اردبیل|فقط ۳۲۰ هزار نفر در کل کشور از بیمه قالیبافی استفاده می‌کنند


اردبیل|فقط 320 هزار نفر در کل کشور از بیمه قالیبافی استفاده می‌کنند

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به مشکل بیمه قالیبافان گفت: متاسفانه در حال حاضر فقط ۳۲۰ هزار نفر در کل کشور از بیمه استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نخستین گردهمایی و کارگاه آموزشی روسای اتحادیه‌های صننف تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف در راستای تحقق شعار ملی سال حمایت از تولیدکالای ایرانی و ارائه راهکارهای لازم در شهر توریستی سرعین برگزار شد.

حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران بعد از ظهر امروز در این مراسم اظهار داشت: اهمیت به فرش دستباف به عنوان یکی از ایرانی‌ترین کالا در جای جای کشور مشهود است که در تحقق شعار سال نقش قابل توجهی ایفا می‌کند که باید اهمیت ویژه‌ای به این مسئله داده شود.

وی افزود: اهمیت به برند این محصول و توسعه قابل توجه آن به عنوان یکی از اساسی‌ترین اقدامات باید مبنای کار قرار گیرد و در این زمینه تولیدکنندگان اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و در معرفی برند محصول تولیدی خود به دنیا پیشگام عمل کنند و از این ظرفیت بسیار مناسب به عنوان یک فرصت نهایت استفاده را ببرند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به مشکل بیمه قالیبافان بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر فقط 320 هزار نفر در کل کشور از بیمه استفاده می‌کنند که با اختصاص بودجه بیشتر و امضای تفاهم‌نامه‌ای با صندوق بیمه روستایی و عشایری حداقل خدمات برای استفاده از بیمه تامین اجتماعی قالیبافان ارائه شده است.

کارگر اظهار کرد: صادرات 424 میلیون دلاری فرش دستباف در سال گذشته نشان دهنده رشد صادرات این کالا است که باید از این پس نیز شرایط به شکل بهتری ادامه یابد چرا که کشور ما در این زمینه ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد که باید از تمام این ظرفیتها به نحو احسن استفاده شود.

تولیدات  فرش باید صادرات محور باشد

رئیس فراکسیون فرش دستباف و نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: تولیدات  فرش باید صادرات محور باشد و در راستای تحقق اهداف مورد نظر ارائه آموزش‌های تخصص و توسعه بخش بازاریابی تحقق یابد چرا که در غیر این صورت نمی‌توانیم به استاندارد مد نظر دست یابیم و مشکلات و موانع را در این زمینه برطرف کنیم.

علی وقفچی افزود: با توجه به بودجه‌ای که امسال برای فرش دستباف در نظر گرفته شده می‌توان از تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف حمایت‌های لازم را بعمل آورد که در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شده و شرایط و بسترهای لازم فراهم شده است که امیدواریم هر چه سریعتر تحقق یابد.

وی بیان کرد: نگرش تخصصی به هر موضوعی همچون فرشبافی برای صادرات محور کردن آن برای ما حائز اهمیت بسیار است که در این زمینه اقدامات لازم انجام یافته و برای تحقق این هدف استفاده از نظرات کارشناسانه توسط بافندگان فرش امری لازم و ضروری است که باید مبنای کار قرار گیرد.

رئیس فراکسیون فرش دستباف و نماینده مجلس شورای اسلامی افزود:  فرش دستباف هنر اصیل ایرانی بوده و ایران را با هنر فرش ایرانی می‌شناسند که این موضوع اهمیت مسئله را نشان می‌دهد و اگر مورد بی‌توجهی واقع شود در بحث صادرات عقب می‌مانیم و نمی‌توانیم به پیشرفت مد نظر در این زمینه دست یابیم.

فرش دستباف نیازمند حمایت همه‌جانبه مسئولان است

معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل نیز در این مراسم اظهار کرد: فرش دستباف نیازمند حمایت همه‌جانبه مسئولان است و باید حمایت‌های لازم در آموزش عمومی و تخصصی فرش دستباف مبنای کار قرار بگیرد تا بتوانیم در این راستا خدمات مطلوبی به جامعه فرشبافان ارائه کنیم.

بهمن حسین‌زاده افزود: با توجه به اینکه بیشتر واحدهای تولید فرش دستباف بافندگان خانگی هستند و جزو واحد تولیدی محسوب نمی‌شود که باید توزیع عادلانه بیمه در استانها در این زمینه مد نظر قرار گیرد تا بتوانیم در این راستا حوزه فرشبافی در استان را به طور همه‌جانبه تقویت کرده و به مرحله مناسبی برسانیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در این مراسم اظهار کرد: حمایت از قالیبافان و صنعت فرش دستباف برای تحقق شعار سال امری لازم وضروری است و برای صادرات محور کردن این محصول باید بخش دولتی با بخش خصوصی همکاری همه‌جانبه‌ای داشته باشند.

سیدحامد عاملی افزود: فرش دستباف به عنوان کالای تولیدی ارزآور در میان صادرات غیرنفتی کشور به عنوان فرآیندی اشتغال‌زا محسوب می‌شود که برای رسیدن به این اهداف همت و تلاش مضاعف مسئولان در دوبخش دولتی و خصوصی باید مبنای کار قرار گیرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon