شناگاه‌های آلوده استان بوشهر با نصب پرچم معرفی می‌شود

شناگاه‌های آلوده استان بوشهر با نصب پرچم معرفی می‌شود

استان بوشهر با داشتن طولانی نوار ساحلی در منطقه خلیج فارس از ظرفیت‌های مهمی در بخش‌های مختلف از جمله تفریحات دریایی دارد که رفع آلودگی زیست محیطی در برخی شناگاه‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، خلیج فارس در استان بوشهر ظرفیتی مهمی برای اجرای اقتصاد کرانه‌ای و تفریحات دریایی فراهم کرده است که از با استفاده از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌توان از این آبراه مهم و استراتژیک تحول مهم اقتصادی و گردشگری را ایجاد کرد.

گردشگری دریایی یکی از محورهای توسعه استان بوشهر محسوب می‌شود که در این زمینه طرح‌های مهمی تدوین و اجرایی شده که دهکده گردشگری بوشهر، کنگان، عسلویه، دلوار، گناوه، دیلم و دل‌آرام تنگستان از آن جمله است.

از آنجا که تفریحات دریایی با توجه به توسعه زیرساخت‌های زیست محیطی ارتباط مهم و تنگاتنگ دارد از این نظر باید در دستور کار دست اندرکاران طرح‌های گردشگری دریایی قرار بگیرد.

شنا و استفاده از پلاژ دریایی یکی از تفریحات مهم دریایی

یکی از تفریحات مهم دریایی در ساحل طولانی خلیج فارس شنا و استفاده از پلاژ دریایی است که مردم بوشهر به ویژه گردشگران در سفر به بوشهر این مهم را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

ورود پساب فاضلاب‌ به دریا در برخی نقاط ساحلی بوشهر سلامتی شناگران را به خطر می‌اندازد که در این زمینه کانال‌ها و لوله‌های با قطر بزرگ دفع فاضلاب و آبهای سطحی به دریا می‌ریزد و سبب آلوده شدن ساحل زیبای خلیج فارس می‌شود.

شناگاه‌های استان بوشهر پایش زیست محیطی می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه این استان دارای شناگاه‌های متعددی است بر پایش این شناگاه‌ها تاکید کرد و اظهار داشت:  14 شناگاه در شهرستان‌های دیلم، گناوه، بوشهر، تنگستان، دیر و خارگ توسط  اداره کل حفاظت محیط زیست پایش می‌شود.

حسین دلشب  از پایش نوار ساحلی شهرستان‌های عسلویه و کنگان خبرداد و بیان کرد: شش شناگاه در ساحل شهر بوشهر، سه مورد  در بندر گناوه و بندرهای دیر، خارگ، دلوار، عامری و دیلم هر کدام یک شناگاه  هستند که به صور مستمر پایش زیست محیطی می‌شوند.

عاری از آلودگی شناگاه‌های بنادر محمد عامری و دلوار تنگستان، پارک لیان و بندرگاه بوشهر

وی، شناگاه‌های بنادر محمد عامری و دلوار تنگستان، پارک لیان و بندرگاه بوشهر را از جمله شناگاه‌های بکر و پاک استان دانست و تصریح کرد: رعایت زیست محیطی دیگر شناگاه‌‌های استان بوشهر نسبی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه شناگاه پارک سیادت و جفره  بوشهر مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد گفت: این شناگاه‌ها  به سبب نزدیکی به مرکز شهر بوشهر بیشتر مورد استقبال گردشگران در استفاده از  تفریحات دریایی قرار می‌گیرد.

بوی مشمئز کننده برخی شناگاه و سواحل بوشهر گردشگران را آزار می‌دهد

دلشب،  شناگاه‌ پارک سیادت و جفره  بوشهر به سبب  تخلیه فاضلاب  آلوده معرفی شده است افزود: میزان خروجی فاضلاب آن به حدی است که بوی مشمئز دهنده‌ای گردشگران را آزار می‌دهد.

وی، بنادر ریشهر و پلاژ بانوان را از شناگاه‌ها  ساحل بوشهر دانست و با بیان اینکه استقبال قابل توجهی از این شناگاه‌ها می‌شود خاطر نشان کرد: این شناگاه‌ها به سبب  روان آب‌های سطحی و زه آب‌های مناطق مسکونی به طور نسبی دارای آلودگی زیست محیطی هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر به آلودگی شناگاه‌های دیلم و گناوه اشاره کرد و  افزود: خروجی  پساب فاضلاب به سواحل  گناوه و دیلم  در نیمه نخست سال به تصفیه خانه فاضلاب هدایت می‌شود ولی در نیمه دوم به سبب وقوع بارندگی‌ها خروجی منهول فاضلاب این شهرها باز می‌شود که همین امر سبب آلودگی شناگاه‌های موجود در این 2 شهر است.

شناگاه‌های آلوده استان بوشهر با نصب پرچم معرفی می‌شود

دلشب از نصب پرچم برای معرفی آلوده بودن شناگاه‌ها خبر داد و بیان کرد: برای معرفی نقاط آلوده در سواحل بوشهر،  پس از پایش و آزمایشات زیست محیطی و میکروبی پرچم‌گذاری شده است.

وی بیان کرد: شناگاه‌هایی که در آزمایش‌ها و پایش‌های انجام شده آلوده شناخته شده‌اند با همکاری شهرداری پرچم‌گذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: علت آلودگی برخی از شناگاه‌های بوشهر ورود فاضلاب‌های خانگی است که از طریق کانا‌هایی  به دریا راه پیدا می‌کنند و منجر به آلودگی می‌شوند.

دلشب با تاکید بر جلوگیری از ورود فاضلاب خانگی به دریا گفت: شهرداری و شرکت آب و فاضلاب باید نسبت جلوگیری ورود پساب فاضلاب  به دریا اقدام کنند.

پایش میکروبی و زیست محیطی در شناگاه‌های سواحل استان بوشهر

وی با بیان اینکه پایش میکروبی و زیست محیطی شناگاه‌های سواحل استان بوشهر در طول سال ماهانه  انجام می‌شود اظهار کرد: در شناگاه‌های آلوده بوشهر پرچم‌های زرد رنگ مثلثی شکلی که معرف شنا ممنوع است، نصب شده که مردم باید به این مهم توجه کنند.

بیماری‌های پوستی و گوارشی از جمله عوارض شنا در مناطق آلوده دریا است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز از اجرای طرح‌های سالم سازی دریا و شناگاه‌ها  خبرداد و بیان کرد:  بازدیدها و نمونه برداری به منظور نظارت بر شناگاه‌ها در فصل شنا هر 15 روز یکبار و در فصل‌هایی که شنا کمتر است هر ماه انجام می‌شود.

عبدالمحمد خواجه ئیان با بیان اینکه پلاژ بانوان و آقایان توسط شهرداری بوشهر بطور رسمی به عنوان شناگاه معرفی شده گفت: این مناطق حداقل سرویس‌های خدماتی مورد نیاز و منطبق با استانداردهای شناگاهی دارند.

وی با اشاره به اینکه بقیه مکان‌ها با توجه به اینکه فاقد خدمات مورد نیاز یک شناگاه هستند مورد تائید سازمان‌های متولی استان نیست خاطر نشان کرد: به سبب حساسیت موضوع و تاثیر آن در سلامت عموم سایر نقاط موجود در ساحل شهرها یا روستاها که شناگران به طور متمرکز درآن مناطق شنا می‌کنند همانند دیگر شناگاه‌ها مورد پایش زیست محیطی و آلودگی قرار می‌گیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به نصب پرچم در شناگاه‌ها افزود:شناگاه‌هایی که پس از بازرسی محیطی و آزمایش‌های میکروبی دارای ریسک پایین هستند دارای پرچم آبی و شناگاه سالم و در مواردی که ریسک محاسبه شده بالا و خیلی بالا باشند با پرچم زرد مشخص شده که احتمال خطر آلودگی وجود دارد.

تفریح‌های آبی و شنا رو به گسترش است

خواجه‌ئیان در باره عوامل آلودگی شناگاه گفت: استفاده از آبهای ساحلی و شناگاه‌های طبیعی به منظور تفریح‌های آبی و شنا رو به گسترش است و نقاط آلوده سلامت عمومی و محیط زیست را به خطر می‌اندازد.

وی، مهم‌ترین مصداق آلودگی‌های زیست محیطی شناگاه‌ها در استان بوشهر را ورود انواع فاضلاب به دریا دانست و افزود: این معضل پیامدهای متعددی ازجمله آلودگی سواحل و شناگاه‌ها بدنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به بروز بیماری در  شنا کردن در مکان‌هایی که محل دفع فاضلاب‌های انسانی یا صنعتی تصریح کرد:  شنا کردن در این نقاط خطرهای زیادی از جمله ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب حصبه، انواع اسهال، عفونت هپاتیت، بیماری‌های گوارشی، ورم چشم، تراخم، کرم قلاب‌دار، عفونت‌های پوستی، عفونت گوش میانی و بیماری‌های قارچی مانند کچلی و خارش پا را به همراه دارد.

گزارشی مبنی بر شیوع بیماری‌ها به سبب شنا در استان بوشهر ثبت نشده است

خواجه ئیان با تاکید برپیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر شیوع اپیدمی‌های ثابت شده ناشی از شنای عموم مردم در دریا در مراکز درمانی استان ثبت نشده است ولی پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها ضروری است.

با این توصیف توجه به جلوگیری از الودگی‌های زیست محیطی در راستای توسعه طرح‌های دریا محور از جمله گردشگری دریایی در سواحل استان بوشهر امری مهم و ضروری است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران