بیرجند| خراسان جنوبی در اجرای طرح حذف نسخ کاغذی پیشتاز است
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح نسخ الکترونیکی به تشخیص پزشک و کاهش خطاهای پزشکی کمک بسیاری میکند گفت: خراسان جنوبی در اجرای طرح حذف نسخ کاغذی و استفاده از نسخ الکترونیکی مانند بسیاری از برنامههای نوین در کشور پیشتاز است.
فرزاد فیروزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، با اشاره به اهمیت طرح حذف نسخ کاغذی و استفاده از نسخ الکترونیکی در مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی نخستین سازمان بیمهای کشور است و تنها سازمان درمانی محسوب میشود که از نسخه الکترونیک استفاده میکند.
وی با بیان اینکه در این طرح خراسان جنوبی مانند بسیاری از برنامههای نوین در کشور پیشتاز است افزود: جایگزینی نسخ الکترونیک به جای نسخههای کاغذی یک اقدام بسیار مدرن، جدید و به روز در دنیا است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی بیان کرد: کشورهای پیشرفتهای که این طرح را پیادهسازی کردند تجربیات و مزیتهای بسیار خوبی را ارائه دادند و در کشور ایران نیز برای نخستین بار است که این نوع طرحها در حال پیادهسازی است.
فیروزی به مزیتهای طرح حذف نسخ کاغذی و استفاده از نسخ الکترونیکی اشاره و تصریح کرد: این طرح مزیتهای بسیار مهمی دارد که اولین مزیت بسیار مهم این طرح کاهش خطا است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که در قالب این طرح پزشک نسخهای را تجویز میکند تمام اطلاعات مربوط به نسخه اعم از نوع دارو، مقدار دارو و روش مصرف توسط پزشک تعیین میشود و مستقیما بدون هیچگونه تغییر و تصرفی در داروخانه یا به صورت لیبل و یا به صورت پرینت در اختیار بیمار قرار میگیرد بنابراین امکان خطا در نوع یا مقدار دارو و یا روش مصرف فوق العاده پایین میآید.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی مزیت دوم این طرح را افزایش سرعت کار و کاهش کارهای نوشتاری عنوان کرد و یادآور شد: این طرح در مراکز ملکی بیش از یک و نیم سال است در حال اجرا است و اکنون در مراکز درمانی طرف قرارداد نیز به اجرا درآمده است.
فیروزی اظهار داشت: درحال حاضر سرعت کار از روش سنتی دستی بالاتر است به طوری که پزشکان دیگر مایل نیستند به روش قدیم برگردند و همه ترجیح میدهند با روش جدید کار کنند.
وی فراهم شدن زمینه دسترسی پزشکان به سوابق قبلی بیمار اعم از داروهایی که قبلا برای بیمار تجویز شده را یکی دیگر از مزیتهای این طرح عنوان کرد و افزود: با اجرای این طرح در آینده نیز امکان دسترسی به اطلاعات پاراکلینیک بیماران فراهم خواهد شد.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر برای سیستم HIS که در مراکز ملکی دایر شده است امکان دسترسی به سوابق قبلی پاراکلینیک بیماران و حتی مشاهده رادیوگرافیهای قبلی آنان، آزمایشات و سونوگرافیهای قبلی نیز در سیستم فراهم است و این امر به تشخیص پزشک و کاهش خطاهای پزشکی کمک بسیاری میکند.
انتهای پیام/ح