابودی روبه‌رو هستند و به همین جهت باید برای حفاظت و نگهداری از این سرمایه‌ و ثروت‌ها تلاش کرد.

سعید عیدی گماری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اندیمشک توجه به توسعه خدمات حوزه محیط زیست را ضروری دانست و اظهار داشت: شهرستان اندیمشک با برخورداری از پوشش‌های کوهستانی و آبی گسترده نیازمند توجه ویژه در حوزه خدمات زیست محیطی است و باید به توسعه خدمات این حوزه در شهرستان، توجه ویژه داشت.

وی با بیان این که به همین جهت و با پیگیری‌های صورت گرفته اقدامات گسترده‌ای با همکاری مسئولان محلی و مشارکت شهروندان بررسی و آغاز شده است افزود: برگزاری یک کارگاه آموزشی در شهر حسینیه و با همکاری اداره آموزش و پرورش بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک در روز زمین پاک، یکی از این ویژه برنامه‌ها است.

رئیس اداره محیط زیست اندیمشک بلوط و سمندر لرستانی را از جمله ثروت‌های طبیعی بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک دانست و عنوان کرد: گونه جانوری سمندر لرستانی و پوشش گیاهی درختان بلوط بخش الوار گرمسیری با خطر نابودی روبه‌رو هستند و به همین جهت باید برای حفاظت و نگهداری از این سرمایه‌ و ثروت‌ها تلاش کرد.

وی با اشاره به این که متاسفانه در طول سال‌های اخیر آتش سوزی و گرمی هوا به یکی از مهم‌ترین دلایل از بین رفتن جنگل‌های بلوط شهرستان اندیمشک تبدیل شده‌اند، گفت: آتش سوزی کاه و کلش توسط برخی شهروندان و پس از تغذیه دام‌ها یکی از مهم‌ترین دلایل آتش سوزی جنگل‌های بخش الوار گرمسیری و نابودی پوشش‌های گیاهی منطقه است.

عیدی گماری با بیان این که باید از طریق آموزش و فرهنگ سازی به دنبال کاهش مشکلات زیست محیطی و حفاظت از منابع طبیعی شهرستان اندیمشک بود، ادامه داد: کودکان، مهم‌ترین قشر اجتماعی در جهت یادگیری نکات آموزشی هستند و باید با استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش به دنبال توسعه خدمات آموزشی حوزه محیط زیست بود.

وی گفت: برخی از صدمات حوزه محیط زیست قابل جبران و تکرار نیستند و اگر امروز به فکر چاره و درمان آن‌ها نباشیم، نسل‌های آینده با مشکلات جدی و غیرقابل رفعی مواجه خواهند بود و به همین جهت باید با بسیج تمام ظرفیت‌ها و امکانات، باید خدمات این حوزه را تأمین و از سرمایه‌های طبیعی شهرستان در برابر صدمات انسانی و غیر طبیعی دفاع و حفاظت کرد.

رئیس اداره محیط زیست اندیمشک با اشاره به ظرفیت‌های آبی شهرستان و زیستگونه‌های مختلف جانوری در آن، بیان کرد: با صیدان غیر مجاز در شهرستان اندیمشک در فصل ممنوع صید با جدیت برخورد و متخلفان برای طی مراحل قانونی به دستگاه قضایی شهرستان معرفی می‌شوند و به همین جهت از شهروندان برای همکاری و جلوگیری از نابودی سرمایه‌های زیست محیطی تقاضا و دعوت به همکاری می‌شود.

وی با بیان این که با پیگیری یگان اجرایی محیط زیست شهرستان اندیمشک، دو متخلف صید غیرمجاز ماهی در فصل ممنوعه و در دریاچه کرخه شناسایی ودستگیر شده‌اند، عنوان کرد: این صیادان دو نفر بوده از آن‌ها تعداد زیادی ماهی و تور ماهی‌گیری و برخی تجهیزات آن کشف و ضبط شده است.

عیدی گماری با اشاره به این صید و ماهی گیری در فصل ممنوعه سبب ایجادخسارت‌های جدی و جبران نا پذیری برای پوشش‌های جانوری شهرستان اندیمشک می‌شود، تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست با آگاهی و مشارکت شهروندان امکان‌پذیر است و به همین جهت باید برای حفظ این سرمایه‌های ملی همه باید کنار هم بوده و از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon