همدان| نقش "شهید شهبازی" در شناسایی عملیات بیت‌المقدس / فرمانده‌ای که پشت میزنشینی را رها کرد


همدان| نقش "شهید شهبازی" در شناسایی عملیات بیت‌المقدس / فرمانده‌ای که پشت میزنشینی را رها کرد

سوم خرداد حماسه بی‌بدیلی از ایثار، مقاومت و شهامت است که داستان اسطوره‌های آن باید برای همه نسل‌ها تکرار شود، اسطوره‌های بزرگی که "محمود شهبازی" یکی از آن‌ها بود و به گفته حاج "احمد متوسلیان" برخلاف بعضی‌ها هرگز پشت میزهای آن‌چنانی خودش را گم نکرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، تقویم بار دیگر ورق خورد، حالا 36 سال می‌گذرد از زمانی که شهر غرق در آتش و خون و بود و غرق در آتش و خون شد تا "خرمشهر" شد.

حالا سی و شش سال گذشته است، سی و شش بهار بدون حضور چکاوک‌های سرخی که بال‌هایشان را بر شهر گستراندند تا محفوظ بماند.

خرمشهر تنها یک شهر نیست، اسطوره‌ای است با روایت‌های جاودانه اساطیری که "جهان‌آرا" تنها یکی از آن‌ها بود، "محمد جهان‌آرا"، "محمود شهبازی"، "حبیب‌الله مظاهری" و"حسین همدانی" هریک یلی بودند در حماسه فتح خرمشهر.

بر و بچه‌های استان همدان که در طول هشت سال دفاع مقدس حضور مؤثری در جنگ داشتند در عملیات بیت‌المقدس هم نقش‌آفرینی کرده به طوری که نیمی از نیروهای تیپ محمد رسول ا... از همدان بوده و فرمانده تیپ، حاج "احمد متوسلیان"، معاون آن، شهید "محمود شهبازی" فرمانده سپاه همدان و فرمانده پشتیبانی هم شهید "محمود نیکو منظر" بود.

در پشتیبانی از جبهه‌های جنگ با توجه به اینکه همدان، نزدیک‌ترین فاصله با جبهه‌های جنوب را داشت، نقش مهمی ایفا کرد به طوری که کمیته امداد همدان در منطقه دزفول، روزانه از 35 تا 40 هزار رزمنده پذیرایی می‌کرد.

نخستین اقدامات شناسایی در عملیات بیت‌المقدس هم به وسیله رزمندگان همدانی انجام‌شد و در این کار، نقش شهیدان فریدون عیوضی، حسین کشوری دلاور، حاج اسماعیل شکری موحد و رضا ترکمان بسیار پررنگ است.

شهادت، درست اندکی پیش از پیروزی

در این عملیات فرمانده سپاه استان، شهید حاج محمود شهبازی پس از مقاومت و تلاش برای آزادسازی شهر و درست اندکی پیش از پیروزی به شهادت رسید.

وی سال 1337 در یکی از خانواده‌ای مذهبی اصفهان متولد شد و از بدو کودکی، طعم محرومیت و فقر را چشید زیرا پدرش کشاورزی بود که به سختی چرخ زندگی را می‌چرخاند.

محمود شهبازی به دلیل فعالیت‌های مستمر به عنوان چهره‌ای پرتلاش و انقلابی در شهر اصفهان معروف شده و در روشنگری دوستان نسبت به ماهیت رژیم شاه از هیچ کوششی دریغ نمی‌کرد.

وی پس از ورود به دانشگاه هم به ابعاد تازه‌ای از فعالیت‌های انقلابی دست زده و در اوج خفقان رژیم شاه، همراه دوستان انقلابی خود در قالب تشکل‌های دانشجویی به فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ای پرداخت.

شهید محمود شهبازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به اعضای کمیته پیوسته و در اسفند 1357، به نهاد نوپای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ملحق شد و به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد.

وی، تلاش زیادی برای تقویت تشکیلات سپاه انجام داد به طوری که کمتر به دانشگاه می‌رفت و بیشتر وقت خود را در سپاه به فعالیت‌های انقلابی مشغول بود، اما پس از نفوذ گروهک‌های ضدانقلاب در محیط دانشگاه به‌طور جدی، عمده فعالیتش را معطوف به دانشگاه کرد و در مقابله و مبارزه با عناصر منحرف و ضدانقلاب، جبهه جدیدی را ایجاد کرد.

این شهید بزرگوار در سال 1359 برای ساماندهی و سازمان‌دهی سپاه پاسداران شهر همدان به این شهر اعزام شد و با عزمی استوار و فعالیتی گسترده، این امر مهم را تحقق بخشید و پس از چندی هم به فرماندهی سپاه استان منصوب شد.

شهید شهبازی در عملیات بیت‌المقدس، رشادت‌های فراوانی از خود بر جای گذاشت و سرانجام 2 خرداد 1361 در آستانه فتح خرمشهر بر اثر اصابت ترکش خمپاره به جمع یاران شهیدش پیوست.

در بزرگی روح و اخلاص و ایثار سردار شهید "محمود شهبازی" همین بس که سردار حاج "احمد متوسلیان" در وصفش گفته است: "... می‌توانم به جرئت بگویم که ایشان از اول جنگ در همه نبردهایی که برضد ارتش عراق در جبهه غرب انجام می‌گرفت، شرکت داشت. به جای اینکه توی سپاه استان بنشیند و پشت میزهای آن‌چنانی خودش را گم کند، چنان‌که متأسفانه بعضی‌ها خودشان را گم کردند، همیشه در جبهه بود و در حال جنگ".

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon