سیاه‌پوستانی که قربانی نژادپرستی پلیس آمریکا می‌شوند + عکس

سیاه‌پوستانی که قربانی نژادپرستی پلیس آمریکا می‌شوند + عکس

یک مسئله‌ی دیگر هم رفتار جنایت‌بار دولت آمریکا و پلیس آمریکا با سیاه‌پوست‌ها است. متّهم سیاه‌پوست یا مظنون سیاه‌پوست، محکوم به انواع سختی‌ها است.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، جنایت علیه بشریت و نقض حقوق بشر توسط رژیم آمریکا دایره گسترده‌ای دارد؛ یکی از مظاهر این امر، رفتار جنایت‌بار دولت و پلیس آمریکا با سیاه‌پوستان این کشور است.

«ماموران پلیس آمریکا یک مرد سیاهپوست غیر مسلح را پس از آنکه به اشتباه فکر کردند سلاحی به همراه دارد، به ضرب گلوله کشتند»؛ این عنوان خبری متداولی است که هرازچندگاهی بر روی خروجی رسانه‌های آمریکا و سایر نقاط دنیا قرار می‌گیرد؛ این اتفاق ناگوار و این جنایت ارتکابی توسط ماموران رژیم آمریکا به قدری رایج شده که از ضریب حساسیت آن کاسته شده است و اذهان عمومی در داخل آمریکا و افکار عمومی جهانیان گویی با این جنایتکاری ماموران آمریکایی کنار آمده‌اند!

9آگوست 2014 (18 مرداد 1393)، یک جوان سیاهپوست 18 ساله به نام «مایکل براون» در شهر «فرگوسن» ایالت «میزوری» به ضرب گلوله پلیس آمریکا کشته شد. این اتفاق جنایت‌بار تبعات گسترده‌ای برای رژیم آمریکا داشت و موجب شعله ورشدن آتش خشم سیاهپوستان و رنگین پوستان آمریکایی شد که دهه‌هاست به رفتار نژادپرستانه و آپارتاید رژیم آمریکا اعتراض دارند.

در ماجرای فرگوسن اوج قساوت پلیس فدرال آمریکا در مقابل یک شهروند آمریکایی تنها به سبب سیاهپوست بودن وی، نمایان بود. «دارن ویلسون» پلیس سفیدپوست آمریکایی به ظن اینکه «مایکل براونِ» سیاهپوست، دزد است، او را در حالیکه بدون هیچگونه سلاحی در حال عبور از خیابان بود، شش بار هدف شلیک قرار داد!

پس از این حادثه ناگوار و جنایت‌بار، شهر فرگوسن ایالت میزوری و اکثر شهرهای آمریکا بویژه شهرهایی که جمعیت سیاهپوست زیادی دارند، صحنه اعتراض‌های مسالمت‌آمیز به رفتار خشن و نژادپرستانه پلیس آمریکا علیه شهروندان سیاهپوست این کشور شد.

رژیم آمریکا در واکشن به اعتراضات گسترده سیاهپوستان این کشور علیه جنایت پلیس فدرال، به سرکوب وحشیانه تظاهرات سیاهپوستان آمریکایی روی آورد و حتی در شهرهای مختلف این کشور مقرارت منع رفت و آمد در شب وضع کرد و ماموران پلیس را به تسلیحات سنگین ارتش مجهز کرد و به آن‌ها این مجوز را داد که شدیدترین برخورد را با معترضان سیاهپوست داشته باشند.

نکته قابل تامل آنکه 7 ماه پس از جنایت فرگوسن، مقامات پلیس آمریکا پذیرفتند که در این حادثه، پلیس مرتکب تبعیض‌نژادی شده است، اما سیستم قضایی آمریکا طبق روال رایج در این قبیل پرونده‌ها، رای به برائت پلیس آمریکا داد.

جنایت پلیس آمریکا در نیویورک
سه هفته پیش از جنایت فرگوسن، پلیس آمریکا جنایت مشابهی را این‌بار در نیویورک علیه یک شهروند سیاهپوست این کشور مرتکب شده بود.

در روز 17 جولای 2014 (26 تیر 1393) 4 مامورعظیم‌الجثه پلیس شهر نیویورک به «اریک گارنر» سیاهپوست به جرم فروش سیگار! حمله کردند و او را کشتند. البته بعدها مشخص شد که «اریک گارنر» اصلا سیگار فروش نبود بلکه مامور محافظت از فضاهای تفریحی و پدر 6 کودک بود.

در فیلمی که از لحظه حمله ماموران پلیس آمریکا به «اریک گارنر» منتشر شد، مشخص می‌شود که 4 مامور پلیس نیویورک در حالیکه به سمت گارنر اسلحه گرفته‌اند او را به طرز وحشیانه‌ای بر کف خیابان می‌خوابانند و یکی از ماموران پلیس به نام «دانیل پانتالیو» در حالیکه ماموران دیگر دستان و پاهای گارنر را گرفته‌اند، گردن او را تا حدی فشار می‌دهد که نفسش قطع شود و جان دهد. در فیلم منتشره صداهای «اریک گارنر» شنیده می‌شود که ملتمسانه می‌گوید «نمی‌توانم نفس بکشم»!

انتشار فیلم به قتل رسیدن «اریک گارنر» توسط پلیس نیویورک، موجی از اعتراضات را در این شهر و سایر شهرهای آمریکا برانگیخت و تبعات سنگینی برای پلیس شهر نیویورک داشت؛ تا جاییکه پلیس نیویورک به قصد انتقام گیری از «رمزی اورتا» که فیلم به قتل رسیدن «اریک گارنر» را منتشر کرده بود، به او اتهام قاچاق اسلحه بست و روانه زندانش کرد.

جنایت بالتیمور
اما جنجالی‌ترین پرونده‌ای که در آن، سیستم قضایی آمریکا رای به برائت پلیس این کشور علی‌رغم وجود دلایل کافی مبنی بر قاتل بودن آن‌ها داد، به ماجرای «جنایت بالتیمور» به تاریخ 18 آوریل 2015 (29 فروردین 94) مربوط می‌شود که در جریان آن، «فردی گری» یک سیاهپوست آمریکایی در شهر بالتیمور ایالت مریلند این کشور در نتیجه ضربات وحشیانه ماموران پلیس فدرال دچار ضایعه نخاعی شد و جان داد.

نکته قابل تامل آنکه تنها جرم «فردی گری» سیاهپوست که به موجب آن مستوجب مرگ توسط ماموران پلیس آمریکا تشخیص داده شد، چشم در چشم شدن با پلیس بود!

کشته شدن «فردی گری» سیاهپوست نیز باعث اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف آمریکا نظیر «نیویورک» و «واشینگتن» و «بوستون» و «مینیاپولیس» شد و پلیس آمریکا نیز طبق روال معمول خود با مجهزترین ادوات نظامی، اعتراضات مردمی علیه تبعیض نژادی را سرکوب کرد.

اما باراک اوباما رئیس‌جمهور وقت آمریکا نیز که مزورانه ژست حمایت از رنگین پوستان آمریکایی را گرفته بود، وقتی با خبر تبرئه ماموران پلیس قاتل آمریکایی در قبال جنایت‌های «فرگوسن» و «نیویورک» و «بالتیمور» مواجه شد، اعلام کرد که باید به این رای تمکین کنیم و اعتراضات به رای دادگاه - که قاتلان سیاهپوستان را تبرئه کرده است – پذیرفتنی نیست.

جنایت و رفتار نژادپرستانه پلیس آمریکا در قبال سیاهپوستان این کشور تنها به سه نمونه فوق‌الذکر منحصر نمی‌ماند؛ رژیم آمریکا یدطولایی در کشتن شهروندان سیاهپوست این کشور به دلایل واهی و تبرئه قاتلان عمدتا سفیدپوست این قبیل جنایت‌ها دارد.

ضرب و شتم منجر به مرگ «رادنی» سیاه‌پوست
«رادنی کینگ» شهروند سیاه‌پوست آمریکایی با اصالت آفریقایی بود. وی در تاریخ 3 مارس 1991 (12 اسفند 1369) در شهر لس‌آنجلس ایالت کالیفرنیا، توسط پلیس آمریکا به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و کشته شد. دادگاه لس آنجلس نیز ماموران ضارب را تبرئه کرد که این امر با عث شکل‌گیری تظاهرات گسترده‌ای در آمریکا شد.

جنایت در سنت‌لوییس
20دسامبر 2011 (29 آذر 1390) پلیس آمریکا، یک شهروند سیاهپوست این کشور به نام «آنتونی لامار اسمیت» از اهالی شهر «سنت لوییس» ایالت «میزوری» را در حالیکه به دستور ایست پلیس توجه داشته و خودرو خود را متوقف کرده بود، با ضرب 5 گلوله به قتل رساند. قابل تامل آنکه به مانند موارد مشابه، سیستم قضایی آمریکا، پلیس ضارب که فردی به نام «جیسون استاکلی» بود را تبرئه کرد و مقتول سیاهپوست را مقصر دانست نه قاتل سفیدپوست را!

«استفان کلارک» یک سیاهپوست اهل شهر «ساکرامنتو» ایالت «کالیفرنیا» بود که در تاریخ 21 مارس 2018 (1 فروردین 97) توسط پلیس آمریکا به ظن اینکه مسلح است، به قتل رسید. البته تصاویر منتشر شده از زمان تیراندازی پلیس آمریکا به این فرد سیاهپوست، به اثبات رساند که وی سلاحی در دست نداشته است.

موارد فوق‌الذکر، اندک نمونه‌هایی از جنایات اعمال شده توسط پلیس فدرال علیه شهروندان سیاهپوست آمریکایی است. جنایت‌هایی که با اغماض سیستم قضایی آمریکا روبه رو می‌شوند و از جمله مواردی است که سازمان ملل باید به سبب وجه به ظاهر حمایتی خود از ابناء بشر فارغ از رنگ و نژادشان، بدان ورود کند.

مقام معظم رهبری روز چهارشنبه دوم خردادماه در بخشی از بیاناتشان در دیدار رمضانی با مسئولان نظام به جنایت‌های رژیم آمریکا علیه حقوق بشر اشاره کردند و با برشمردن موارد و مصداق‌هایی از نقض حقوق بشر توسط رژیم آمریکا، فرمودند: «چند مسئله‌ی حقوق بشری در مورد آمریکا وجود دارد که سازمان ملل جدّاً باید این‌ها را دنبال کند. این پرونده‌ها حل‌نشده است، تمام‌نشده است، نیمه‌کاره‌مانده است که بعضی‌ها اصلاً از اوّل هم دنبال نشده... یک مسئله‌ی دیگر هم رفتار جنایت‌بار دولت آمریکا و پلیس آمریکا با سیاه‌پوست‌ها است. متّهم سیاه‌پوست یا مظنون سیاه‌پوست، محکوم به انواع سختی‌ها است، حتّی مرگ؛ هیچ اشکالی ندارد! بعد هم می‌آیند در یک دادگاهی یک سرهم‌بندی‌ای می‌کنند و جانیِ قاتل را رها می‌کنند، آن بیچاره هم خونش به هدر میرود. این هم قابل پیگیری است».

منبع:میزان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران