شیراز| از توصیه قهرمان پرورش اندام جهان به بدنسازان جوان تا جزئیات دریافت جایزه ۴ هزار دلاری


شیراز| از توصیه قهرمان پرورش اندام جهان به بدنسازان جوان تا جزئیات دریافت جایزه 4 هزار دلاری

هادی چوپان، قهرمان جهانی رشته پرورش اندام و بدنسازی به بیان ناگفته‌هایی درباره این رشته پرداخت و توصیه‌هایی برای جوانان علاقه‌مند ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به جرات می‌توان گفت امروز رشته پرورش اندام و بدنسازی از رشته‌های مورد علاقه نسل جوان است به گونه‌ای که کمتر جوانی را می‌بینی که آرزوی داشتن اندامی شبیه به اندام ورزشکاران این رشته را نداشته باشد. 

هادی چوپان، قهرمان جهانی پرورش اندام است که به گفته یکی از ورزشکاران " همه دوست دارند شبیه او شوند" به همین دلیل ساعتی را به گفت‌وگو با وی نشستیم تا هم از خودش بگوید و هم اصول این رشته را برای جوانان علاقه‌مند تشریح کند. 

تسنیم: ابتدا خود را معرفی کنید و بفرمایید که چرا این رشته را انتخاب کردید؟ 

چوپان: هادی چوپان و شیرازی هستم. از سال 79 ورزش پرورش اندام را شروع کردم. سال 84 نخستین مدال ملی را دریافت کردم و دلیل اینکه به این ورزش روی آوردم این بود که کنجکاو بودم درباره بدن انسان بیشتر بدانم. همه ورزش‌ها قرار نیست قدرتی باشد. ورزشکاری که نمای بدنی زیبای نداشته باشد مشخص نمی‌شود که ورزشکار است. پرورش اندام تابلوی تبلیغاتی ورزش است. 

علاوه بر آن با رشته‌هایی که خشم یا قدرت‌نمایی انسان‌ها را به یکدیگر نشان می‌دهد، مخالف هستم. معتقدم ورزش باید مهربان باشد و  انسانیت را ترویج دهد. عقیده ندارم که با خم کردن کمر حریفم به پیروزی برسم. در پرورش اندام ورزشکاران به هم لطمه نمی‌زنند. 

تسنیم: درباره مربیان خود بگویید و اینکه هر کدام چه تاثیری بر شما داشتند. 

چوپان: همه مربیان تاثیرات زیادی بر من داشتند مثل اینکه یک دانش‌آموز کلاس اول تا دانشگاه را طی می‌کند نمی‌تواند نقش معلم کلاس اول را نادیده بگیرد.

نخستین مربی من جمشید اوجی بود که 5 سال با ایشان کار کردم بعد از آن 3 سال مربی نداشتم و خودم به تنهایی کار می‌کردم. پس از آن با آقای علی نعمتی آشنا شدم و از 2013 تا 2016 با ایشان بودم و فعالیت‌های بین‌المللی داشتم که نتیجه‌اش 2 طلای آسیا، 6 طلای جهان و یک مدال نقره در کشور امارات و یک طلا در روسیه، یک طلا و اوورالی در دبی و 2 مدال حرفه‌ای تاریخ پرورش اندام ایران بوده است. 

مربی بعد من هنی رامبد است که ایرانی‌الاصل، فرزند مازندران و مقیم امریکا است. حدود 6 ماه با ایشان کار می‌کنم و نخستین نتیجه تلاش ما مدال طلای مستر المپیای کشور پرتغال بود و این نخستین قدم در زمینه مستر المپیا است. 

تسنیم: درباره مدال‌هایی که کسب کردید، بیشتر توضیح دهید. 

چوپان: نقره جهان 2012 تایلند، مدال طلای آسیا 2013 قزاقستان، مدال طلای اوورالی آسیا 2013 قزاقستان، مدال طلای جهان 2013 مراکش، مدال طلای جهان 2014 برزیل، مدال طلای جهان 2015 اسپانیا، مدال طلای جهان 2016 روسیه، مدال طلای اوورالی  2016 روسیه، مدال طلای جهان 2016 امارات، مدال طلای اوورالی 2016 امارات، مدال نقره سنگین وزن حرفه‌ای جهان 2016 امارات، مدال نقره حرفه‌ای 212 پوند جهان 2017 کره، مدال نقره فوق سنگین وزن حرفه‌ای جهان 2017 ایتالیا سان مارینو؛ مدال طلای حرفه‌ای جهان 212 پوند 2018 پرتغال و مجوز ورود به مسترالمپیا مدال‌هایی است که کسب کردم.

تسنیم: درباره مسابقات اخیر نحوه شرکت در آن و حریفانتان توضیح دهید. 

چوپان: مسابقه حرفه‌ای همیشه کیفیتش خوب است. وقتی از آماتور به سمت حرفه‌ای می‌روی همه زندگیت حرفه‌ای می‌شود؛ تغذیه، تمرین، برخورد با مردم و به طور کلی همه چیز حرفه‌ای می‌شود. در مسابقه آماتور اگر آمادگی‌ات 50 درصد باشد در حرفه‌ای باید 100 درصد باشد. تمرینات فشرده‌تر است چون حریف‌ها همه صدردصد آماده هستند. 

تسنیم: حریفتان در مسابقه آخر، در آخرین پست خود عکس پاهای شما را گذاشته و  گفته بود که باید کنار هادی چوپان قرار بگیری تا بفهمی هیچی نیستی. نظرتان هم در این باره بفرمایید. 

چوپان: در دنیای حرفه‌ای هیچ کس دیگری را به چشم حریف نگاه نمی‌کند، دنیای حرفه‌ای با همه رقابت‌ها فرق می‌کند. وقتی رقابت شروع می‌شود هر کس زحمتی را که در طی سال‌ها کشیده به نمایش می‌گذارد. آن کس که تلاشش بیشتر باشد، تمرینات منظم‌تری داشته باشد به پیروزی می‌رسد. 

مسابقه پرورش اندام بحث قدرت نیست، کسی به کسی به چشم  حریف نگاه نمی‌کند. در مسابقه حرفه‌ای  دوستان حرفه‌ای پیدا می‌کنی. در مسابقات حرفه‌ای اول از همه بحث دوستی است بعد از آن رقابت، مسابقه و حریف‌طلبی مطرح می‌شود. 

تسنیم: شما در شرایط کنونی جامعه یکی از اصلی‌ترین الگوهای ورزشی هستید با توجه به علاقه‌ای که جوانان به این رشته دارند، چه صحبت و توصیه‌ای به جوان‌های علاقه‌مند به رشته پرورش اندام دارید. 

چوپان: نظر شخصی من این است که ورزش را برای سلامتی پیش روند تا اینکه به دنبال رقابت باشند. در ورزش از هر هزار نفر یک نفر استعداد رقابت را دارد، قرار نیست هر هزار نفر بتوانند مسابقه دهند. یک اشتباه بزرگی در بین جوانان ما باب شده این است که  هر کس وارد باشگاه می‌شود، می‌خواهد قهرمان شود.

در همین سالن وقتی یک شاگرد می‌آید، اول کار هنوز دستش به وسایل نخورده است می‌گوید می‌خواهم مسابقه دهم. جوانان ما برعکس متوجه شدند ورزش اول از همه برای سلامتی است. بعد از سلامتی برای فرهنگسازی، تنوع و تفریح است. بعد از این‌ها استعداد بدنی و ژنتیک برای مسابقات مهم است، باید این استعداد بدنی وجود داشته باشد تا بتواند به مسابقه فکر کند. 

جوانی که بخواهد ورزش را به خاطر مسابقه پیش ببرد، اشتباه است. بسیاری از جوانان استعداد بدنی ندارند. ژنتیکشان به مسابقه نمی‌خورد. بسیاری هم به دنبال این هستند که در خیابان خودنمایی کنند. 

می‌خواهند راه 20 ساله من را در یک سال پیش بروند به همین خاطر آلودگی ورزش پرورش اندام در ایران بیشتر است. یک ساختمان را در یک روز بسازی با اولین زلزله خراب می‌شود. انسان هم همان است. 

تسنیم: مهم‌ترین و اولین درسی که به شاگردان خود می‌دهید؛ چیست؟

چوپان: مهم‌ترین درس من به شاگردانم ورزشکار بودن و اخلاق ورزشی داشتن است، بعد تناسب اندام. 

تسنیم: تا چه سنی در این ورزش ادامه می‌دهید. 

چوپان: سن و سال در ورزش هیچ معنی و مفهومی ندارد. به امید به خدا با تمام توان قهرمانی‌ها را تکرار می‌کنم تا دنیا بدانند گرگ پارسی رام‌شدنی نیست. 

تسنیم: درباره این لقب بیشتر توضیح دهید. " گرگ ایرانی" را کسی برای شما انتخاب کرد یا انتخاب خود شما بود. 

چوپان: هیج کس این لقب را بر من نگذاشته این لقب را خودم گذاشتم تا هیچ‌وقت و در هیچ شرایطی رام هیچ مشکلی نشوم تا با غرور در هدفم ادامه دهم و برای پیشرفتم تلاش کنم. گرگ ایرانی یا پارسی یعنی جنگجویی رام نشدنی. 

تسنیم: الگوی شما در زندگی کیست و چرا؟ 

چوپان: پدرم چون با وجود مشکلات بسیار هادی چوپان را به ایران  هدیه کرد. 

تسنیم: جایزه آخر که شما گرفتید چقدر بود؛ چون شایعات زیادی درباره این مبلغ وجود دارد. 

چوپان: 4 هزار دلار گرفتم که خرج سه ماه من می‌شود. اگر بخواهیم حق را حساب کنیم خیلی بیشتر است اما آن جایزه است. حق را باید در مملکت خودمان دهند ما زیر پرچم این کشور هستیم. 

تسنیم: بار دیگر مجوز مستر المپیا را گرفتید، با توجه به مشکلاتی که برای ویزای آمریکا وجود دارد می‌توانید در مسابقات شرکت کنید یا نه؟ 

چوپان: من بار دوم مجوز مستر المپیا را گرفتم. برای صدور ویزا خیلی هزینه کردم و با وکیل‌های زیادی صحبت کردم اما هیچ کس از مسئولان به من کمک نکرد. 

تسنیم: مشکل ویزا حل شده است؟ 

چوپان: بله اما همه‌اش با خودم بود. 

تسنیم: پس در مستر المپیای بعدی شرکت می‌کنید. مقداری درباره سطح این مسابقات هم توضیح دهید. 

چوپان: مستر المپیا 50 روز دیگر است. 17 ماه پیگیر ویزا هستم. مستر المپیا در سطح ورزشی کیفیتش از المپیک بیشتر است چون در یک سال یک بار برگزار می‌شود و یک نفری که کاپ ساندو را می‌برد تندیس تناسب انسان شناخته می‌شود. 

تسنیم: شما با وجود اینکه از دیگر کشورها تقاضا داشته‌اید اما همیشه در ایران ماندید، چه دلیلی داشتید؟

چوپان: هیچ وقت هیچ کس نمی‌تواند از مادرش دل بکند و بدترین عذاب هم از دست دادن مادر است. وطن ما، مادر ماست هیچ وقت نمی‌توانیم ترکش کنیم. 

تسنیم: به نظر شما باید چه کار کرد که بدنسازی و پرورش اندام هم در المپیک و بازی‌های آسیایی جایگاه کسب کند. 

چوپان: بدنسازی ورزش مادر است. آن کشتی‌گیر و رزمی‌کار هم بدون کار با وزنه نمی‌تواند استقامت بدنی و ریکاوری خود را به دست آورد. من قبول ندارم که دو میدانی ورزش مادر باشد. ورزشی که تناسب را قوی می‌کند، ورزش مادر است. یک دونده هم برای اینکه جلو پا و ساق پای قوی داشته باشد باید در باشگاه بدنسازی برود. 

ورزش پرورش اندام اغلب به جنبه‌های مثبتش توجه نمی‌شود. شاید خیلی از ورزشکاران ندانند که خدا سیستم بدنی را چگونه آفریده است. پرورش اندام به شما نشان می‌دهد که خدا چه چیزهایی در بدن شما آفریده است. 

بسیاری از مردم و ورزشکاران نمی‌دانند بدن چند تکه ماهیچه دارد، تناسب انسانی در این ورزش قدرت خدا را نشان می‌دهد. 

تمرکز بر امور منفی مانند اینکه پرورش اندام با خوردن دارو و سوزن زدن همراه است، سبب شده که دیدگاه خوبی نسبت به این ورزش وجود نداشته باشد. در صورتی که این مکمل‌ها در دیگر رشته‌های ورزشی نیز مصرف می‌شود. اما اگر بخواهیم فقط بر نکات منفی توجه کنیم از نکات مثبت غافل می‌شویم. 

تسنیم: یک جمله به طرفداران خود بگویید. 

چوپان: همه روحیه و غرور من به دلیل وجود طرفدارانم است، برایشان آرزوی شادی و خوشحالی می‌کنم و امیدوارم دلشان را دوباره شاد کنم. 

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon