تحولات یمن| ادامه اشغالگری امارات در "سقطری" و ورود مشکوک عربستان به خط بحران
در حالی که چند روز قبل دولت دست نشانده سعودی در یمن از پایان بحران اشغالگری امارات در جزیره راهبردی سقطری خبر داده است، اما این اشغالگری در سایه ورود مشکوک عربستان به خط بحران همچنان ادامه دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از العربی الجدید، چند روز پس از اعلام پایان بحران اشغالگری امارات در "سقطری" توسط دولت دست نشانده سعودی، اما این اشغالگری همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد که رژیم سعودی وارد خط بحران شده تا زمام امور را در این جزیره راهبردی یمن به دست گیرد و به بهانه حل بحران دولت دست نشانده خود و ابوظبی و بازسازی، حضور خود را در این جزیره تقویت کند.
برخی منابع محلی در سقطری به العربی الجدید گفتند که نیروهای اماراتی که قرار بود بعد از تحویل فرودگاه و بندر سقطری این جزیره را ترک کنند، کماکان به حضور خود در این جزیره ادامه میدهند و این در حالی است که تردیدهایی در خصوص پایبندی امارات به تعهداتش در خصوص بازگرداندن اوضاع این جزیره به قبل از حضور خود بر اساس توافقی که زیر نظر کمیته نظامی عربستان امضاء شد، وجود دارد.
به جای خروج امارات از جزیره سقطری، اعضای هیئت دولت دست نشانده سعودی در اقدامی بسیار سؤال بر انگیز این جزیره را به سمت عدن ترک کردند و پس از حضور چند ساعته در عدن به ریاض رفتند.
همزمان با خروج دولت دست نشانده سعودی از سقطری، معادله تا حدی در این جزیره تغییر کرده است. بعد از اینکه ائتلاف متجاوز سعودی از اعزام نیروهای سعودی به این جزیره برای آموزش نیروهای یمنی خبر داد، ریاض هیئتی عالیرتبه به ریاست "محمد آل جابر" سفیر خود در یمن که مسئول مرکز پشتیبانی عملیات انسانی و مسئول بازسازی نیز است، اعزام کرد.
سفیر سعودی و هیئت همراه او جایگزین دولت دست نشانده این رژیم که با اعلام حل بحران سقطری این جزیره را ترک کردند، به شمار میروند.
آل جابر پس از ورود به یمن نشستهایی را با مقامات استان ارخبیل سقطری برگزار کرد و از افتتاح دفتری برای بازسازی در این جزیره خبر داد.
گفتنی است که بازسازی و خدمات رسانی دروازه ورود ابوظبی به سقطری طی سه سال گذشته به شمار میرود.
فعالیت هیئت سعودی در سقطری نشان میدهد که چگونه طرحهای خدمات رسانی کلید درگیری در این منطقه استراتژیک در یمن به شمار میرود.
دولت دست نشانده سعودی نیز بیش از دو هفته قبل هنگام ورود به سقطری افتتاح پروژههای خدمات رسانی و ساخت و ساز مانند بهرهبرداری از جادهها و دفاتر دولتی و امنیتی را کلید زد، امری که خشم ابوظبی را برانگیخت.
از نکات عجیب این است که سطح خدمات رسانی در سقطری متناسب با حجم پروژههای اعلام شده نیست، بلکه خدمات رسانی فقط دروازهای برای نفوذ و تثبیت حضور در این جزیره به شمار میرود.
تحولات 72 ساعت گذشته نشان میدهد که ریاض وارد سقطری شده تا حضور مستقیم خود را در عرصه نظامی و سیاسی تثبیت و ارتباطات خود را با سرشناسان و مقامات محلی از طریق افتتاح پروژهها و دفتری برای بازسازی گستردهتر کند و به طور خلاصه میتوان گفت که ریاض حضور خود در در سقطری را که از موقعیت استراتژیک بینالمللی برخوردار است تقویت کرده است.
انتهای پیام/