کردستان|بازارچه مرزی سیرانبند بانه آماده پذیرش ترانزیت داخلی کالاهای بازرگانان است
فرماندار شهرستان بانه گفت: بازارچه مرزی سیرانبند بانه آماده پذیرش ترانزیت داخلی کالاهای بازرگانان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه، محمد فلاحی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان به تشریح آخرین اصلاحیههای طرح ساماندهی مبادلات مرزی از طریق بازارچه موقت مرزی سیرانبند پرداخت و اظهار داشت: در این اصلاحیه منافع مرزنشینان، تجار و خریداران بیش از گذشته در نظر گرفته شده و وارد کردن کالا از توجیه اقتصادی بالاتری نسبت به گذشته برخوردار است.
وی گفت: در این اصلاحیه دارندگان کارتهای پیلهوری به ازای هر نفز و حداکثر تا 4 نفر از تخفیف بازرگانی 700 تومان بهرهمند میشود که در گذشته این تخفیف 500 هزار تومان و برای یک نفر اعمال میشد، بنابراین با اعمال این میزان تخفیف، وارد کردن کالا بیشتر از گذشته برای پیلهوران و دارندگان کارت از توجیه اقتصادی برخوردار است.
فرماندار شهرستان بانه تصریح کرد: همچنین در اصلاحیه جدید برای ترخیص کالا از بازارچه موقت مرزی سیران بند بانه که بصورت ترانزیت مستقیم از بنادر گمرکی جنوب و دیگر گمرکات کشور وارد این بازارچه میشود، حضور دارندگان کارتهای پیلهوری از ضررویات است و تجار و دارندگان کارتهای پیلهوری طبق توافق قبلی نسبت به ترخیص و دریافت کالای خود اقدام میکنند.
وی اضافه کرد: در اصلاحیه جدید واردکنندگان برندهای پوشاک نیز به مدت سه ماه میتوانند بدون حضور نماینده استاندارد، کالاهای خود را از طریق ترانزیت داخلی وارد بازارچه سیرانبند و از آنجا به مجتمعهای تجاری منتقل کنند.
فلاحی از فراهم بودن زیرساختهای تحویل کالاهای تراتنزیتی در بازارچه مرزی سیرانبند خبر داد و افزود: در چند ماه گذشته اقدامات عمرانی و زیرساختی مناسبی در این بازارچه برای ورود کالاهای ترانزیتی انجام شده بطوریکه تکمیل انبار و فیبرنوری این بازارچه بهمنظور عملیات سامانهای گمرک آماده بوده و تجار میتوانند کالاهای خود را از طریق ترانزیت داخلی از بنادر جنوبی و دیگر گمرکات وارد بازارچه کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بازارچه مرزی سیرانبند بانه رسمی نیست، کسانی که در کشور عراق کالا دارند میتوانند از طریق بازارچه رسمی باشماق مریوان وارد کشور کرده و از آنجا بطور مستقیم به مقصد سیرانبند بانه کالاهایشان را ترانزیت کنند.
فرماندار شهرستان بانه عدم ثبت سفارش کالا توسط تجار، از بین رفتن هزینههای اضافی مربوط به مالیات و عوارض مربوط به کشور عراق را از دیگر مزایای طرح ساماندهی مبادلات مرزی برشمرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان هم اشاره کرد و گفت: 55 هکتار دیگر برای توسعه و افزایش منطقه ویژه اقتصادی بانه شناسایی شده است که با 85 هکتار کنونی مساحت کل منطقه ویژه اقتصادی بانه به 140 هکتار افزایش مییابد.
فرماندار شهرستان بانه با بیان اینکه در حال حاضر محوطهسازی منطقه ویژه اقتصادی بانه و کارهای مربوط به زیرساختها در حال اجرا است، خاطر نشان کرد: امیدواریم تا یکسال دیگر منطقه ویژه اقتصادی بانه به اتمام برسد.
فلاحی در پایان ترانزیت داخلی به بازارچه مرزی سیرانبند، اعطای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به متقاضیان و راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی بانه را از جمله گامهایی دانست که به توسعه و رونق شهرستان بانه کمک میکند.
انتهای پیام/ش