تشریح سیاست‌های واشنگتن- تل‌آویو در سوریه در گزارش لابی صهیونیستی در آمریکا

تشریح سیاست‌های واشنگتن- تل‌آویو در سوریه در گزارش لابی صهیونیستی در آمریکا

شاخه نظامی لابی صهیونیستی آیپک در آمریکا اخیرا گزارشی را در خصوص سیاست‌های آینده آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال سوریه و منطقه منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آکادمی یهودی امنیت ملی آمریکا (جینسا) که شاخه نظامی سازمان آمریکایی صهیونیستی آیپک به عنوان لابی صهیونیستی در آمریکا به شمار می‌رود، در گزارشی به بررسی خطرات فراروی آمریکا و رژیم صهیونیستی از منظر تحولات سوریه و خاورمیانه پرداخته و می‌نویسد که بزرگترین خطر کنونی فراروی این کشورها، ایران و افزایش موجودیت این کشور در سوریه است که همزمان با خطرات فزاینده و شتابان کنونی به سمت منازعه جدی میان ایران و رژیم اسرائیل در سوریه و لبنان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم کشیده می‌شود.

این گزارش توسط شخصیت‌های مهمی نظیر ژنرال جیمز استافریدیس و چارلز والد ژنرال بازنشسته نیروی هوایی آمریکا وجان گاردنر معاون فرماندهی کل مرکز فرماندهی نظامی آمریکا و اروپا و هنری اوبرینگ سرتیپ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا و مدیر سابق آژانس دفاع موشکی آمریکا تدوین شده که نشان دهنده اهمیت این گزارش در سیاست گزاری‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

علاوه بر این‌ها می‌توان به قدرت و نفوذ بالای آکادمی جینسا بر تصمیم سازان دولت آمریکا و تاثیرگذاری آن بر مناسبات آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره کرد که از ابعاد اهمیت این گزارش است.

این گزارش می‌افزاید که با افزایش روند این تهدیدها، همچنان آمریکا در مداخله نظامی گسترده در خاورمیانه حتی بعد از شکست داعش در عراق و سوریه نگران است و این موضوع باعث می‌شود اسرائیل نیازمند ابزارهای بیشتر برای آن چیزی باشد که آن را دفاع از خود خوانده است.

گزارش این موسسه صهیونیستی در بخشی از مطالب خود به کاهش دشمنی با اسرائیل در میان برخی رهبران اهل تسنن کشورهای عربی به علت افزایش منافع مشترک دو طرف ضد ایران و سطح بی‌سابقه‌ای از همکاری آنها با رژیم صهیونیستی پرداخته و می‌نویسد که با وجود این که بیشتر کشورهای عربی اهل تسنن به سطح ائتلاف با اسرائیل رسیده‌اند، اما همچنان احتمال رسیدن مناسبات به این سطح وجود دارد.

این گزارش تلاش کرده منافع مشترک مشارکت آمریکا و رژیم صهیونیستی در عرصه خاورمیانه و به ویژه تحولات سوریه را با گستردگی بیشتری نشان دهد. آنها اعلام می‌کنند که اطلاعات مورد نیاز را در دیدار با تعدادی از مسئولان کنونی و سابق امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به دست آورده‌اند.

تهیه کنندگان این گزارش رکن اساسی سیاست های آمریکا در خاورمیانه را لزوم تقویت مناسبات امنیتی مشترک میان تل‌آویو و واشنگتن می‌دانند و معتقدند واشنگتن باید از شریک استراتژیک خود حمایت کرده و این کشور را از سطح متحد درجه اول خود به سطح مساوی با انگلیس یا استرالیا ارتقاء دهد. این در حالی است که اسرائیل همچنان مانند گذشته به عنوان شریک استراتژیک اساسی آمریکا باقی خواهد ماند.

صهیونیست‌ها معتقدند که این اقدام از چند طریق امکان پذیر است:

1- امضای یادداشت تفاهم همکاری‌ها و کمک‌های نظامی و انبار کردن تجهیزات نظامی این کشور در داخل سرزمین‌های اشغالی که به صهیونیست‌ها اجازه مقابله با خطرات مختلف را بدهد.

2- تسهیل همکاری‌های گسترده میان اسرائیل و متحدان آن از عرب‌های اهل تسنن.

3- حمایت از نیازمندی‌های رژیم صهیونیستی ضد خطر روزافزون ایران در سوریه و لبنان.

4- مشارکت با اسرائیل در تولید نسل آینده تجهیزات جنگی.

این گزارش مدعی شده که ایران قدرت بالایی برای نفوذ در منطقه نداشته، اما کاهش مداخله آمریکا در خاورمیانه و کم شدن سطح تحریم‌های این کشور به موجب توافق هسته‌ای سال 2015 آزادی عمل بیشتری به تهران برای اجرای آرمان‌های خود در منطقه داده است. در حال حاضر افزایش نفوذ ایران و سرعت این گسترش نفوذ، خیره کننده است و طی چند سال کوتاه هلالی در شمال ایجاد کرده که از عراق و سوریه و بیروت و دریای مدیترانه می‌‌گذرد و نیروهای ایران را در نزدیکی مرزهای اسرائیل و اردن قرار می‌دهد و روند ارسال تسلیحات برای حزب الله را تقویت کرده و این حزب را قادر به تغییر قواعد بازی می‌کند. ایران همچنین از سوریه به عنوان پایگاه عملیاتی خط مقدم خود ضد اسرائیل استفاده می‌کند.

گزارش لابی صهیونیست‌ها در آمریکا مدعی است که روند مذکور می‌تواند در کوتاه مدت زمینه‌های درگیری مستقیم میان ایران و رژیم صهیونیستی را افزایش دهد.

این گزارش تلاش دارد برخی خطرات موهوم را برای تحرکات ایران در منطقه ترسیم کند، با این حال اعلام می‌کند که آمریکا در حال حاضر خود را در موقعیتی نمی‌بیند که بتواند در برابر ایران بایستد. آمریکا تلاش دارد فعالیت‌های نظامی خود در خاورمیانه را کاهش دهد. علاوه بر اینکه تمرکز کنونی آمریکا بر خطر مبارزان وابسته به اهل تسنن می تواند اراده سیاسی و توانمندی‌های نظامی این کشور برای مقابله با ایران را کاهش دهد.

در عین حال آمریکا در حال عقب نشینی از منطقه خاورمیانه است و این موضوع می‌طلبد اسرائیل بیش از پیش به خودش تکیه داشته باشد.

این گزارش صهیونیستی در بخش دیگری با عنوان توصیه‌ها مدعی می‌شود که منافع آمریکا در ادامه همراهی با اسرائیل برای از بین بردن آرمان‌های ایران است، البته این منافع با تنها رها کردن اسرائیل در برابر تهدیدات ایران محقق نمی‌شود.

جینسا مدعی است که آمریکا منافع زیادی از تقویت مناسبات امنیتی با رژیم صهیونیستی می‌برد و افزایش قدرت اسرائیل می‌تواند به آمریکا در دفاع از منافع منطقه‌ای این کشور کمک کند.

این موسسه صهیونیستی توصیه‌های زیر را به موسسات جنگی آمریکا مطرح کرده و از آنها می‌خواهد شراکت خود را با اسرائیل در 6 موضع افزایش دهند:

1- آمریکا باید موقعیت رسمی اسرائیل را به عنوان یک متحد خود به موقعیت استرالیا برساند.

2- باید میان دو طرف یادداشت تفاهم دربردارنده سقف حمایت‌های بی سابقه آمریکا از اسرائیل امضا شود.

3- واشنگتن باید بار دیگر اسرائیل را با تجهیزات و مهمات گسترده تجهیز کرده و آنها را در سرزمین‌های اشغالی انبار کند.

4- آمریکا باید یک همکاری امنیتی منطقه‌ای میان اسرائیل و رژیم‌های عربی شکل دهد.

5- آمریکا باید از اسرائیل در برابر خطر ایران در سوریه محافظت کند.

6- آمریکا باید زمینه جدیدی برای گسترش همکاری‌های نظامی دوجانبه و همکاری در زمینه مطالعات فضایی و توسعه این رشته و توسعه فعالیت‌های تل‌آویو در زمینه تسلیحات پیشرفته باز کند.

توصیه اسرائیل برای استقرار ناوشکن آمریکا در بندر حیفا

این گزارش همچنین پیشنهاد می‌کند که آمریکا یکی از ناوشکن‌های عظیم دریایی خود را به جای سواحل اسپانیا در بندر حیفا مستقر کند. تل آویو مدعی شده که آمریکا با این اقدام می‌تواند ماموریت حفاظت از اروپا در برابر موشک‌های ایران را به شکل بهتری انجام دهد. علاوه بر این که می‌تواند موازنه در برابر استقرار نیروی دریایی روسیه را در سوریه حفظ کند.

رژیم صهیونیستی که طی سال‌های گذشته اقدامات متعددی را برای محصور کردن خود نسبت به تحولات منطقه‌ای انجام داده، اعلام می کند که استقرار این ناوشکن آمریکایی در مقابل بندر حیفا می‌تواند بازدارندگی منطقه‌ای اسرائیل را افزایش داده و به آمریکا قدرت موجودیت نظامی بیشتر ضد ایران بدهد.

این گزارش می‌افزاید که همچنین آمریکا می‌تواند تحت نظارت خود سبب افزایش همکاری‌های اسرائیل با کشورهای حاشیه خلیج فارس شود. آمریکا همچنین باید شبکه دفاع هوایی ضدموشکی خود را با مشارکت اسرائیل و برخی دولت های عربی متحد خود شکل دهد.

تحلیل گزارش جینسا

حتی اگر بخواهیم فرض کنیم که این گزارش 30 تا 40 درصد مورد پذیرش مسئولان آمریکایی قرار بگیرد، بدان معنا است که صهیونیست‌ها به دنبال افزایش توانمندی های نظامی خود با کمک آمریکایی‌ها هستند و تلاش دارند نقش کارکردی محوری که طی دو دهه گذشته دچار فرسایش شده را بازیابند. این فرسایش در نتیجه شکست و عقب نشینی از جنوب لبنان در سال 2000 و تجاوز به لبنان در سال 2006 و شکست در جنگ‌های متوالی غزه ایجاد شده است.

واضح است که تلاش و اصرار رژیم صهیونیستی بر همکاری مشترک با آمریکا و حتی برخی رژیم‌های عربی متحد آمریکا نشان دهنده عجز اسرائیل برای اجرای انفرادی برنامه کاری خود در جهت حذف ائتلاف سوریه و ایران در سطح منطقه و ائتلاف سه جانبه ایران و روسیه و سوریه در سطح بین‌الملل است.

به موجب این گزارش رژیم صهیونیستی تلاش دارد از پتانسیل آمریکا برای تحمیل عادی سازی روابط با رژیم‌های عربی استفاده کند و آنها را مجبور به انتقال از مرحله همگرایی محرمانه با رژیم صهیونیستی به مرحله ائتلاف علنی با این رژیم تحت پوشش آمریکا بنماید. طبعا این ائتلاف باید در جهت اجرای برنامه‌های کاری آمریکا و رژیم صهیونیستی جهت هدف قرار دادن سوریه و ایران و حزب الله لبنان شکل گیرد که آخرین جریان‌های مبارزه با سلطه طلبی آمریکا در منطقه هستند.

ملاحظه می‌شود که دولت‌های آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما و دونالد ترامپ به دنبال اجرای سیاست وارد کردن کشورهای متحد خود در جنگ مستقیم برای منافع آمریکا هستند و نمی‌خواهند نیروهای آمریکایی را در این جنگ ها وارد کنند. در همین راستا عربستان سعودی برخی کشورهای عربی را در یک ائتلاف نظامی به خود ملحق کرد تا بتواند جنگ در یمن را آغاز کند. همچنین آنکارا نیز به همین علت به اراضی کشورهای مجاور خود در سوریه و عراق حمله کرده است. علاوه بر این‌ها بحران امنیتی و منازعه بین عربستان و قطر نیز با سکوت و توطئه بی‌سابقه آمریکا شدت گرفته است.

لابی صهیونیست‌ها در آمریکا معتقد است که روند تحولات منطقه بعد از سال 2016 و برنامه‌هایی که آمریکا دنبال می‌کند، به ویژه بعد از شکست گروه‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا در اراضی سوریه سبب از دست رفتن موقعیت کارکردی اسرائیل می‌شود، لذا آمریکا باید به صورت مستقیم برای حمایت نظامی از تل‌آویو وارد عمل شود و ائتلافی نیمه علنی را میان این رژیم با برخی رژیم‌های عربی ایجاد کند.

نقش ترکیه در بازی سیاسی آمریکا

در این میان ترکیه نیز منافع خود را در تجزیه کشورهای منطقه و محدود کردن قدرت‌های آنها با منافع آمریکا و اسرائیل در تناقض قرار نمی‌دهد. با این وجود رقابت شدیدی در مناسبات اردوغان و بنیامین نتانیاهو به وجود آمده است، چرا که به نظر می‌رسد هر دو طرف به دنبال برعهده گرفتن نقش کارکردی اصلی برای آمریکا در منطقه هستند. در همین راستا اردوغان لحن گفتمان عوام‌فریبانه سیاسی خود در حمایت از فلسطینی‌ها و به ویژه جنبش حماس را افزایش داده و اقدامات و سیاست‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کند. این در حالی است که عربستان سعودی و کشورهای متحد آن از مطالبات خود در قبال قدس و مقدسات اسلامی در فلسطین عقب‌نشینی کرده‌اند. اردوغان می‌خواهد واشنگتن بر نقش این کشور برای حل و فصل اوضاع در فلسطین اشغالی حساب باز کند.

در همین راستا جینسا معتقد است که ترامپ باید ریاض و متحدانش را برای مشارکت در چارچوب فعالیت‌های مستقیم اسرائیل به بهانه مقابله با ایران که بخشی از اولویت‌های اساسی تل‌آویو به شمار می‌رود، را آماده نگه دارد، به ویژه در شرایطی که آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شده است.

توصیه‌هایی برای کشورهای عضو محور مقاومت

با توجه به آنچه که در این گزارش آمده و با در نظر گرفتن موقعیت و شرایط منطقه‌ای و پیروزی‌ها و دستاوردهای میدانی ارتش عربی سوریه به نظر می رسد مجموعه ای از مأموریت‌ها در برابر جبهه مقابل رژیم صهیونیستی قرار دارد که باید بر اساس آن فعالیت کنند:

1- کشورهای عضو محور مقاومت و روسیه باید تمام تلاش خود را برای تقویت توانمندی‌های نظامی و انسانی خود به کار گیرند تا بتوانند قدرت بازدارندگی روزافزونی ضد رژیم صهیونیستی ایجاد کرده و این رژیم را مجبور کنند محاسبات خود را در قبال هر نوع حمله تجاوز طلبانه ضد سوریه بازبینی کند.

2- این کشورها باید سطح ائتلاف‌های موجود منطقه‌ای و بین‌المللی خود را میان محور مقاومت گسترش داده و دستاوردهای خود را در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی در مسیر بازسازی مجدد تمام توانمندی‌های ملت و مقابله در برابر جریان‌های متخاصم با محورهای منطقه‌ای و بین‌المللی بسیج کنند.

3- روسیه باید ائتلاف خود با سوریه و ایران را تقویت کند. بر اساس گزارش مذکور این موضوع برای محافظت از موازنه قدرت منطقه‌ای برای حمایت از منافع مشترک شرکا در این ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon