تصویری از عدالتمحوری و ظلمستیزی امام زمان(عج) در دعای ندبه
در بخشی از دعای ندبه خطاب به امام زمان(عج) میخوانیم: آیا خواهیم دید که ما به گرد تو حلقه زده و تو با سپاه تمام روى زمین را پر از عدل کرده باشى و دشمنانت را کیفر خوارى و عقاب بچشانى و منکران حق را نابود گردانى و ریشه متکبّران را از ریشه برکنی؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا دعای ندبه در بین هزاران ادعیهای که از اهلبیت عصمت و طهارت(ع) صادر شده جایگاه ویژهای دارد؛ این دعا که منسوب به امام صادق(ع) است، فلسفه بعثت پیامبران و اوصیای پیامبران را از منظر تحقق وعدههای خداوند در آخرالزمان و بعد تشکیل حکومت امام زمان(عج) در عصر ظهور معرفی میکند. در واقع حضرت در این دعا سیر تاریخ بشریت را در راستای برنامهای دقیق و با محوریت ائمه(ع)، انبیا و اولیای الهی تا عصر ظهور امام زمان (عجلالله تعالی فرجه) معرفی میکنند. در این سیر، هر یک از انبیاء به ویژه رسولان اولوا العزم قسمتی از پازل این برنامه را تکمیل کردند. به عنوان نمونه امام صادق(ع) پس از بیان برخی مأموریتها و ویژگیهای انبیا وقتی به ماجرای بعثت رسول گرامی اسلام(ص) میرسند، میفرمایند «إِلى أَنِ انْتَهَیْتَ بِالْأَمْرِ إِلى حَبیبِکَ وَ نَجیبِکَ، مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ؛ این امری که پیامبران و رسولان در پی آن بودند، به حبیب و برگزیدهات محمد(ص) ختم شد» سپس بر اساس آیه9 سوره صف، وعده خداوند نسبت به غلبه دین خداوند بر تمام ادیان در آخرالزمان را معرفی میکند و میفرماید: «وَ وَعَدْتَهُ أَنْ تُظْهِرَ دینَهُ عَلَى الدّینِ کُلِّهِ، وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ؛ و به او پیروزى دینش را بر تمام ادیان عالم به رغم کراهت مشرکان وعده فرمودى».
در این بین یکی از موضوعاتی که مدنظر امام صادق(ع) قرار میگیرد، بیان برخی ویژگیهای امام زمان(عج) و معرفی برخی ویژگیهای عصر غیبت و مقطع آخرالزمان است؛ در عصر کنونی که شاهد گسترش انواع فسادهای اجتماعی و فرهنگی و نیز ظلم و ستم حزب شیطان علیه مسلمانان عالم هستیم، تعابیر امام صادق(ع) در معرفی این مقطع حساس بسیار جای توجه دارد به گونهای که میتواند مرهمی بر قلب مسلمانان و شیعیان عالم باشد. در بخشی از این دعا میخوانیم:
مَتى نُغادیکَ وَ نُراوِحُکَ فَنُقِرُّ عَیْناً؟ مَتى تَرانا وَ نَراکَ وَ قَدْ نَشَرْتَ لِواءَ النَّصْرِ تُرى؟ أَتَرانا نَحُفُّ بِکَ وَ أَنْتَ تَأُمُّ الْمَلَأَ، وَ قَدْ مَلَأْتَ الْأَرْضَ عَدْلاً؟ وَ أَذَقْتَ أَعْداءَکَ هَواناً وَ عِقاباً، وَ أَبَرْتَ الْعُتاةَ وَ جَحَدَةَ الْحَقِّ، وَ قَطَعْتَ دابِرَ الْمُتَکَبِّرینَ، وَاجْتَثَثْتَ أُصُولَ الظّالِمینَ، وَ نَحْنُ نَقُولُ الْحَمْدُ لِلَّهِِ رَبِّ الْعالَمینَ؛اَللّهُمَّ أَنْتَ کَشّافُ الْکُرَبِ وَالْبَلْوى، وَ إِلَیْکَ أَسْتَعْدى فَعِنْدَکَ الْعَدْوى، وَ أَنْتَ رَبُّ الْآخِرَةِ وَالدُّنْیا، فَأَغِثْ یا غِیاثَ الْمُسْتَغیثینَ.
کى شود که تو ما را و ما تو را ببینیم، هنگامى که پرچم نصرت و پیروزى در عالم برافراشتهاى؟ آیا خواهیم دید که ما به گرد تو حلقه زده و تو با سپاه تمام روى زمین را پر از عدل و داد کرده باشى؟ و دشمنانت را کیفر خوارى و عقاب بچشانى و سرکشان و کافران و منکران خدا را نابود گردانى و ریشه متکبّران عالم و ستمکاران جهان را از بیخ برکنى، تا با خاطر شاد ما به الحمد لله رب العالمین لب برگشاییم. اى خدا تو برطرفکننده غم و اندوه دلهایى، من از تو داد دل مى خواهم که تویى دادخواه و تو خداى دنیا و آخرتى. بارى به داد ما برس اى فریادرس فریاد خواهان.
عُبَیْدَکَ الْمُبْتَلى، وَ أَرِهِ سَیِّدَهُ یا شَدیدَ الْقُوى، وَ أَزِلْ عَنْهُ بِهِ الْأَسى وَالْجَوى، وَ بَرِّدْ غَلیلَهُ یا مَنْ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوى، وَ مَنْ إِلَیْهِ الرُّجْعى وَالْمُنْتَهى، اَللّهُمَّ وَ نَحْنُ عَبیدُکَ التّائِقُونَ إِلى وَلِیِّکَ، الْمُذَکِّرِ بِکَ وَ بِنَبِیِّکَ، خَلَقْتَهُ لَنا عِصْمَةً وَ مَلاذاً، وَ أَقَمْتَهُ لَنا قِواماً وَ مَعاذاً، وَ جَعَلْتَهُ لِلْمُؤْمِنینَ مِنّا إِماماً، فَبَلِّغْهُ مِنّا تَحِیَّةً وَ سَلاماً
بنده ضعیف بلا و ستم رسیده را دریاب و سیّد او را براى او ظاهر گردان. اى خداى بسیار مقتدر و توانا؛ لطف کن و ما را به ظهورش از غم و اندوه و سوز دل بِرَهان و حرارت قلب ما را فرو نشان. اى خدایى که بر عرش، استقرار ازلى دارى و رجوع همه عالم به سوى تست و منتهى به حضرت تست. اى خدا ما بندگان حقیرت، مشتاق ظهور ولىّ توییم که او یاد آور تو و رسول تست. او را براى عصمت و نگهدارى و پناه دین و ایمان ما آفریدهاى و او را برانگیختهاى تا قوام و حافظ و پناه خلق باشد و او را براى اهل ایمان از ما بندگانت، امام و پیشوا قرار دادى. پس تو از ما به آن حضرت سلام و تحیت برسان .
انتهایپیام/