حل و فصل مناقشه قره باغ؛ اولویت اصلی سیاست خارجی ارمنستان

حل و فصل مناقشه قره باغ؛ اولویت اصلی سیاست خارجی ارمنستان

نخست وزیر جدید ارمنستان بعد از تاکید بر لزوم توسعه روابط با روسیه، در نخستین سفر کاری خود، به منطقه قره باغ کوهستانی سفر کرده و حل و فصل این مناقشه با آذربایجان را مهمترین وظیفه دولت نامید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو نوشته است: "نیکول پاشینیان" نخست وزیر جدید ارمنستان برای نخستین بار بعد از انتخاب به این سمت، اولویت‌های سیاست خارجی خود را بیان کرد. وی تاکید کرد که مهمترین وظیفه، حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی است.

جالب است که نخستین رهبر جهانی که با نیکول پاشینیان مذاکراتی تلفنی داشته و انتخاب وی به سمت نخست وزیری ارمنستان را تبریک گفت، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه بود. و در پایان این گفت‌وگوی تلفنی، دو طرف موافقت کردند تا در حاشیه نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیایی در بندر سوچی در تاریخ 14 ماه مه (24 اردیبهشت)، با یکدیگر ملاقات کنند.

تمایل برای توسعه روابط متحدانه با مسکو و مشارکت در چارچوب اتحادیه اقتصادی اورآسیا و سازمان پیمان امنیت جمعی گویای آن است که سیاست خارجی ایروان تغییری نکرده و رهبر جدید ارمنستان، با توجه به اظهاراتش، تغییری در جهت گیری‌های قبلی این کشور در عرصه سیاست خارجی، از جمله روابط با همسایگانش، از جمله آذربایجان و ترکیه نداده است.

بیشترین واکنش به سخنان پاشینیان در مورد حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی صورت گرفت که مهمترین مشکل در عرصه سیاست خارجی و دفاعی ارمنستان بعد از استقلال آن به شمار می رود. نخست وزیر جدید در نشست ویژه پارلمان (مجلس ملی) تاکید کرد: « انقلاب عشق و همبستگی، امکان تازه ای برای حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی بوجود آورده و حرکت آغاز شده در سال 1988 برای استقلال قره باغ، در نتیجه انقلاب ارمنستان به استقلال واقعی این منطقه منجر خواهد شد.»  

حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی در جریان سفر روز گذشته پاشینیان به منطقه قره باغ که نخستین سفر کاری وی در سمت نخست وزیری بود، نیز در مرکز توجه قرار داشت. وی در کنفرانس مطبوعاتی خواستار آن شد که جمهوری خودخوانده قره باغ کوهستانی هم به روند مذاکرات صلح با آذربایجان ملحق شود، در حالیکه مقامات قره باغ در مذاکرات صلح در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا مشارکت داده نشده‌اند. نخست وزیر جدید ارمنستان همچنین خواستار دادن «انگیزه جدیدی» به جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن جمهوری قره باغ شد.

مقامات باکو نیز در واکنش به این موضع گیری، اعلام کردند که منطقه قره باغ کوهستانی در اشغال قرار دارد و همواره بخشی از خاک آذربایجان بوده و باقی خواهد ماند.

هدف پاشینیان از تاکید بر مواضع ایروان در باره مناقشه قره باغ

کارشناسان در ایروان و مسکو که این روزنامه با آنها صحبت کرده، دیدگاه‌های متقاوتی در باره تاثیر تغییر قدرت در ارمنسان بر روند حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی دارند. "الکساندر اسکندریان" رئیس موسسه قفقاز در ایروان معتقد است که تغییر اساسی در خط مشی ارمنستان در روند مذاکرات صورت نخواهد گرفت و درخواست پاشینیان در مورد شرکت نماینده جمهوری خودخوانده قره باغ کوهستانی در مذاکرات صلح نیز مسئله عجیبی نیست. ضمن اینکه چنین اظهارنظری تاثیر مثبتی بر افکار عمومی داشته و مواضع نخست وزیر در داخل ارمنستان را تقویت خواهد کرد.

"الکسی مالاشنکو" کارشناس روسی در مسائل قفقاز و رهبر موسسه تحقیقاتی گفتگوی تمدنها در مسکو عقیده دیگری دارد. وی گفته است: «نیکول پاشینیان سخت دچار اشتباه می شود اگر سعی کند قبل از آنکه پیش از هر اقدامی، به مشکلات داخلی ارمنستان بپدازند، به فکر حل مناقشه قره باغ کوهستانی باشد. چنین موضع گیری از لحاظ سیاسی به نفع او نخواهد بود.»

انتهای پیام/

اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان