بیرجند| برق رسانی به منطقه عشایری با نصب پنل خورشیدی انجام می‌شود


بیرجند| برق رسانی به منطقه عشایری با نصب پنل خورشیدی انجام می‌شود

معاون سازمان امور عشایری کشور گفت: از طریق پنل خورشیدی می توان به هر خانواده عشایری یک پک برق و همچنین آبگرمکن خورشیدی داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از منطقه عشایری پادخول بخش گزیک شهرستان درمیان، اکبری یکی از معتمدین آن منطقه به ارائه مشکلاتشان پرداخت و اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در این منطقه روان آبهایی است که در افغانستان کرد.

وی با بیان اینکه در این منطقه برای ذخیره سازی روان آبها نیاز است سد بسازیم افزود: سد رزه که در شهرستان درمیان ساخته شده است آب آن تبخیر می شود و به افرادی واگذار شده است که مربوط بخش گزیک نیستند و استفاده لازم از این آبها نمی شود.

اکبری بیان کرد: اگر برنامه ای در نظرگرفته شود که آب سد رزه به عنوان آب شرب به مردم شهرستان در نظر گرفته شود درصدی از مشکل آب شرب این شهرستان تامین می شود.

وی نبود برق را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و تصریح کرد: از مسئولان درخواست داریم به این مشکل ما رسیدگی کنند.

علیرضا اورنگی رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در این جلسه یادآور شد: برای منطقه عشایری پادخول دستور یک طرح مطالعاتی در زمینه آبخیزداری برای این منطقه در دستور کار قرار دادیم.

مدیرعامل آب منطقه ای استان نیز در این جلسه اظهار داشت: برای جلوگیری از هدررفت آب از سمت گزیک به افغانستان یک طرح مطالعاتی آغاز شده است و با توجه به اینکه حجم سیلاب در این منطقه بسیار بالا است این پروژه نیاز به 4 میلیارد تومان اعتبار دارد و با اعتبارات شهرستانی نمی توان کار کرد.

امامی اظهار داشت: برای آبرسانی به منطقه عشایری پادخول بخش گزیک از چاهی که در فاصله 5 کیلومتری روستای اشک است آبرسانی انجام می شود.

اعلایی مقدم معاون سازمان امور عشایری کشور نیز در این جلسه بیان کرد:  اگر به عشایر کمک نشود شغل خود را از دست داده و هیچ تضمینی برای درآمدهای آنان نخواهد بود.

وی با بیان اینکه در سازمان امور عشایری کشور 3 راه حل برای کمک به جامعه عشایری در نظرگرفته شده است افزود: نخستین راه حل دادن علوفه یارانه دار به همه عشایر کشور است که در این راستل با توجه به کاهش بارندگی ها یک هزار میلیارد تومان اعتبار یارانه علوفه دار بوده است.

معاون سازمان امور عشایری کشور راه حل دوم برای کمک به جامعه عشایری را آبرسانی سیار به عشایر دانست و گفت: آبرسانی سیار به عشایر مهم است و در این راستا 650 دستگاه تانکر با ظرفیت 7 هزار و 200 میلیون لیتر آبرسانی سیار به نقاط عشایری انجام می شود که این از توان عشایر در بحث تامین تجهیزات خارج است.

اعلایی مقدم با بیان اینکه سال گذشته و امسال 200 میلیارد تومان از محل ماده 10 و 12  اعتبار پرداخت شده است تصریح کرد: در خراسان جنوبی این اعتبار جذب شده است که برای تامین گوشت قرمز هزینه شده است.

وی با بیان اینکه عشایر قادر به بازپرداخت اعتبار ماده 10 و 12 نیست و اعتباراتی که از این طریق داده می شود باید یک سال تنفس داشته باشد افزود: برای آبرسانی به امور عشایر خراسان جنوبی امسال 7 دستگاه ماشین آبرسانی را امور عشایری و 7 دستگاه را استانداری می دهد.

معاون سازمان امور عشایری کشور گفت: در این راستا قبلا 16 دستگاه ماشین عشایری داشتیم و امسال 14 ماشین افزوده می شود.

علایی مقدم قول انتقال آب برای امور عشایری شهرستان درمیان را از طریق آبرسانی از چاه 5 کیلومتری روستای اشک را داد و گفت: برای برق رسانی عشایری نیز از طریق پنل خورشیدی که به صورت رایگان است اقدام می کنیم.

وی یادآور شد: از طریق پنل خورشیدی می توان به هر خانواده عشایری یک پک برق و همچنین آبگرمکن خورشیدی داد.

معاون سازمان امور عشایری کشور درخواست داد مدیرکل عشایری استان در شورای برنامه ریزی استان عضو شود تا بتواند راحت تر مشکل عشایر استان را پیگیری کند.

اعلایی مقدم مبلغی برای برادران اهل سنت در خراسان جنوبی برای دریافت جو به مبلغ یک میلیارد تومان اختصاص می دهیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این جلسه یادآور شد: برای مهار روان آب ها در این منطقه می توان از قانون مهار روان آب ها در مناطق مرزی استفاده کرد که در این راستا از آب منطقه ای درخواست پیگیری داریم.

کریمی خطاب به معاون سازمان امور عشایری کشور خاطرنشان کرد: برای تحویل آب شرب چاه عشایری در منطقه پاخول بخش گزیک نامه ای به ما ارائه دهید، ما نیز اعتباری برای آن در نظر می گیریم.

وی تصریح کرد: تا شهریور ماه امسال معاون سازمان امور عشایری کشور بحث مطالعاتی آبرسانی عشایری را مطالعه و انجام دهد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon