زادآوری پرندگان در جزیره نخیلو بوشهر+تصاویر
فصل بهار تا پاییز جزایر استان بوشهر میزبان پرندگان مهاجر تابستانگذر است که مهمترین این زیستگاهها، جزیره نخیلو به عنوان بهشت پرندگان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر،هر ساله از اوایل فصل بهار تا پاییز جزایر استان بوشهر میزبان پرندگان مهاجر تابستان است.
جزایر استان بوشهربه سبب پوشش مناسب گیاهی،ماسههای صدفی و خالی از سکنه بودن، محل ایدهآلی برای تخمگذاری پرندگان تابستان گذر است.
مهمترین این زیستگاهها، جزیره نخیلو استکه یکی از مهمترین کانونهای زادآوری و تابستان گذرانی چند گونه مهم از پرستوهای دریایی در خلیج فارس است.
آماربرداری با استفاده از روشهای معمول بین المللی و بسته به شرایط رفتاری و زیستگاهی هر یک از گونهها و معمولا با پلاتگذاری و تعمیم آن به کل جمعیت گونه مورد نظر صورت میگیرد .
رئیس اداره امور حیات وحش اداره کل محیط زیست استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از لانهگزینی حدود 100 هزار پرنده در جزیره نخیلو خبرداد و اظهار داشت: هر ساله حدود 100 قطعه پرنده در این جزیره لانه گزینی و زادآوری دارند که اکثر آنها متعلق به گونههای پرستوهای دریایی کاکلی کوچک، پرستو دریایی پشت تیره و سلیم خرچنگخوار است.
خسرو درویشی با بیان اینکه این پرندگان از فروردین ماه مهاجرت خود را به جزیره نخیلو آغاز کردهاند خاطر نشان کرد:پس از پایان زادآوری و با پروازی شدن جوجهها در شهریوریا مهر ماه از منطقه نخیلو خارج میشوند.
وی با اشاره به زادآوری پرندگان در جزیره نخیلو گفت: ابتدا اگرتهای ساحلی و سپس سلیمهای خرچنگخوار و متعاقب آنها پرستوهای دریایی کاکلی کوچک و بزرگ، پشت تیره و گونه سفید تخمگذاری و زادآوری میکنند.
پوشش گیاهی مناسب، نبود عوامل تهدید کننده جزیره نخیلو را به مهمترین زیستگاه و زادآوری پرندگان تبدیل کرده است
رئیس اداره امور حیات وحش اداره کل محیط زیست استان بوشهر مساحت جزیره نخیلو را 34 هکتار دانست و افزود: جزیره 34 هکتاری نخیلو زیستگاه 100 هزار قطعه پرنده است که عملیات پایش وآماربرداری از پرندگان جوجه آور تابستان گذر با مشارکت کارشناسان این اداره کل انجام میشود.
جزیره خان محل زادآوری پرندگان تابستان گذر
وی ویژگی جزیره خان در منطقه بردخون را برشمرد و تصریح کرد: در جزیره خان منطقه حفاظت شده مندبخش بردخون شهرستان دیر نیز تعدادی از این پرندگان زادآوری دارند.
درویشی افزود: آماربرداری از این پرندگان همه ساله در اواخر خرداد و اوایل تیرماه با استفاده از روشهای معمول بین المللی و بسته به شرایط رفتاری و زیستگاهی هر یک از گونهها و معمولا با پلاتگذاری و تعمیم آن به کل جمعیت گونه مورد نظر صورت میگیرد .
وی تاکید کرد: با توجه به کمبود زیستگاه بهینه برای این پرندگان، شرایط زیستی این جزیره بسیارحساس بوده وشایسته است مردم بومی محلی و صیادان بیش از بیش همگام با اداره محیط زیست در راه صیانت از این تنوع زیستی غنی استان کوشا باشند.
برداشت تخم پرندگان و بوتهکنی در جزیره از معضلات تعارضات انسانی با این پرندگان است که خوشبختانه با اقدامات ترویجی، این تخلفات کاهش چشمگیری داشته است.
انتهای پیام/م