صندوق ذخیره فرهنگیان خیریه نیست/مراقب سودهای واهی صندوق ذخیره باشید
وزیر آموزش و پرورش گفت: صندوق ذخیره نباید به یک صندوق خیریه تبدیل شود و باید در جاهایی سرمایهگذاری کند که بیشترین سودآوری را برای معلمان دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, سید محمد بطحایی امروز در مرحله دوم انتخابات نمایندگان فرهنگیان در هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار کرد: طی امروز و فردا نمایندگان منتخب معلمان به جمع هیئت امنا اضافه میشوند.
وی افزود: در هر سازمان مهمترین رکن تحول منابع انسانی است. فضا و تجهیزات و برنامهها در کنار منابع انسانی سهم قابل توجهی ندارد و در آموزش و پرورش که ماموریت آن تربیت انسان است, نیروی انسانی بسیار مهم است. با تجهیزات و کلاسهای استاندارد و برنامههای آموزشی مناسب بدون توجه به نیروی انسانی نمیتوانیم به تحول برسیم.
وزیر آموزش و پرورش با طرح این پرسش که کدام نیروی انسانی و با چه ویژگیهایی میتواند در آموزش و پرورش تحول ایجاد کند, گفت: دانشها و مهارتهای لازم در نیروی انسانی برای تحول نیاز است اینکه در جمع خودمان درباره تحول صحبت کنیم و بگوییم آموزش و پرورش اگر متحول نباشد آینده کشور در تردید خواهد بود و, تحول ایجاد نمیشود. زمانی تحول رخ میدهد که نیروی انسانی دانش و مهارت کافی برای تحول و انگیزه لازم برای به کار بردن آن را داشته باشد و بدون این دو مسئله هیچ تحولی رخ نمیدهد.
بطحایی بیان کرد: اگر تصور کنیم سند تحول 10 درصد اجرا شده باشد تا زمانی که نیروی انسانی دانش و مهارت لازم و انگیزه کافی را نداشته باشد به هیچ تحولی نمیرسیم و تفاوت بارز کشورهای پیشرفته در بحث آموزش و پرورش با ایران در این مسائل است و فضا و تجهیزاتشان تقریبا شبیه ما است اما نیروی انسانی آنها دانش و مهارت بالاتر و انگیزه بیشتری دارند.
وی عنوان کرد: در آموزش و پرورش از سرمایه نیروی انسانی نسبت به سایر دستگاههای دیگر غافل هستیم. یک میلیون و 700هزار معلم شاغل و بارنشسته داریم که هر کدام میتوانند منشا تحول در آموزش و پرورش باشند اما فرایندهای اداری و سازمانی ما بسیار سنتی و غیرقابل انعطاف است. حرکتی که برای صندوق ذخیره شروع کردیم را در تمام سطوح تصمیم سازی آموزش و پرورش توسعه خواهیم داد. نیروی انسانی سرمایه ارزشمندی است که در صندوقچه نگه داشته و به آن قفل زدهایم و دائم هم میگوییم چرا مشکل داریم. میپذیریم سطح معیشت معلمان واقعا مشکل ایحاد کرده است و خدمت رهبر انقلاب گفتم تا زمانی که معلم مجبور به داشتن شغل دوم باشد تا زندگی خود را اداره کند نمیتواند شش دانگ حواس خود را در کلاس درس بگذارد.
بطحایی با اشاره به اینکه تمام مشکل ما معیشت معلمان نیست, گفت: معلمان توقع دارند که به آنها آزادی عمل بدهیم. حرکتی که در صندوق ذخیره شروع کردیم و اصراری که به همکارانم داشتم مبنی بر اجرای آنم ولو اینکه بگویند بطحایی عرضه نداشت یک کار را انجام دهد با هدف افزایش مشارکت معلمان در جریان تصمیم گیریهای وزارت آموزش و پرورش بود و تا زمانی که این اتفاق نیفتد باید دور هم جمع شویم و از مشکلات گلایه کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در انتخابات هیئت امنای صندوق فرهنگیان حدود 200 هزار نفر از معلمان مشارکت داشتند و به نظر میرسد تاکنون یک انتخابات الکترونیک با مشارکت 200 هزار نفر در کشور نداشتیم.
بطحایی افزود: برای من هم پیام می آمد که آیا اگر دو نفر به هیئت امنای صندوق ذخیره وارد شوند می توانند جلوی مفاسد را بگیرند اما هدف ما حضور و انتخاب معلمان بود تا کم کم بتوان کل هیئت امنا را از میان معلمان انتخاب کرد تا آنها در جریان تصمیم گیری و افزایش سودآری صندوق مشارکت داشته باشند.
وی گفت: صندوق ذخیره نباید به یک صندوق خیریه تبدیل شود بلکه یک بنگاه اقتصادی است و باید در جاهایی که منافع و سودآوری بیشتری برای فرهنگیان دارد سرمایهگذاری کند. هم اکنون هفت نفر عضو هیئت امنای صندوق هستند که تا پیش از این نقش تشریفاتی داشته و دو تا سه بار در سال جلسه داشتند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: نقش هیئت امنا را برای حضور جدیتر در سیاستگذاریها تغییر دادیم و خواهش من از نماینده فرهنگیان این است که در رأی به افراد فقط به صلاحیت و شایستگی فرد توجه داشته باشند تا توانایی تجزیه و تحلیل صورتهای مالی را داشته باشد و بندهایی که حسابرس ارائه کرده را تجزیه و تحلیل کنند.
بطحایی افزود: درجلسه شب گذشته هیئت امنای صندوق ذخیره درخواست تنفس دادم تا گزارش حسابرسی برای بیشتر به تاخیر بیفتد که با درخواست تنفس مخالفت کردند اما اصرار کردم و درخواست تنفس را دریافت کردیم و در این فاصله بررسیهایی را بر روی گزارش حسابرس داشتیم. از نمایندگان معلمان در هیئت امنا تقاضا دارم به افرادی رأی بدهید که بالاترین توانایی را برای حضور در جمع هیئت امنا و صیانت از حقوق معلمان داشته باشند و این صیانت زمانی رخ میدهد که توانایی تجریه و تحلیل صورتهای مالی حسابرسی را داشته باشد و بدانند سود واهی به چه معناست تا وقتی پای عمل آمدند نبینند ادعای 400 میلیارد سود 150 یا 200 میلیارد بوده است.
انتهای پیام/