هشدار به دانشآموزان/ مخدری بهنام ریتالین؛ تمرکز یا فراموشی؟
مصرف ریتالین در خرداد ماه همزمان با شروع امتحانات بین دانشآموزان و دانشجویان افزایش مییابد اما این دارو بهشدت وابستگی ایجاد میکند و دارای تبعاتی از جمله اعتیاد به مصرف است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اعتقاد به تقویتحافظه، افزایش تمرکز و دقت دانشجویان بههنگام درس خواندن بهویژه در شبهای امتحان با ریتالین، در سالهای اخیر منجر به گرایش برخی دانشآموزان و دانشجویان به مصرف این قرص شده است.
در همین رابطه محمد حسن طالبی روانشناس بالینی و مدرس آموزش خانواده درباره مصرف قرص ریتالین در شب امتحان با هدف افزایش تمرکز در مطلبی نسبت به تبعات مصرف این دارو به دانشآموزان و خانوادهها هشدار داده است.
او در این مطلب عنوان کرده است: ریتالین یا متیل فندایت جزو دسته داروها و مشتقات آمفتامینها است، اصلیترین دلایل تجویز آن توسط متخصصان برای کودکان بیشفعال و دارای نقص توجه است و آن هم زمانی استفاده میشود که بیشفعالی بهنوعی به خود و دیگران و نقص توجه به رشد کودک آسیب وارد کند.
اما نگرانی ما از این جهت است که طبق صحبتهای سخنگوی وزارت بهداشت مصرف ریتالین در دوره امتحانات میان دانشآموزان برای افزایش توجه و بیداریهای شبانه برای درس خواندن 4.5 درصد است که این آمار تقریباً فاجعه است.
اما چرا در مورد عوارض خطرناک این دارو صحبت نمیشود؛ دانشآموزان باید بدانند که آمفتامینها بهشدت وابستگی ایجاد میکنند. بخشی از عوارض خطرناک این دارو عبارتند از: اعتیاد، حتی بعد از مصرف کوتاهمدت، بیخوابی، بیقراری، پرخاشگری زیاد و خشم، سرگیجه، تهوع، بیاشتهایی، درد معده و مشکلات گوارشی، حالات روانپریشی و جنون، ضربان قلب و فشار خون و وابستگی به دارو.
نکته قابل ذکر این است طبق نظر متخصصان دارویی زمانی پس از مصرف این دارو سیگنالهای مغز در یک طیفی شروع به یادگیری و توجه میکند و بر اثر کاهش این سیگنالها (زمانی که دوز دارو در خون پایین میآید) یادگیری نیز کاهش مییابد و بهنوعی تبدیل به فراموشی میشود و حتی داشتههای قبلی نیز امکان بازآوری ندارد و بهنوعی فرد به فراموشی موقت و پاکشدن اطلاعات حافظه کوتاهمدت دچار خواهد شد.
انتهای پیام/*