کردستان| بیش از ۱۰۰۰ نفر تحصیلکرده سنندجی از روی ناچاری و نبود شغل به مسافرکشی روی آوردهاند+فیلم
متأسفانه ۱۲۰۰ نفر لیسانس و فوقلیسانس سنندجی از روی ناچاری، بیکاری و نبود شغل به مسافرکشی روی آوردهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، "راننده تاکسی" شغلی است که مرخصی و بازنشستگی ندارد، در این شغل خبری از حقوق ثابت نیست، باید رانندگان در فصل سرما و گرما برای کسب روزی حلال در خیابانها کار کنند و اگر روزی هم بیمار شوند از مزد آن روز بیبهره هستند.
عدهای تصور میکنند که رانندگان تاکسی درآمد آنچنانی دارد که گاهاً حسرت آن را میخورند اما وقتی پای درددلهای این قشر مینشینید، گلهمندیهای زیادی از عدم حمایت مسئولان، نبود بیمه، نداشتن مسکن و حقوق ثابت، کمبود درآمد و به قول خودشان «بیبرکتی» پولشان دارند.
اگر سری به خیابانهای شهر سنندج بزنید در میان رانندگان تاکسی جوانان فارغالتحصیل و افراد مسن را میبینید که از روی ناچاری، نبود شغل و سختی زندگی به مسافرکشی روی آوردهاند و در خیابانهای شهر بهدنبال سوارکردن مسافر، علاف و سرگردان هستند.
متأسفانه اکثر جوانان فاغالتحصیل کردستانی با مشکل "بیکاری" دست و پنجه نرم میکنند و اکثر آنها گوشهگیر، افسرده و ناامید شدهاند چراکه در این منطقه خبری از کارخانجات و اشتغال نیست و پس از فارغالتحصیلی یا باید علاف خیابانها باشید یا مسافرکش!
رانندگان سنندجی جزو ضعیفترین و کمدرآمدترین قشر جامعه هستند
اسماعیل مکری یکی از رانندگان تاکسی که 8 سال است در سطح شهر فعالیت میکند، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، با اظهار داشت: در شهر سنندج سه هزار و 200 دستگاه تاکسی داریم که 4500 تا 5 هزار راننده مالکی و کمکی با این تاکسیها مسافر جابهجا میکنند.
وی با اشاره به آخرین آمار گرفته شده گفت: از این تعداد راننده تاکسی در سنندج، حدود یکهزار و 200 نفر دارای مدرک تحصیلی لیسانس و فوقلیسانس، یکهزار و 500 نفر دارای مدرک تحصیلی فوقدیپلم، یکهزار نفر دارای مدرک تحصیلی دیپلم و کمتر راننده بیسوادی داریم.
نماینده تاکسیرانان شهر سنندج تصریح کرد: ما رانندگان تاکسی بهراستی جزو ضعیفترین و کمدرآمدترین قشر جامعه هستیم و مشکلات زیادی داریم اما متأسفانه کسی به آن توجه نمیکند.
وی با اشاره به انجام محاسبات کارشناسی شده اذعان کرد: یک راننده تاکسی در سنندج شاید در طول روز 60 تا 70 هزار تومان درآمد داشته باشد که نصف آن خرج هزینه و استهلاک خود ماشین میشود.
مکری افزود: متأسفانه اگر درآمد ماهیانه رانندگان تاکسی را محاسبه کنید به شرطیکه در طول ماه، خود یا یکی از اعضای خانوادهاش بیمار نشود، کمتر از یک میلیون تومان درآمد دارد که در کنار این کمبود درآمد، با مشکلات زیادی نیز دست و پنجه نرم میکنیم.
گلهمندی از ماموران پلیس راهور، معاون فرهنگی شهرداری سنندج و صدا و سیمای کردستان
وی با ابراز گلهمندی اظهار کرد: متأسفانه حضور و مسافرکشی رانندگان شخصی سبب شده که حتی در ایستگاه تعریف شده خود، نمیتوانیم مسافر سوار کنیم هرچند ما مانع فعالیت این افراد هم نیستیم چراکه آنان نیز بهدنبال کسب روزی حلال هستند اما دلیل وجود این وضعیت، عدم حضور ماموران پلیس راهور در ایستگاههای تاکسی سطح شهر است.
عضو کمیته انضباطی تاکسیرانی سنندج گفت: در سطح شهر خودروهایی داریم که چون زرد رنگ و مشابه تاکسی هستند، مشکلاتی را برای رانندگان و شهروندان فراهم کردهاند و تاکنون شکایتهای زیادی نیز مطرح شده که پس از بررسی، شکایتها مربوط به این خودروها بوده و معاون فرهنگی شهرداری سنندج و صدا و سیمای کردستان نیز نتوانستهاند در این راستا اطلاعرسانیهای لازم را انجام بدهند، که بابت این بیتجهی از آنها انتقاد داریم.
وی اذعان کرد: متأسفانه حوزه معاونت فرهنگی شهرداری سنندج و صدا و سیمای کردستان برای فرهنگسازی و تشویق و ترغیب مردم نسبت به سوارشدن تاکسی هیچ اقدامی انجام ندادهاند.
نماینده تاکسیرانان شهر سنندج با اشاره به دیگر مشکلاتی که رانندگان از آن نگران هستند، خاطر نشان کرد: قرار بر این است که طرح پیاده راه سازی در «خیابان فردوسی سنندج» اجرا شود، ما مخالف این طرح و توسعه شهر نیستیم و به سهم خود نیز کمک هم میکنیم اما سئوال اینجاست چه بستر، کار و برنامهای برای یکهزار و 500 راننده تاکسی که در این مسیر فعالیت و مسافر جابهجا میکنند، در نظر گرفته شده است، باید این افراد چکار کنند.
از 5 هزار راننده تاکسی سنندجی تنها 1200 نفر بیمه هستند
وی اضافه کرد: حدود 5 هزار راننده تاکسی داریم که متأسفانه تنها حدود یکهزار و 200 نفر از این افراد دارای بیمه هستند که از این آمار هم حدود 300 تا 400 نفر افرادهای خاص و راننده تاکسی نیستند اما از بیمه تاکسیرانی سوءاستفاده استفاده میکنند و حاضر هستم این ادعا را ثابت کنم.
مکری افزود: در سنندج طلافروش داریم که تاکنون دست به فرمان تاکسی نزده اما از بیمه تاکسیرانی استفاده میکند، راننده تاکسی هم داریم که 10 سال است در سطح شهر فعالیت میکند اما بیمه ندارد.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلاتی که رانندگان تاکسی با آن مواجه هستند، نبود مسکن و خدمات رفاهی بوده که بهراستی هیچ مسئولی به آن توجه نکرده است، شهرداری سنندج هیچ حمایتی از ما نمیکند، حتی جایی نیست که چهار حلقه لاستیک بهصورت اقساطی بگیریم.
رانندگانی که از مرخصی محروم هستند
عضو کمیته انضباطی تاکسیرانی سنندج مدعی شد: اگر سایت این سازمان را بررسی کنید، رانندگان تاکسی با مشکل مرخصی مواجه هستند، این قشر نتوانستهاند همراه با خانواده خود دو روز بانه و مریوان بروند، آیا نمیتوان با متولیان یکی از هتلها و اماکن تفریحی رایزنی و زمینهای فراهم شود که این افراد با تخفیفاتی از این خدمات استفاده کنند.
وی گفت: متأسفانه رانندگان تاکسی سنندج آنقدر پول ندارند که برای تمدید بیمه و خرید لاستیک خودروها، کارت شناسایی، کارت ماشین و تاکسیرانی خود را بهعنوان ضمانت در اختیار نمایندگان بیمه و لاستیکفروشها قرار میدهند که باید مسئولان شرم کنند.
شهردار سنندج هیچ کاری برای ما رانندگان تاکسی نکرده است
نماینده تاکسیرانان شهر سنندج با بیان اینکه شهرداری سنندج هیچ حمایتی از ما نمیکند، خاطر نشان کرد: تاکنون شهردار سنندج نیز هیچ کاری برای ما رانندگان تاکسی نکرده است.
مکری با ابراز گلهمندی از اینکه هرساله افزایش نرخ کرایه تاکسی در خردادماه اجرایی میشود و عملاً 9 ماه افزایش نرخ کرایه تاکسی داریم، گفت: نرخ کرایه تاکسی را 10 تا 15 درصد افزایش دادهاند اما برخی از هزینههایمان 50 درصد گران شده است، حاضر بودیم هیچگونه افزایش کرایه تاکسی نداشته باشیم اما در قبال آن یک سری کارهای خدماتی برای این قشر انجام میشد.
انتهای پیام/م