کرمان| روایت رزمنده‌ای که از نزدیک شاهد آزادسازی خرمشهر بود؛ صف اسرای عراقی به ۲۰ کیلومتر رسیده بود


کرمان| روایت رزمنده‌ای که از نزدیک شاهد آزادسازی خرمشهر بود؛ صف اسرای عراقی به 20 کیلومتر رسیده بود

۱۰ اردیبهشت ۶۱ عملیات بیت‌المقدس با رمز یا علی‌بن‌ابی طالب آغاز شد و بعد از ۲۳ روز مجاهدت رزمندگان اسلام موفق شدند خرمشهر را فتح کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، عملیات بیت‌المقدس یکی از بزرگترین و استراتژیک‌ترین عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس است که طی چهار مرحله مختلف نهایتا منجر به آزادسازی خرمشهر شد. این عملیات از دهم اردیبهشت ماه سال 61 آغاز شد و سه هفته به طول انجامید. لذت‌بخش‌ترین پیروزی هشت سال جنگ تحمیلی در این عملیات رقم خورد و شهیدان و سرداران مبارز این رزم به فاتحان خرمشهر مشهور شدند که با مقاومت خود توجه جهان را به نتیجه بزرگ این عملیات جلب کردند.

تجهیزات بالا و توان مثال‌زدنی‌ که صدام به واسطه استکبار جهانی و کشورهای اروپایی برای حفظ این شهر به میدان آورده بود، امکان بازپس‌گیری آن توسط ایران را برای قدرت‌های مادی دنیا غیر‌ممکن تلقی می‌کرد. اما رزمندگان اسلام برگ زرین دیگری از اقتدار اسلام و قدرت معنوی خود را به جهانیان نشان دادند و توانستند در تاریخ 3 خرداد 1361 خرمشهر را با دستان خالی و کم‌ترین تجهیزات از عراق باز پس بگیرند.

مشروح گفت‌وگوی شنیدنی تسنیم با سردار محمدرضا حسنی‌سعدی جانباز و آزاده جنگ تحمیلی که در حال حاضر مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان است را در زیر می‌خوانید.

تسنیم: از کودکی و فعالیت‌های خود در قبل از انقلاب بگویید؟

حسنی‌سعدی: در مهرماه سال 1338 در روستای سعدی کرمان به دنیا آمدم دوران دبستان را در روستای محل متولد خود به پایان رسانده و دوره دبیرستان خود را در کرمان گذراندم. سال‌های پایانی تحصیل من در دبیرستان و البته سال‌های ابتدایی تحصیل من در دانشگاه با دوران انقلاب اسلامی و برچیده شدن بساط حکوکت پهلوی همراه بود. آن روزها زمزمه‌های دلنشین انقلاب از گوشه و کنار ایران بزرگ شنیده می‌شد و من هم که در آن زمان دانشجوی حسابداری بودم با این جریان همراه شدم.

تسنیم: آیا پس از پیروزی انقلاب هم فعالیت‌های خود را ادامه دادید؟

حسنی‌سعدی: در غائله کردستان سبب شد تا کلاس‌های درس را ترک کرده و با این انگیزه که مرهمی بر زخم‌های مردم مظلوم این خطه باشم به کوهستان‌های آلوده به ضدانقلاب رفته و نه ماه در این دیار آشوب زده ماندم.

تسنیم: از رفتن به جبههو دوران اسارات خود بگویید؟

حسنی‌سعدی: تجاوز عراق به ایران مرا را به جبهه‌های جنوب کشاند. در عملیات بیت‌المقدس حضور داشتم و در مرحله اول عملیات بیت‌المقدس در سال 62 از ناحیه سینه جراحت برداشتم و در همان حال اسیر شدم و این آغاز 3035 روز اسارت‌ من در اردوگاه‌ موصل‌ چهار عراق بود. در اسارت بود که خبر شهادت برادرانم جواد و حسن را به من دادند و نهایتا در سی‌ام مرداد 1369 به ایران بازگشتم.

تسنیم: چرا فتح خرمشهر و عملیات بیت‌المقدس تا این اندازه اهمیت دارد؟

حسنی‌سعدی: خرمشهر در طول تاریخ فراز و فرودهای زیادی داشته و هر زمان که دشمنان این آب و خاک خرمشهر را از کشور گرفتند امتیازات زیادی برای پس دادن آن توسط شاهان ایران داده شده است و این نشان از اهمیت این منطقه و این عملیات دارد.

عملیات فتح‌المبین یکی از عملیات‌های بزرگ بود که صدام در این عملیات فرار کرد و نزدیک بود که به اسارت نیروهای ایرانی در بیاید و بعد از آن ایران ظرف 22 روز با تحلیل فرماندهان وارد عملیات بیت‌المقدس شد البته مقاومت 34 روزه خرمشهر کمتر از فتح خرمشهر نیست و دشمن دو لشکر برای فتح خرمشهر فرستاد اما موفق نشد و مردم مقاومت زیادی در داخل خرمشهر کردند که برای دشمن غیرقابل باور بود.

تسنیم: حضور رزمندگان کرمانی در عملیات بیت‌المقدس چگونه بود؟

حسنی‌سعدی: 10 اردیبهشت 61 عملیات بیت‌المقدس با رمز یا علی‌بن‌ابی طالب آغاز شد و بعد از 23 روز مجاهدت رزمندگان اسلام موفق شدند خرمشهر را فتح کنند و 90 گردان از سپاه و ارتش در گرمای آن روز خرمشهر در این عملیات حضور داشتند.

رزمندگان کرمانی در این عملیات تحت عنوان تیپ 41 ثارالله حضور داشتند و منطقه‌ای با عرض حدود 14 کیلومتر در عمق 4 کیلومتری را باید آزاد می‌کردند. ما در تیپ 41 ثارالله به تمام اهداف خودمان رسیدیم اما دو طرف ما دو تیپ دیگری که بودند در عملیات خود موفق نشدند و همین باعث شد که رزمندگان کرمانی محاصره و تعدادی شهید و تعدادی هم به اسارت دشمن در آمدند.

تسنیم: چند نفر از رزمندگان کرمانی در این عملیات به شهادت رسیدند؟

حسنی‌سعدی: 202 نفر از رزمندگان کرمانی در این عملیات به شهادت رسیدند که شهید حمید عرب‌نژاد و شهید عباس معافی و تعدادی از شهدای شاخص کرمانی در این عملیات به درجه رفیع شهادت رسیدند.

تسنیم: فتح خرمشهر چه دستاوردها و بازتاب‌هایی در کشور و جهان داشت؟

حسنی‌سعدی: بعد از پیروزی ایران در این عملیات نیروهای عراقی زیادی به اسارت در آمدند و می‌گویند تا جایی که چشم کار می‌کرد نیروهای بعثی دست بر روی سر می‌آمدند و اسیر می‌شدند. جاده خرمشهر به سمت اهواز پر بود از اسرای عراقی و شهید صیادشیرازی می‌گوید طول صف نیروهای عراقی به اسارت آمده به 20 کیلومتر می‌رسید و اینجا بود که امام خمینی(ره) فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد و یقینا همینگونه بود و اگر نبود اراده‌ای غیر از اراده خدا امکان پیروزی نبود.

خرمشهر 575 روز در دست دشمن بود و موانع زیاد استراتژیکی ایجاد کرده بود و رسانه‌های بیگانه می‌گفتند ایران سخت‌ترین راه را برای شکستن انتخاب کرده است. پیروزی خرمشهر کار بسیار بزرگی بود و مردم یکی از بزرگ‌ترین جشن‌ها را در ایران گرفتند و در بین هم شیرینی و شربت توزیع می‌کردند.

تسنیم: وظیفه امروز ما در برابر این همه از خود گذشتگی شهدا و ایثارگران چیست؟

حسنی‌سعدی: امروز خدا را شکر کنیم که در کشوری زندگی می‌کنیم که دارای امنیت است و این امنیت و استقلال را مرهون خون شهدا هستیم. اطاعت از رهبری دینی رمز موفقیت در این عملیات بود و امروز هم اگر از ولی‌فقیه پیروی کنیم در همه عرصه‌ها پیروز خواهیم شد و دشمن به این نکته به خوبی پی برده است. رهبری کشور ما یک رهبری مقتدرانه است و این روحیه و مدیریت وجود دارد که دشمن جرات حمله به کشور را ندارد. ساده‌اندیشی است اگر ما فکر کنیم استکبار دلش برای مردم ما می‌سوزد در حالی که در دوران دفاع مقدس ذره‌ای به مردم مظلوم و بی‌دفاع ما رحم نکرد و جنایت‌های زیادی در حق این مردم انجام داد.

گفت‌وگو: لیلا خسروشاهی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon