مشکلات ورزش بانوان از زبان بانوی ورزشکار فارس؛ هیچ اسپانسری از ورزش بانوان حمایت نمیکند
بانوی کبدیکار استان فارس که تا آستانه بازیهای آسیایی جاکارتا نیز پیش رفته است، از مشکلات ورزش بانوان سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کبِدی که اصلش کَبَدی است، به معنی مبارز و مبارز طلبیدن است. مهد کبدی کشور هندوستان و یک رشته تیمی است. کبدی از بخشهای مختلف تشکیل شده از جمله کبدی ساحلی، کبدی استاندارد و کبدی سالنی. زمینی که رویش کبدی کار میشود زمین تاتمی نام دارد. تاتمی مثل زمین مسابقات تکواندو است و 7 نفر در زمین قرار میگیرند.
7 نفر تیم مقابل و یک نفر به عنوان مهاجم حمله میکند به تیم مقابل که مدافعان هستند. بازیکنی که حمله میکند 30 ثانیه وقت دارد که حمله کند در زمین و بازیکنان مهاجم را تاچ کند و باید لفظ کبدی را هم بیان کند.
باید پشت سر هم بگوید کَبَدی، کَبَدی، کَبَدی و اگر زمانی که دارد تکرار میکند بین آنها وقفه بیفتد و کلمه کبدیاش قطع شود، آن بازیکن 1 امتیاز از دست میدهد و به طرف مقابل داده میشود و بازیکن از زمین بیرون میآید.
این رشته از رشتههای قدیمی و تاریخی که در بازیهای آسیایی پیشرو ایران در آن به کســب مدال در هر دو بخــش آقایان و بانوان امیدوار است. در بازیهای آسیایی گذشته سعیده جعفری کبدیکار فارســی توانست در تیم ملی بانوان ایران نائب قهرمان شــود و تنها مدال فارسیها در بازیهای آسیایی را به دســت آورد.
با حضور جعفــری و پس از او چهرههای جوان و جدیدی وارد این رشته شدند، میترا شاهپرست، یکی از این چهرههای جوان است که میتواند آینده استان فــارس را در تیم ملی بیمه کنــد.
تسنیم: خودتان را معرفی کنید و از چه زمانی کبدی را شروع کردید؟
شاهپرست: میترا شاهپرست متولد ١٣٧٦ و دانشجوی رشته تربیت بدنی هستم. کبدی را از ســن هفده سالگی شــروع کردم و از طریق مدرسه استعدادیابی شدم.
تسنیم: علاقه و استقبال از رشته کبدی به چه شکل است. علت علاقه بانوان به این رشته از نظر شما چیست؟
شاهپرست: کبــدی همان بازی زوی قدیم است کــه در حال حاضر متقاضیان زیادی پیدا کرده اســت و علاقهمندان زیادی به دنبال حضور در آن هستند. این رشــته برای بانوان به دلیل آن شور و هیجانی که دارد، خیلی لذتبخش است. من خودم این ورزش را خیلی دوست دارم و هیچ وقت حاضر نیستم از آن کنار بکشم.
تسنیم: در تیم ملی عازم به بازیهای آسیایی جاکارتا حضور دارید؟
شاهپرست: به دلیل فیزیکم و وزنم خط خوردم. هر ورزشکاری قطعا بعــد از تلاشهایی که کرده اگر از تیــم ملی خط بخورد ناراحت میشود، من هم ناراحتم از اینکه نتوانستم جواب زحمتهای مربی و رئیس هیئتــم را بدهم ولی این چیزی از انگیزه و تلاش من کم نمیکند و مطمئنا برای رســیدن به هدفم تلاش میکنم.
هر ورزشــکاری حق زمین خوردن دارد اما هر شــخص خودش باید بتواند خــودش را از زمین بلند کند و من این قول رو به مربیام و
همه مسئولان میدهم که در آینده حرفهای زیادی داشته باشم.
تسنیم: چرا با اینکه مسابقهای پیشرو ندارید، در حال حاضر تمرینات پرفشاری را پشت سرمیگذارید؟
شاهپرست: درست است که در حال حاضر مسابقهای پیشرو ندارم ولی من هدفم خیلی بزرگ اســت پس از الان باید تلاش کنم. من روزانه سه
وعده تمرین دارم، صبــح زود، ظهر و عصر که تمام این تمریناتم فقط برای رسیدن به هدفم است.
شاید درک این حرفم برای خیلیها قابل قبول نباشد ولی من بعضی روزها از شدت تمرین و بدن درد اشک میریزم. کســانی که حرفهای پیش میرونــد میفهمند که چقدر آسیب برای یک ورزشکار دردناک است ولی من همه اینها را پشت سر گذاشتم و از این به بعدم پشت سرمیگذارم.
تسنیم: مشکلات اصلی ورزش بانوان چیست؟
شاهپرست: مشــکلات در ورزش بانوان زیاد است ولی تنها چیزی که شخص من را اذیت میکند فقط نداشتن حامی مالی است. من هیچ درآمدی از ورزش ندارم و تمام دغدغه و مشکلم این است که نمیتوانم از پس آن همین هزینهها بربیام.
تسنیم: در خانواده شما ورزشکار دیگری هم حضور دارد؟
شاهپرست: خیر خانواده من هیچ کدام ورزشی نبودند تنها خودم بودم و علاقه به ورزش داشتم ولی همیشــه خانوادهام به من کمک کردند که به این جایگاه برسم. تمام مشکلات بانوان همین عدم پوشش خبری و پخش نشدن بازیهاست چرا که اگر تیم بانوان هم مثل آقایان پخش زنده داشــت حتما
اسپانسرهای زیادی پیدا میشد و ما مشکل مالی نداشتیم.
تسنیم: به رشته دیگری که درآمدزا باشد فکر نکردید؟
شاهپرست: فوتسال هم دوست دارم و بازی میکنم و اولین رشتهای بود که شروع به کار کردم ولی در رشته کبدی پیشرفت بیشتری داشتم و واقعا
به آن علاقه پیدا کردم.
گفتوگو از میثم حجتی
انتهای پیام/م