گزارش تسنیم| چرا ترامپ تمایل دارد روسیه به «گروه ۷» بازگردد؟

گزارش تسنیم| چرا ترامپ تمایل دارد روسیه به «گروه 7» بازگردد؟

مقامات روس اعلام کردند، مسکو تمایلی برای بازگشت به «گروه ۷» ندارد و شرط مذاکره در این باره لغو تحریم‌های غرب است، در حالیکه پیشنهاد "ترامپ" خود دلیلی بر انزوای آمریکا و نه روسیه است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم‌ به نقل از خبرگزاری «تاس»، "دمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در تفسیر اظهارات "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در مورد اینکه لازم است تا روسیه باردیگر به «گروه دعوت شود، گفت: «روسیه بیشتر توجه خود را روی شکل‌های دیگری از گروه‌ها و نه گروه 7 متمرکز کرده است.»

پسکوف پیش از این نیز گفته بود که اولویت «گروه برای طرف روسی در حال کاهش است، برای اینکه اوضاع سیاسی و اقتصادی جهان در حال تغییر بوده و اهمیت و اولویت دیگر گروه‌ها، از جمله گروه 20،که روسیه فعالانه در آن مشارکت دارد، افزایش یافته است. البته این مقام روس به طور مشخص از موافقت یا عدم موافقت روسیه برای بازگشت به «گروه در صورت ارائه چنین پیشنهادی خودداری کرد.

لازم به یادآوری است «گروه در سال 1998با عضویت روسیه گسترش یافته  و به گروه جی-8 تغییر نام یافت، ولی بعد از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه اعضای این باشگاه از حضور در نشست سران این گروه در بندر سوچی ممانعت کرده و اعلام نمودند که تا زمانی که مسکو از خط مشی سیاست خارجی کنونی خود دست برنداشته، با روسیه نشستی نخواهند داشت.

در مسکو لغو تحریم‌ها را شرط بازگشت به «گروه 7» نامیدند

روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو نیز نوشت: "آلکسی پوشکوف" سناتور بلندپایه روس شرایط برای بررسی مسئله بازگشت روسیه به ترکیب نشست سران «گروه را برشمرد. به عقیده این سیاستمدار، مذاکره در مورد این مسئله تا زمانی که جنگ اقتصادی کشورهای عضو گروه 7علیه روسیه ادامه دارد، کاملا بی معناست. وی تاکید کرد: «تا زمانی که تحریم‌ها علیه روسیه لغو نشده، مطرح کردن چنین مسئله‌ای صرفاً لفظی بوده و تمایل واقعی کشورهای غربی نیست. برای شروع مذاکرات باید ابتدا تحریم‌ها علیه روسیه لغو گردد و سپس مسائل مورد بررسی قرار بگیرد.»

چرا ترامپ خواستار بازگشت روسیه به «گروه 7» شده است؟

روزنامه «پراودا» نیز در این باره نوشته است: رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده که روسیه باید به «گروه بازگردد و خواستار حضور رهبر این کشور در نشست سران آتی این گروه شده است.

نخست وزیر ایتالیا از این پیشنهاد ترامپ حمایت نموده و آن را به نفع همه طرفین نامیده، ولی "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان نظر منفی در مورد امکان بازگشت روسیه به «گروه داشته و این مسئله را غیرممکن دانست.

"آندری مانوئلیو" کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه دولتی مسکو معتقد است، نمی‌توان به اظهارات دونالد ترامپ اعتماد کرد، برای اینکه وی امروز برای دیدار با رهبر کره شمالی تمایل داشته، فردا چنین تمایلی ندارد وو باز دوباره ابراز تمایل می‌کند.

"یوری راگولییف" کارشناس مسائل تاریخی و مدیر بنیاد مطالعات آمریکا در دانشگاه دولتی مسکو نیز به این روزنامه گفت: «روسیه بعد از آنکه بطور تحقیرآمیزی از این گروه حذف گردید، بعید است پیشنهاد بازگشت به «گروه را قبول کند. علت مطرح کردن چنین پیشنهادی از سوی ترامپ هم می‌تواند هر چیزی باشد. در حال حاضر امکان ملاقات وی با پوتین در حال برنامه‌ریزی است. در عین حال تحقیقات پیرامون ردپای روسیه در انتخابات آمریکا نیز جریان دارد. به همین لحظه همین دلیل تحقق چنین ابتکار عملی غیرممکن است. بنابراین احتمالا ترامپ تنها خواسته تا پیش از دیدار با پوتین، تاثیر مثبتی بر وی بگذارد.»

روسیه دیگر نیازی به یک گروه بیگانه غربی ندارد

روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» در تحلیلی می‌نویسد: پیشنهاد دونالد ترامپ در مورد بازگشت روسیه به «گروه دلیل مضاعفی برای انزوای نه روسیه، بلکه آمریکاست. برای اینکه سایر کشورهای غربی مخالف این تمایل رئیس جمهوری آمریکا هستند.

"الکساندر کوبیشکین" استاد دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ در مورد علت این موضع گیری رئیس جمهوری آمریکا گفته است: «روابط اتحادیه اروپا و واشنگتن در حال سپری کردن یک بحران جدی است و سیاستهای اقتصادی ترامپ و دیدگاه وی در مورد برخی مسائل بین المللی با رهبران اروپایی عضو «گروه تا حد زیادی اختلاف دارد. اکنون علاوه بر فرانسه و آلمان، کانادا نیز با ترامپ دچار مشکل شده است. به همین دلیل رئیس جمهوری آمریکا امیدوار است بازگشت روسیه به این گروه کمک کنند تا فشارهای متحدان اروپایی‌اش محدود شود.»

ولی مسئله مهمتر این است که روسیه دیگر نیازی به این باشگاه قدرتهای بزرگ ندارند. علت آن واضح است: بعد از فروپاشی گروه جی-هشت در سال 2014، روسیه  از غرب فاصله گرفته و به سمت شرق و جنوب متمایل شده و دیگر مایل نیست شریک کوچکتر آمریکا باشد. روسیه خواستار ایجاد نظم جهانی نوین و نظام چند قطبی است و در این راستا سیاست‌های مسکو با چین انطباق کامل دارد.

جالب توجه است که پیشنهاد ترامپ در مورد حضور ولادیمیر پوتین در نشست سران «گروه در شرایطی صورت گرفته که نشست سران سازمان همکاری های شانگهای در چین برگزار می شود. بنابراین روسیه دیگر نیازی به گروه-8بیگانه‌ای ندارد تا خود را همواره هشتمین عضو احساس کند. روسیه اکنون جایگاه خاص خود را در جهان داشته و در چارچوب سازمان شانگهای به همراه شرکای خود، از جمله دو کشور بزرگ چین و هند، خط مشی هماهنگ تری را در جهت پیشبرد سیاست‌های مشترک دنبال می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon