اردبیل| صیانت از میراث فرهنگی اردبیل نیازمند مشارکت سازمانهای مردم نهاد است
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اردبیل گفت: صیانت از میراث فرهنگی اردبیل نیازمند مشارکت سازمانهای مردمی بوده و انتظار میرود فعالیتهای آنها در این حوزه افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی نواداد ظهر امروز در نخستین جلسه انجمنهای میراث فرهنگی استان اردبیل با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی به عنوان هویت یک ملت و شناسنامه یک کشور اظهار داشت: در صیانت از میراث فرهنگی لازم است همه نهادها پای کار باشند و موضوع آموزش به صورت جدی و در سطح ملی دنبال شود.
وی با بیان اینکه انجمنهای میراث فرهنگی استان ظرفیت مناسبی برای جلب مشارکت و همکاری ادارات و نهادهای مدنی فراهم میسازد، خواستار تشکیل جلسات فصلی مطابق اساسنامه و جلسات فوق العاده به تشخیص مدیریت میراث فرهنگی استان شد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اردبیل ساماندهی حریم بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی را یک ضرورت غیر قابل انکار دانست و افزود: بی شک پیگیری این مهم از سوی استاندار اردبیل در اولویت قرار خواهد گرفت.
نواداد با تاکید بر ضرورت عزم جدی مسئولان استان برای ثبت جهانی کوه سبلان بیان کرد: علاوه بر این در جلسه بعدی انجمن طراحی چهار المان پیرمادر، پیرزرگر، پیرشمسالدین و عبدالله شاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اردبیل با اشاره به فعالیت 9 سمن دارای مجوز در حوزه میراث فرهنگی استان تصریح کرد: چهار سمن دیگر نیز در حال اخذ مجوز هستند و استانداری اردبیل اهتمام ویژه به فعالیت سمنها در حوزههای ورزش و جوانان و میراث فرهنگی دارد.
مشارکت سمنها در صیانت از میراث فرهنگی مطلوب نیست
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت مشارکت نهادهای مدنی و دستگاههای اجرایی در صیانت از میراث فرهنگی استان گفت: مشارکت سازمانهای مردم نهاد در حوزه صیانت از میراث فرهنگی مطلوب و مقبول نیست.
نادر فلاحی شکلگیری انجمنهای میراث فرهنگی استان را فرصتی برای جلب مشارکت و همکاری سازمانهای مردم نهاد و دستگاههای فرهنگی استان در راستای تحقق این هدف دانست و اظهار کرد: تنها یک جلسه از بدو تاسیس انجمنهای میراث فرهنگی تشکیل شده و ضروری است دبیرخانه انجمنهای میراث فرهنگی فعال شده و مطابق چارچوب اساسنامه امسال فعالیت کرد.
وی با اشاره به ضرورت توجه سازمانهای مردم نهاد و دستگاههای اجرایی برای صیانت از برخی آثار تاریخی بیان کرد: از جمله تعیین تکلیف ساماندهی حریم مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی، شهر یری، شیخ کلخوران و جمعه مسجد ضرورت ویژه دارد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: در برخی استانها تولیت مجموعههای تاریخی به برخی دستگاههای اجرایی سپرده شده و در این راستا از ظرفیت برخی نهادها از جمله شهرداریها، اوقاف و امور خیریه و دانشگاهها استفاده میشود.
فلاحی با بیان اینکه مطابق قوانین این مهم در محدوده اختیارات اداره کل است، تصریح کرد: در خود استان نیز شیخ کلخوران به شهرداری اردبیل واگذار شده تا به صورت هیئت امنایی مدیریت شده و نسبت به بهسازی آن اقدام شود.
وی با اشاره به پیگیری اخذ ردیف اعتبارات ملی برای مجموعه باستانی شهریری افزود: اخذ ردیف ملی برای برخی آثار تاریخی دیگر از جمله جمعه مسجد نیز در دست اقدام است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به پیگیری تملک بنای مجاور موزه صنایع دستی و توسعه بنای آن بیان کرد: در نظر داریم نمایشگاه تخصصی صنایع دستی نیز در ورودی شهر اردبیل از سمت مقدس اردبیلی دایر شود.
فلاحی خواستار مشارکت نهادهای مدنی و مسئولان استانی در ثبت جهانی کوه سبلان شد و اظهار کرد: ضروری است با فعالسازی انجمنهای میراث فرهنگی و افزایش سهم مشارکت نهادهای مدنی، زمینه فعالسازی انجمنها در شهرستانها، بخشها و روستاها نیز فراهم شده و این مهم در همایش فرمانداران مطرح شود.
انتهای پیام/ ع