گنج‌های گردشگری که برخی آرشیودارها مثل مار روی آن می‌خوابند/چگونه یک سند باارزش‌تر می‌شود

گنج‌های گردشگری که برخی آرشیودارها مثل مار روی آن می‌خوابند/چگونه یک سند باارزش‌تر می‌شود

رئیس پژوهشکده سازمان اسناد ایران با تشریح اینکه چگونه اسناد خانوادگی حوزه گردشگری باارزش‌تر می‌شوند، گفت: مرحوم استاد "باستانی پاریزی" اصطلاحی را به کار می‌برد و می‌گفت: «برخی از آرشیودارها "مارشیوند" هستند و مثل مار می‌خوابند روی اسنادی که دارند.

دکتر غلامرضا عزیزی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در تشریح فواید آرشیوهای اسناد خانوادگی ایرانی‌ها در حوزه گردشگری و اینکه آیا فقط در ایران است که این اسناد را در خانه‌ها نگه می‌کنند؟ اظهار داشت: در کشورهای دیگر هم اینگونه است که یک مقداری وظیفه سازمان‌هایی مثل آرشیو ملی است که بیاید این آگاهی را به خانواده‌ها بدهد تا اسناد مهم کشور را به آرشیو ملی بسپارند.

بیشتر بخوانید:

وزارت خارجه سندفروشی ملی نکند/ ماجرای یک کاخ تبعیدگاهی

تعجب گردشگران از زندگی ایرانی‌ها در سرزمینی بدون آب فراوان و مراتع وسیع

مهمترین عروسی غرب ایران با دختر پادشاه چین/مزرعه‌ای در بیابانک با دنیایی از افسانه‌ها

وی ادامه داد: سازمان اسناد از یک دهه پیش در این زمینه شروع کرده  به اینکه به خانواده‌ها بگوید ما به شما مشورت می‌دهیم که چطور اسناد را در خانه‌ها نگهداری کنید یا اینکه چه کار کنید سندتان بهتر نگهداری شود یا از اینکه اسناد آنها را به صورت اهدا دریافت کنیم یا حتی در مقابل هزینه‌هایی که برای نگهداریشان پرداخت کردند هزینه‌هایی را پرداخت کنیم البته نمی‌خواهم بگویم این اسناد را می‌خریم و یا حتی اسناد آنها را به طور امانت برایشان نگهداری می‌کنیم.

عزیزی تصریح کرد: در هر 4 فرض این اسناد مهم به خصوص در حوزه گردشگری از صندوق خانه بیرون خواهد آمد؛ مرحوم استاد باستانی پاریزی اصطلاحی را به کار می‌برد و می‌گفتند: «برخی از آرشیودارها "مارشیوند" و مثل مار می‌خوابند روی اسنادی که دارند.

رئیس پژوهشکده سازمان اسناد ایران عنوان کرد: متاسفانه بلانسبت همه دوستانی که داخل کشور اسناد خانوادگی را دارند نگهداری می‌کنند، بعضی‌هایشان بسیار عالی این اسناد را نگهداری می‌کنند ولی بعضی از آنها هستند که انگار به صورت ماری که روی گنج نشسته باشد این اسناد را نگه می‌دارند.

عزیزی تصریح کرد: بنابراین این گنج که همان اسناد مهم خانوادگی هستند، می‌توانند گوشه‌های مغفول تاریخ کشورمان را روشن کنند ولی برخی روی این گنج‌ها چنبره زدند درحالیکه این اسناد به حفظ مالکیت نیست و هر چه انتشار اطلاعات انتشار این اسنا بیشتر شود ارزش آن بالاتر می‌رود.

وی در توضیح اینکه همین مقوله نیز فرهنگ سازی نشده است، گفت: سازمان اسناد در این زمینه در حال فعالیت است ولی شاید کافی نبوده است.

رئیس پژوهشکده سازمان اسناد ایران در پاسخ به این سؤال "کسانی که اسناد خانوادگی مهم دارند سازمان برای‌ آنها ارزش گذاری انجام می‌دهد؟ خاطرنشان کرد: سازمان اسناد این ارزش‌گذاری را انجام می‌دهد و حتی این اسناد را از آنها به همان ترتیبی که توضیح دادم خریداری می‌کند و حتی تا زمانی که این اسناد در آرشیو اسناد ملی نگهداری می‌شود به اسم آن خانواده نگهداری می‌شود. یعنی اسم خانواده از روی سند کنار نمی‌رود.

بیشتر ببینید

لبنیاتی 100ساله حاج سلطانعلی در بزرگترین بازار سرپوشیده جهان +‌فیلم

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon