پزشکان، بیماران را نترسانند/ممنوعیت درمان رایگان برای ثروتمندان

پزشکان، بیماران را نترسانند/ممنوعیت درمان رایگان برای ثروتمندان

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه چرا تصمیماتی توسط حکومت، دولت و مجلس اتخاذ می‌شود، ولی متاسفانه برخی افراد با اندیشه اقتصادی، با هزینه کرد در زمینه رفاه مخالفت می‌ورزند، از پزشکان درخواست کرد بیماران را از داروی ایرانی نترسانند.

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، دکتر سیدحسن هاشمی در اجلاس کشوری مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها اظهار داشت: تمام اقداماتی که در وزارت بهداشت به انجام می‌رسد، در یک طرف قرار داشته و توجه و رسیدگی به بیماران خاص، در طرف دیگر قرار دارد و تمامی دست اندرکاران حوزه سلامت، جدا از مسئولیت اصلی شان، باید به مقوله رسیدگی به بیماران خاص به عنوان یک کار خیر بنگرند.

هاشمی افزود: اکثر بیماران بدون اینکه نقشی داشته باشند، دچار یک بیماری خاص یا صعب العلاج می‌شوند و بیشترین فاکتور را در ابتلای آنها به بیماری، ژنتیک و ارثی بودن بیماری تشکیل می‌دهد، بنابراین، مجموعه حاکمیت، دولت، مجلس و وزارت بهداشت باید برای این گروه از مردم، اقدامات ویژه ای ارائه دهند تا به جز درد بیماری، رنج دیگری نداشته باشند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه قرار بود تعداد دیگری از بیماری ها جزو بیماریهای خاص شناخته شود، اما تاکنون به دلیل نبودن اراده و عدم تخصیص منابع مالی، این اقدام عملی نشده است، گفت: در برنامه بودجه سال 97 نام چند بیماری قید شده بود، اما منبع مالی برای آنها تعریف نشده است.  

هاشمی گفت: مسئولیت بخش مدیریت بیماریها و پیوند در وزارت بهداشت برعهده دکتر شادنوش است و وی یکی از بهترین روسای دانشگاهها بودند و اکنون این مسئولیت مهم را برعهده دارند و جای تقدیر دارد، چراکه این کار بسیار ارزشمند است، به شرط آنکه منشا اثر باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید هماهنگی بیشتری بین سازمان غذا و دارو، معاونت درمان وزارت بهداشت و بیمه‌ها، برای حمایت از بیماران خاص وجود داشته باشد، تصریح کرد: مشکلاتی که این بیماران دارند  باید اصلاح شود. نباید هزینه های بیشتری را برای بیماران به وجود بیاوریم و منبع مالی حمایت ها از قبل مشخص شود.

هاشمی ادامه داد: در شرایطی قرار داریم که بازار ارز باید متفاوت از گذشته بتواند  تامین مواد اولیه و واردات را تضمین کند، از طرفی منابع محدود بیمه‌ها نیز باید صحیح مدیریت شود، اما تمام این مسائل یک طرف قضیه هستند، آن سوی ماجرا بیماران قرار دارند و چنانچه مشکلی هم وجود دارد، حل آن بر عهده ما است نه بیمار.

وی با تاکید براینکه چنانچه مشکلاتی در مقوله درمان بیماران خاص وجود دارد، باید مرتفع شود، تصریح کرد: متاسفانه بالادستی‌های ما که باید به این مشکلات توجه کنند، به دلیل گرفتاریهای متعدد یا حساسیت‌های کمتر، این نگاه را ندارند، یا چنانچه اراده ای هم وجود داشته، به سرانجام نرسیده است، لذا باید سعی کنیم که مشکلات را خودمان حل کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید به اینکه نباید بیماران و خانواده‌های آنها برای تامین دارو و ملزومات شان نگران باشند، افزود: نباید از جمله افراد یا گروه‌هایی باشیم که بر نگرانی مردم می‌افزایند، بلکه وظیفه مان این است که به آنها آرامش دهیم، بنابراین از این پس در وزارت بهداشت هم نباید تصمیماتی اتخاذ شود که منجر به نگرانی مردم می شود.

هاشمی اظهار داشت: برای حل مواردی که تاکنون برای بیماران دیالیزی، ام اس، تالاسمی و پیوندی مشکل ایجاد کرده است باید پیشنهادهای عملی داده شود تا اصلاح شده و حل و فصل شوند.

وی گفت: چنانچه دارویی مشابه تولید داخل دارد و از نظر کیفیت و اثربخشی با نوع خارجی اش تفاوتی ندارد، باید همان داروی ایرانی برای بیماران تجویز و توصیه شود و پزشکان و انجمن‌ها باید کمک کنند تا این جایگزینی صورت گیرد، چراکه پروسه ای زمانبر است و این فرهنگ باید به تدریج نهادینه شده و با اقناع کردن، این تغییر ذائقه صورت پذیرد.

وزیر بهداشت، بیان کرد: حوزه سلامت در شرایط ویژه ای قرار دارد، زیرا منابع و مصارف باهم، همخوانی ندارد، دلیل آن هم این است که سهم بیمه ای که از مردم دریافت می‌شود، متناسب با بسته خدمتی نیست، یعنی حق بیمه اخذ شده از مردم در قبال خدماتی که دولت ارائه می‌دهد، ناچیز است.

هاشمی افزود: البته این موضوع به آن معنا نیست که بدون افزایش سبد درآمدی مردم، سهم بیمه آنها را افزایش دهیم، اما بالاخره اگر وضعیت اقتصادی مردم خوب باشد، خود مردم می توانند، منبع درآمدی برای بیمه ها باشند.

وزیر بهداشت در این خصوص ادامه داد: از سوی دیگر تصمیماتی که توسط حکومت، دولت و مجلس اتخاذ می شود، مهم است. برخی افراد با اندیشه اقتصادی، با هزینه کرد در زمینه رفاه مخالفت می‌ورزند، اما به اعتقاد ما، حکومت، دولت و مجلس خوب، همانی است که به تحقق شعار رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشاند تا بیماران به جز درد بیماری، رنج دیگری نداشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه مردم و انجمن ها باید کمک کنند تا توقعات زیادی ایجاد نکنند، تصریح کرد: چنانچه دارویی مشابه تولید داخل دارد و از نظر کیفیت و اثربخشی با نوع خارجی اش تفاوتی ندارد، باید همان داروی ایرانی برای بیماران تجویز و توصیه شود، مصرف داروهای خارجی که برای واردات آن باید هزاران ترفند را به کار گیریم، خیانت است، لذا پزشکان و انجمن ها باید کمک کنند تا این جایگزینی صورت گیرد، چراکه پروسه ای زمانبر است و این فرهنگ باید به تدریج نهادینه شده و با اقناع کردن این تغییر ذائقه صورت پذیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشکان در جایگزینی داروی ایرانی نقش مهمی دارند، یادآور شد: برخی پزشکان به بیماران خود توصیه می کنند، حتما داروی خارجی تهیه کنند، بیمار هم از ترس سلامتی اش، خود را مجاب می کند تا داروی خارجی تهیه کند.

هاشمی درخصوص کنترل مصارف، گفت: با در نظر گرفتن سلامتی مردم، عقل، انصاف، علاقه به کشور و منافع ملی حکم می کند که بر مصرف داروهای ایرانی و ارزان قیمت تر تاکید کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در شرایطی که کشور با برخی مشکلات روبرو است، مدیریت هزینه ها اهمیت زیادی دارد، اظهار داشت: برخی نمایندگان، ائمه جمعه، احزاب و گروه های سیاسی به زعم خود به ایجاد توقعات دامن می زنند، لذا ما با حرف ها و وعده های دور، نباید برای مردم ایجاد درد کنیم.

به گزارش وزارت بهداشت-هاشمی درخصوص انجمن ها خاطرنشان کرد: انجمن ها بیش از هر کسی می توانند به ما کمک کنند، کما اینکه در 5 ساله گذشته نیز چنین بوده است.

وزیر بهداشت با تاکید براینکه خدماتی که در سالهای آینده به بیماران ارائه می‌شود نباید دچار کاستی شود، افزود: باید بیماران را عضوی از خانواده خود درنظر بگیریم و در رفع نیازهایشان دلسوزانه رفتار کنیم.

هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد حمایت از بیماران نباید روش ثابت و مطلقی را دنبال کرد. برای مثال بیمارانی که متمول و ثروتمند هستند، از درمان رایگان استفاده نکنند و اجازه دهند منابع مالی در حوزه سلامت به مردم محروم تر و کمتر برخوردار خدمت رسانی کند.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon