کوثری: بحران کاغذ همه ناشران را مجبور به وقفه در تولید خواهد کرد

کوثری: بحران کاغذ همه ناشران را مجبور به وقفه در تولید خواهد کرد

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی با اشاره به مشکلات جاری در عرصه نشر گفت: مشکلات نشر امروز تنها محدود به کاغذ نمی‌شود، بلکه سایر هزینه‌ها نیز در حال افزایش است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که ما در آینده با کاهش شمارگان مواجه باشیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری مسعود کوثری مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی صبح امروز، اول مردادماه، در ساختمان این انتشارات برگزار شد. کوثری در ابتدای این نشست با اشاره به گزارش عملکرد این انتشارات از سال گذشته تاکنون گفت: مهمترین حوزه‌ای که ما در انتشارات به آن مشغول هستیم، انتشار کتاب است که به نظر می‌رسد در دو سال گذشته از نظر کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است. بنا بر آمار در سال 95، تعداد 193 عنوان، در سال 96 تعداد 336 عنوان و در چهار ماهه نخست امسال تعداد 144 عنوان کتاب منتشر شده است که این تعداد تا پایان سال به 250 عنوان خواهد رسید.

وی با اشاره به مشکلات جاری در عرصه نشر طی ماه‌های گذشته افزود: به نظر می‌رسد که با توجه به بحران در عرصه نشر و با توجه به تغییر نرخ ارز و بحران کاغذ همه ناشران در آینده با وقفه‌ای در تولید مواجه خواهند شد. این مسئله تنها به کاغذ مربوط نمی‌شود، بلکه سایر هزینه‌های تولید نیز افزایش یافته است. اگر در کنترل قیمت کاغذ توفیق داشته باشیم، در سایر مواد اولیه مانند جوهر و یا هزینه‌های نگهداری و تعمیر و ... نیز با افزایش قیمت مواجهیم و این یکی از عواملی است که خودش را در نیمه دوم امسال و سال آینده خود را با کاهش تیراژ نشان خواهد داد.

به گفته مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی؛ صنعت نشر یک مشکل اساسی در دو دهه اخیر دارد و آن زیان‌ده بودن چاپخانه‌ها هستند. چاپ کتاب در سال‌های گذشته زیان‌ده است، به همین دلیل سرمایه‌گذاری بیشتر به سمت چاپ صنعتی پیش رفته است. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد که امسال مشکلات جدی‌تر خواهد بود و تا سال آینده نیز بیشتر می‌شود و این صنعت بیش از پیش ورشکسته خواهد شد. متاسفانه تعدادی از چاپخانه‌ها در حال تعدیل نیرو هستند و تا اواسط سال آینده بیشتر چاپخانه‌های سنتی دچار مشکل می‌شوند. به نظر می‌رسد با موجی از تعطیلی چاپخانه‌های کتاب در در اواسط سال آینده خواهیم بود.

کوثری همچنین به برنامه‌های انتشارات علمی و فرهنگی برای امسال اشاره و اضافه کرد: امسال در نظر داریم تا کتاب‌های بیشتری از چاپ اولی را روانه بازار کتاب کنیم. مجموعه چهار جلدی «سینمای جهان» از جمله این کارهاست که در دست ترجمه است و جلد اول آن تا اواسط سال چاپ خواهد شد. 15 عنوان از مجموعه «راهنمای پرسشگران» که درباره اندیشمندان و جریان‌های فکری بزرگ نوشته شده است، امسال به چاپ خواهد رسید. مجموعه‌ای از آثار ادبی با همکاری انتشارات کمبریج در ایران به چاپ خواهد رسید که درباره آثار و زندگی نویسندگان بزرگ جهان نوشته شده است. 

وی به بخش کتاب کودک و نوجوان این انتشارات اشاره کرد  و یادآور شد: در این بخش ما به سمت انتشار آثاری پیش می‌رویم که دانش کودکان را افزایش دهد. مجموعه هنر برای کودکان از جمله این آثار است که نقاشی‌های بزرگ جهان را به همراه داستانی برای کودکان تعریف می‌کند و تلاش دارد تا سطح هنری این گروه سنی را افزایش دهد. «تصویرگری ادبیات دینی کودک و نوجوان» از دیگر عناوینی است که به بررسی تصویرگری در 50 سال گذشته در حوزه ادبیات دینی می‌پردازد. همچنین آکادمی ادبیات کودک و نوجوان نیز با همکاری انتشارات برگزار شده که ماحصل آن انتشار چند عنوان رمان برای گروه سنی نوجوان با بن‌مایه‌های ایرانی است. برگزاری جشنواره «بوی خاک» نیز با هدف داستان‌نویسی در حوزه دفاع مقدس و پرداختن به وجوه مغفول در این زمینه برگزار شد. در این جشنواره 200 عنوان اثر از سراسر کشور ارسال شد که بعد از داوری‌ و بررسی‌های صورت گرفته، 36 عنوان در حوزه بزرگسال و 10 عنوان نیز در بخش خردسال به مرحله نهایی راه یافت. در نهایت از هر دو بخش پنج عنوان انتخاب شده که امسال به چاپ خواهد رسید.

به گفته مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی؛ چهارمین دوره حشنواره دهخدا نیز آبان‌ماه امسال برگزار خواهد شد. بخش اثر انگلیسی امسال برای اولین‌بار به این جایزه افزوده شده و بناست که کارهایی از اساتید ایرانی که در خارج از کشور ترجمه شده مورد بررسی و تجلیل قرار گیرد.

کوثری در ادامه به برنامه‌های این انتشارات به‌مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: برنامه‌هایی برای این ایام در نظر گرفته شده که چاپ 40 اثر از نویسندگان برجسته انقلاب اسلامی از جمله این برنامه‌هاست. برگزاری جشنواره عکس با محوریت انقلاب اسلامی و انتشار آثاری که توسط نویسندگان خارجی درباره انقلاب اسلامی نوشته شده، از دیگر برنامه‌های انتشارات برای این ایام است.

بخش دیگر صحبت‌های کوثری به حضور انتشارات علمی و فرهنگی در نمایشگاه‌های بین‌المللی اختصاص داشت. او با بیان اینکه امسال در دو بخش کتاب بزرگسال و کودک و نوجوان در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حاضر خواهند بود، افزود: در بخش بزرگسال 10 عنوان کتاب انتخاب شده که در غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت عرضه خواهد شد. تلاش شده تا آثاری انتخاب شود که مخاطب و زبان جهانی دارند.

وی در ادامه همچنین از تولید فیلم سینمایی از سوی شرکت فرهنگی خبر داد و گفت: این فیلم با الهام از داستان «اتوبوس» هوشنگ مرادی کرمانی و با کارگردانی کمال تبریزی تولید خواهد شد. فعلاً در مرحله بازنویسی فیلم‌نامه هستیم و امیدواریم که فیلم به جشنواره فیلم فجر برسد. همچنین مقدمات ساخت یک سریال نیز با سازمان تأمین اجتماعی فراهم شده که در 15 قسمت تولید می‌شود و به مسائل مردم می‌پردازد.

کوثری همچنین از تولید انیمیشن خبر داد و اضافه کرد: در سال گذشته بیش از 20 عنوان کتاب به روش کات اوت تولید شده که برای بازاریابی در دیگر کشورها بخش‌هایی از آن به زبان‌های انگلیسی و عربی نیز ترجمه شده است.

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی همچنین از برگزاری مراسم بزرگداشت برای زنده‌یاد محمدامین قانعی راد خبر داد و گفت: کتاب «اخلاقیات شعوبی و روحیه علمی در ایران» در این مراسم رونمایی خواهد شد.

برگزار کارگاه‌های عکاسی، طراحی اپ ویژه انتشارات علمی و فرهنگی و طراحی سیستم جدید برای توزیع آثار براساس نیاز مخاطبان از دیگر موضوعاتی بود که مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی درباره آن صحبت کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران